پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 126234 18:37 1399/10/05
206 يا غضنفر؟!

206 يا غضنفر؟!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
206 يا غضنفر؟!

206 يا غضنفر؟!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

دکتر هاشم اورعی-استاد دانشگاه صنعتی شریف-اخيراً مدير بازاريابي و فروش ايران خودرو در برنامه تلويزيوني اعلام كرد كه كيفيت و قيمت پژو 206 ساخت ايران با تويوتا یاريس و مدل‌هاي ديگري از سازندگان خودرو در جهان برابر بوده و مي‌تواند با آنها رقابت كند. مديرعزيزمان در نهايت شيفتگي به خدمت خبرهاي خوب ديگري هم به ملت داد از جمله اينكه با به كارگيري فناوري روز جهان در صنعت خودروسازي به زودي شاهد تحولاتی شگرف بوده و پژو 206 با سقف شيشه‌اي و 207 دو رنگ به بازار عرضه خواهد شد!

 در مقايسه پژو 206 و تويوتا یاريس از مشخصات فني آغاز مي‌كنيم. قدرت 206 وطني 75 اسب بخار، شتاب در محدوده صفر تا صد كيلومتر 14/1 ثانيه و مصرف بنزين آن 8/9 ليتر براي پيمايش صد كيلومتر است. اعداد مشابه براي تويوتا یاريس به ترتيب 106 اسب بخار، 11/7 ثانيه و 6/5 ليتر است. در سال 2019 میلادی شركت ژاپنی تويوتا تعداد 10/5 ميليون خودرو در سراسر جهان فروخته و براي كسب رتبه اول با فولكس واگن در رقابتي تنگاتنگ است. درآمد اين شركت در سال گذشته ميلادي 278 ميليارد دلار يعني بيش از 60 درصد توليد ناخالص داخلي ایران و سود آن در سال مالي منتهي به آخر مارس 2019 معادل 20 ميليارد دلار گزارش شده است. اما از آنجا كه مدير عزيز و حتماً انقلابي مان اعلام كردند كه كيفيت تويوتا یاريس الزاماً بهتر از پژو 206 ما نيست، مقايسه‌اي هم بين قابليت اطمينان یاريس و 206 ساخت فرانسه و نه ايران داشته باشيم.

طبق اعلام سايت www.dashboard-light.com، از ميان 39 خودروساز بين المللي، شركت تويوتا با كسب 82 امتیاز از 100 امتیاز رتبه دوم را كسب كرده در حاليكه بالاترين امتیاز، 83 و متعلق به لكسوس و امتیاز متوسط 44 بوده است. مدل یاريس نيز در ميان 22 مدل مختلف تويوتا با كسب نمره 95 درصد در مقام چهارمي ضريب كيفيت قرار داشته و تنها دو نمره با رتبه اول اختلاف دارد و بالاخره يك شركت بيمه اتومبيل در بریتانیا ضريب قابليت اطمينان یاريس را با امتياز 95/1درصد استثنايي ارزيابي كرده در حالي كه در ميان 100 مدل، 206 فرانسوي در رتبه 89 قرار گرفته است. بدين ترتيب بعيد است نيازي به ارائه توضيحات بيشتر براي مقايسه اين دو خودرو باشد.

اما ماجرا فراتر از عملكرد ايران خودرو و یا صنعت خودرو بوده و مساله اصلي نظام مديريتي و اقتصادي كشور است. سيستم اقتصادي ای كه تنها راه بقاء را در رانت خواري يافته و مديريت را به ابزاري براي ادغام قدرت و ثروت و تداوم تسلط كامل بر آن تنزل داده است. نتيجه نهايي چنين نظام مديريتي ظرف چند دهه اخير آن است كه گل سر سبد صنعت خودروي كشور با 11/300 ميليارد تومان بدهي معوق به شبكه بانكي كشور، از نعمت تعهدات معوق 400 هزار خودرو نيز برخوردار است. اما اين سناريو كاملاً آشناست و از حافظه ملت ايران پاك نشده است.

 وقتي موسسات مالي و اعتباري با مشاركت و همدستي بانك مركزي و ساير دستگاه هاي نظارتي سپرده هاي مردم را جمع كرده و با گرفتن ژست فعاليت اقتصادي آن را بين خود تقسيم مي‌كردند، از همان ابتدا معلوم بود كه كار به كجا خواهد كشيد. به آنجا كشيد كه بالاخره معلوم نشد بالغ بر 30 هزار ميليارد تومان به كجا رفته و نظام اقتصادي و مديريتي حاكم به جاي پرداختن به آسيب شناسي و گرفتن يقه مسئولين مربوطه، كل بدهي را از جيب ملت بدبخت پرداخت كرد. این دفعه هم تكليف معلوم است. نابغه هاي مديريتي مان چند صباحي ديگر به ماموریت خود ادامه داده و وقتي هم كه صداي آن بلند شد طبق معمول ضرر و زيان آن از جيب ملت پرداخت خواهد شد. بدين ترتيب ملاحظه مي‌شود كه مديران كشور خود رانت هستند، بدين معني كه زيان ناشي از نشاندن وجود نازنينشان پشت ميزهاي مديريتي همه و همه از جيب مردم پرداخت مي‌شود. وقتي مي‌بينيم سيستم فروش خودرو در كشور به قماربازي در كازينو تبديل شده و اين چنين قوانين مسلم اقتصادي به كنار نهاده شده است، به اين نتيجه مي‌رسيم كه مساله فراتر از حماقت و جهالت بوده و بوي خيانت به مشام مي‌رسد.

البته كه شرايط اقتصادي حاكم در ايران خودرو فقط مشتي است در برابر خروارها بي كفايتي مديريتي. وقتي رئيس دولت در مقابل ملت اعلام مي‌كند كه اقتصاد كشور بهتر از آلمان است، چرا نبايد مدير فروش ايران خودرو دم از برابري كيفي 206 با یاريس بزند؟ وقتی سه سال متوالي رشد اقتصادي كشور منفي بوده و تورم بالا سفره مردم را كوچك و كوچكتر می کند، چه جای تعجب است که رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي اعلام كند چون مردم پولدار شده‌اند قيمت‌ها افزايش يافته است! بنازم به اين قدر مديريت و اين همه برنامه ريزي.

در ايران خودرويمان هم چند روز قبل اوج كيفيت را شاهد بوديم وقتي در مراسم رونمايي از محصول جديد اين شركت خودرو تارا روشن نشد! قطعاً ضريب قابليت اطمينان محصول جديد از سقف هم بالا خواهد زد. اما چه جاي نگراني؟ بحمدا... به لطف مديريت جهادي در صحنه اقتصادي كشور به زودي شاهد ۲۰۷ دو رنگ هم خواهيم بود كه قطعاً صنعت خودروي جهان را نیز متحول خواهد كرد.

بله دوستان، مشكل نه 206 است و نه 207. مساله اصلي غضنفر است كه در اين چند دهه در نظام مديريتي كشور صحنه گرداني مي‌كند. غضنفرانی كه كشور را بين خود تقسيم كرده و ملت ايران را از عرش به فرش كشانده اند. به قول خيام:

تو غره بدان مشو که می مینخوری    

                                           صد لقمه خوری که می غلام‌ست آن را



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |