جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 153212 18:24 1400/06/16
200 روز از واکسیناسیون دنیا عقبیم

200 روز از واکسیناسیون دنیا عقبیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
200 روز از واکسیناسیون دنیا عقبیم

200 روز از واکسیناسیون دنیا عقبیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-کرونا مهمان ناخوانده‌ای که مدتهاست برای خود جا خوش کرده و بی مهابا جولان می‏دهد و قصد جان هموطنانمان را کرده است و گویا قصد رفتن ندارد.

به گزارش جهان اقتصاد، اگر بخواهیم از کرونا صحبت کنیم از پیک اول تا همین الان که زمزمه‏های پیک ششم شنیده می‏شود جزغم ازدست دادن هموطنان و تعداد مبتلایانی که در تخت‏های بیمارستانی ازدیدن عزیزان خود محروم هستند به ویژه در ماه‏های اخیرچیزی نمی توان گفت البته تعداد بهبود یافتگان این بیماری نیز جای بسی امیدواری است اما باید روند واکسناسیون در کشور تسریع پیدا کند کاری که باید پیش از این و در دولت قبل صورت می‏گرفت نه این که به دولت کنونی موکول شود. درهرصورت کشور ما نسبت به کشورهای دنیا از نظرسرعت واکسیناسیون خوب نیست و باید بدون هیچ معطلی واکسن‏های معتبر مورد تایید سازمان بهداشت جهانی وارد کشور و در اختیارمراکز توزیع قرارگیرد تا واکسیناسیون جمعی در کشورشکل گیرد.

خبرنگارجهان اقتصاد نیز پیرو اهمیت این موضوع با محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس و پژوهشگر حوزه سلامت و عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت ایران به گفت‏وگو پرداخته است که در ادامه می‏خوانید:

**آغاز پیک ششم کرونا

این کارشناس حوزه بحران‌های محیطی اظهار کرد: با وجود این که درهفته گذشته خبری مبنی برعبوراستان‏های کشوراز پیک پنجم کرونا اعلام شد و تعداد مبتلایان به کرونا و فوت شدگان ناشی از این بیماری با روند کاهشی روبرو بود اما در حال حاضر نشانه‏هایی از بروزو ظهور پیک ششم کرونا مشاهده می‏شود.

محبوب فر افزود: با وجود این که در سه روز اخیر آمار مبتلایان افزایش یافته و بر تعداد فوت‌شدگان نیز افزوده شده است، این‌ها نشانه‏هایی از بروز پیک ششم کرونا است.

** سویه‌های نگران کننده کرونا

وی گفت: پیک ششم کرونا ناشی از ویروس‏های جهش یافته از نوع دلتا و لامبدا و بسیارخطرناک است که می‏تواند بروز آن مشکلاتی را درکشورایجاد کند.

این کارشناس و پژوهشگر حوزه سلامت افزود: از نشانه‏های پیک ششم این است که همزمان با آغاز فصل پاییزکه با بازگشایی مدارس و دانشگاه‏ها مقارن است، احتمال شیوع آن وجود دارد که البته مسئولین حوزه سلامت به خبرهایی در این زمینه دست پیدا کردند اما آن را تائید نکردند و با وجود این که پیش‌تر از بازگشایی دانشگاهها ازمهرماه خبرداده بودند اما با وجود این وضعیت، عدم بازگشایی دانشگاه‏ها تا اطلاع ثانوی اعلام شد.

محبوب فر افزود: پیک ششم کرونا بسیار خطرناک است و در برابر واکسن‏های موجود نیز مقاومت می‌کند و باید در این راستا واکسن‏هایی مورد استفاده قرارگیرد که دارای دوز سوم وچهارم باشند.

** ناکافی بودن میزان واکسیناسیون در کشور

به گفته وی، با وجود این که در خبرها اعلام شد که روند واکسیناسیون در کشور شتاب گرفته و برای بیش از 800 هزار نفر رکوردزنی کرده است اما اگر بنا باشد که پیک ششم کرونا را پشت سر نهاده و تلفات کمتری را شاهد باشیم، واکسیناسیون باید به رقمی بیش از 2 میلیون نفر در روز افزایش پیدا کند.

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت ایران تاکید کرد: واکسیناسیون در کشور کافی نیست و باید کشور در اسرع وقت حداقل به مدت دوهفته با احتساب پرداخت هزینه معیشت مردم، قرنطینه شوند.

**مراکز درمانی و کادر درمان وضعیت خوبی ندارند

محبوب فرعنوان کرد: درحال حاضر وضعیت مراکز درمانی و کادر درمان نامطلوب و نامناسب است به طوری که ازشدت حجم مراجعات بیماران به این مراکز از توان پزشکان و به ویژه پرستاران کاسته شده است و به دلیل کمبود نیرو حتی تعطیلی برای آن‏ها در نظر گرفته نمی‏شود. تخت‏های آی سی یو از بیماران اشغال شده است و شدت مبتلایان به حدی است که همچنان خارج از آی‌سی‌یو و بیمارستان بستری می‏شوند. در مرازکز درمانی استان‏ها نیز گاها وضعیتی مشاهده می‏شود که با فوت یک فرد کرونایی تخت خالی شده برای درمان بیمار در انتظار دیگری اختصاص پیدا می‏کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه زیرساخت‏های بهداشت ودرمان از نظر تخت‏های آی سی یو، امکانات، تجهیزات بهداشتی و درمانی مستهلک شدند و تحریم‏ها نیز مشکلاتی را نیز در این خصوص پدید آورده است و باید این موارد بروز رسانی شود.

این کارشناس و پژوهشگر حوزه سلامت با بیان این که بیماری کرونا یک پاندمی جهانی است، گفت: باید ایران از طریق تعاملات جهانی، کوشش برای رفع تحریم‏ها برای برقراری تبادلات جهانی خود درباره بیماری کرونا، واردات واکسن‏های معتبر، واردات تجهیزات و امکانات پزشکی بروز شده اقدام کند.

**پیک ششم  کرونا خطری برای روستاییان و عشایر کشور

محبوب فرعنوان کرد: در پیک پنجم بسیاری از عشایر  و روستاییان به این بیماری مبتلا شدند و طبق خبرهای موجود دربین عشایر و روستاهای صعب العبور شاهد افزایش رقم مبتلایان به این بیماری هستیم و باید از طریق اورژانس‏های هوایی، هواپیما و هلیکوپترهای هوایی این امکانات برای مناطق عشایری و روستایی فراهم کرد چه بسا اگر این مهم پیگیری نشود، در آستانه یک فاجعه عظیم انسانی قرار خواهیم گرفت.

وی افزود: با وجود این که تولید واکسن‏های داخلی درکشور انجام می‏شود و واردات محموله‏های واکسن یکی پس از دیگری در حال انجام است وحتی در روزهای اخیر واکسن چینی هم به کشور وارد شده است و نکته جالب اینجاست که بخشی از این واکسن‏ها که باید به تعدادی از مراکز توزیع واکسن که تا هفته‏های پیش با کمبود مواجه شده بودند، ارسال شود همچنان در گمرک مانده و به تعطیلی این مراکز منجر شده است.

** نیاز فوری به 180 میلیون دز واکسن در کشور

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت ایران تصریح کرد: در کشور به 180 میلیون دز واکسن نیاز است به طوری که کادر واکسیناسیون و تعداد مراکز واکسیناسیون باید افزایش یابد. 70 در صد جمعیت ایران باید 2 دز واکسن کرونا را دریافت کنند تا ایمنی جمعی پدید آید.

** از واکسیناسیون دنیا عقبیم

محبوب فرعنوان کرد: درحال حاضر 200 روز از واکسیناسیون دنیا و حتی واکسیناسیون در کشورهایی مانند امارات، بحرین و کویت عقب هستیم به همین دلیل به 180میلیون دز واکسن معتبر و خارجی نیاز فوری داریم که باید وارد کشور شود؛ درغیر این صورت  پیک ششم کشتارعظیمی را به بار می آورد و رعایت فاصله اجتماعی پاسخگوی آن نخواهد بود و چاره‌ای جز فرار از اجتماع را باقی نمی گذارد و اگر تدابیری اندیشیده نشود، مردم باید در خانه‏های خود بمانند.

وی افزود: هشدارهای لازم در ارتباط با خطر پیک ششم  در کشور داده شده است اما گویی گوش شنوایی وجود ندارد.

عضو انجمن علمی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت ایران عنوان کرد: پیش تر اگر چند نفر در کشور فوت می‏شدند، سه روز عزای عمومی اعلام می،شد اما اکنون که نزدیک به 18 ماه است که متاسفانه در کشور تعداد کشته شدگان در اثر کرونا افزایش یافته است و وضعیت به گونه ای است که قبح مرگ و میر از بین رفته است وهمچنان از کنترل کرونا  و واردات واکسن صحبت می‏شود یعنی تفاوت از پیش از کرونا تا در دوران کرونا از زمین تا آسمان است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |