جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 129931 19:25 1399/11/01
وقتی پای سیلندرهای گاز خانگی به ماشین ها باز می شود

وقتی پای سیلندرهای گاز خانگی به ماشین ها باز می شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
وقتی پای سیلندرهای گاز خانگی به ماشین ها باز می شود

وقتی پای سیلندرهای گاز خانگی به ماشین ها باز می شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

زمانی که قیمت بنزین افزایش یافت بسیاری از رانندگان برای کاهش هزینه های خود به سمت گازسوز کردن خودروها رفتند و در این بین LPG و CNGدو گازی هستند که به عنوان سوخت ماشین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، صف‌هایی طویل در حاشیه شهرها برای دریافت کپسول LPG، کم‌وبیش توجه هر بیننده‌ای را جلب می‌کند. پس از تغییرات قیمت بنزین این صف‌ها طولانی‌تر شده‌ و تعداد آن‌ها نیز در حاشیه شهر افزایش پیدا کرده است و این در حالی اتفاق می افتد که مسئولان ذی ربط و کارشناسان مربوطه بارها از ناایمن بودن استفاده ازگاز کپسول LPG هشدار داده اند.

متخصصان می گویند استفاده از سیلندرهای گاز مایع در گازسوز کردن خودروها کار بسیار خطرناکی است و براین اعتقادند که استفاده از سوخت گاز مایع و سیلندرهای این گاز در خودروها کاری غیرمجاز است چرا که در صورت کوچکترین تصادف به خاطر مهار نبودن کامل سیلندر احتمال پاره شدن شیلنگ و بروز حادثه های دلخراش وجود دارد.

خطرات ناشی از استفاده از سیلندرهای گاز مایع قابل حمل 11 کیلویی برای سوخت خودرو بارها هشدار داده شده است، سیلندرهایی که تا پیش از این تنها برای پخت و پز و بعضی مصارف صنعتی استفاده می شدند هم اکنون باعث صف های طولانی خودروها شده است .

از سوی دیگر منطبق نبودن وضعیت استقرار سیلندرهای گاز 11 کیلویی که باید به صورت ایستاده و عمودی قرار گیرند، با سیلندرهای گاز مایع خودرو که باید وضعیتی افقی و خوابیده در صندوق عقب داشته باشد و همچنین نبود شیلنگ و اتصال مناسب و ایمن و استفاده از شیلنگ و اتصالات ناایمن و ناسازگار با کیت گاز مایع از دیگر مخاطرات استفاده از این نوع سوخت در خودروها است.

بروز نشتی گاز از اتصالات و ایجاد خطر در این سیستم به دلیل هر بار باز کردن و بستن سیلندر 11 کیلویی موضوع دیگری است که تاکنون در حوادث رخ داده در این زمینه مشاهده شده است.

در همین زمینه، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به توزیع دو برابر نیاز مصرف‌کنندگان گاز مایع، دلیل کمبود آن در بعضی استان‌ها را مصرف‌کنندگان غیرمجاز اعلام کرد.

کرامت ویس‌کرمی در این باره گفت: عامل اصلی کمبود گاز مایع در بعضی استان‌ها، مصرف‌کنندگان غیرمجاز هستند که یکی از این مصارف غیرمجاز که به‌صورت ناایمن و غیراستاندارد اتفاق می‌افتد، استفاده از گاز مایع (ال‌پی‌جی) در سوخت خودروهاست.

وی افزود: شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی مصرف‌کنندگان مجاز را شناسایی کرده است و با توجه به این تعداد، در برخی مناطق بیش از دو برابر نیاز فعلی مصرف‌کنندگان مجاز، گاز مایع توزیع می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه وظیفه این شرکت در حوزه گاز مایع این است که آن را از مبادی تولید (انبارهای نفت نزدیک پالایشگاه‌ها) به شرکت‌های موزع طرف قرارداد تحویل دهد، تصریح کرد: هم‌اکنون ۷۴ شرکت موزع طرف قرارداد حقوقی ما هستند که وظیفه دارند گاز مایع را تحویل بگیرند و در استان‌های مختلف توزیع کنند.

ویس‌کرمی با اشاره به ایجاد زمینه توزیع سوخت ال‌پی‌جی برای شرکت‌های موزع، گفت: در همه ۷۴ شرکت موزع، عوامل و نمایندگی‌ها، زمینه و شبکه توزیع را فراهم کردیم تا با روش نوین و الکترونیکی توزیع سوخت را انجام دهند.

وی با تأکید بر اینکه گاز مایع (ال‌پی‌جی) تنها برای مصارف پخت و پز است و توزیع آن برای خانوارهایی که به شبکه گاز طبیعی دسترسی ندارند و از نفت سفید برای گرمایش استفاده می‌کنند، انجام می‌شود، افزود: همه این خانوارها در سراسر کشور از طریق سامانه الکترونیکی درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) شناسایی و مشخصات آنها ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی همچنین اظهار کرد: وظیفه این شرکت توزیع طبق سامانه و مشخصات خانوار است، اما در حیطه وظایف خودمان نیز نظارت بر توزیع را انجام می‌دهیم.

ویس‌کرمی تأکید کرد: دستگاه‌هایی نظیر وزارت صنعت، معدن و تجارت وظیفه نظارت بر توزیع و رعایت قیمت‌های مصوب گاز مایع (ال‌پی‌جی) را دارند و امیدواریم با مکاتباتی که انجام می‌دهیم، دست به دست یکدیگر دهیم و نظارت‌های جامعی برای جلوگیری از مصرف غیرمجاز این فرآورده انجام شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |