جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 9069 15:00 1393/10/24
همچنان مونتاژکاریم

همچنان مونتاژکاریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
همچنان مونتاژکاریم

همچنان مونتاژکاریم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

دیدگاههای خودرویی دبیرکمیسیون صنایع و معادن در پرونده خودرو جهان اقتصاد

مهناز اسماعیلی: سید محمد بیاتیان، سالهاست به دلیل اظهارات کارشناسانه اش درحوزه خودرو به یکی از افراد شاخص کمیسیون صنایع و معادن در این حوزه تبدیل شده است؛ وی که برخلاف بسیاری از کارشناسان یکی از مخالفان نظریه آزادسازی قیمت خودرو است معتقد است: برای آزادسازی قیمت خودرو، ابتدا باید شرایط رقابتی ایجاد شود، آزادسازی قیمت خودرو مستلزم این است که مدیریت‌ها از حالت دولتی خارج شود و بخش خصوصی اداره آن را بر عهده گیرد.

جهان اقتصاد در گفتگویی با دبیردوم کمیسیون صنایع و معادن نظرات وی درباره انحصار در صنعت خودرو، مونتاژکاری در این صنعت، بهره وری، صادرات و .... را جویا شد.

بیاتیان درباره انحصار در صنعت خودروسازی داخلی گفت: از دوجنبه می توان به مسئله پاسخ داد. در بحث مالکیت و تعداد شرکت های شاخص از این جهت که دولتی است و تنها دو شرکت مطرح وجود دارد، انحصار هست اما در بحث بازار و تنوع خودروهای موجود در بازار نمی توان از انحصار صحبت کرد.

دبیردوم کمیسیون صنایع و معادن با تاکید براینکه صنعت خودرو مونتاژکار است، ادامه داد: با وجود اینکه تعدادی از شرکت ها گام هایی را در جهت خودروساز شدن برداشته اند اما این صنعت هم چنان مونتاژکار است و نمی توان تولید برخی قطعات در داخل را به معنای خودروسازشدن تلقی کرد؛ چرا که در این زمینه بیشتر کپی برداری شده و خلاقیتی در این بخش صورت نگرفته است.

وی عدم بهره وری کامل در این صنعت را دلیل بالا بودن قیمت خودرو دانست و افزود: با الگوبردای از دانش مدیریتی و روش هایی که شرکت های خودروسازی مطرح دنیا به کار می برند، می توان بهره وری را افزایش داد که این هم به نفع مردم و هم صنعت خودروسازی است.

بیاتیان با اشاره به اینکه حمایت های دولتی از این حوزه نادرست بوده است، اذعان داشت: حمایت های دولت در چند سال گذشته منجر به دخالت های سیاسی در این حوزه شده است و اگر این حمایت ها و دخالت ها صورت نگیرد منجر به افزایش کیفیت و ارتقای مدیریت می شود.

وی ادامه داد: در چند سال اخیر به دلیل شبه دولتی بودن، این بخش در تحریم ها آسیب دید و اگر این حوزه به بخش خصوصی واگذار شود، در تحریم ها آزادی عمل بیشتری خواهد داشت.

دبیر دوم کمیسیون صنایع و معادن درباره هدف از افزایش تولید خودرو گفت: میزان عرضه و تقاضا در بازار باید تنظیم شود. اگر تولید داخلی نداشته باشیم مردم به سمت خودروهای بی کیفیت چینی روی می آورند و سود حاصله عاید دلالان و واسطه ها می شود.

بیاتیان وضعیت صادرات خودرو را نامناسب دانست و گفت: صادرات در این بخش بیش از آن که سودآور و به نفع شرکت های خودروسازی باشد، با اهداف سیاسی صورت می گیرد؛ آن هم نه در بخش وسیع و جهانی بلکه بیشتر به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان. چرا که این صنعت هنوز توان رقابت در بازار جهانی را ندارد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |