جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 59273 14:09 1396/02/13
نباید با رانت های مختلف امور شهری را به دست افراد نالایق سپرد

نباید با رانت های مختلف امور شهری را به دست افراد نالایق سپرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نباید با رانت های مختلف امور شهری را به دست افراد نالایق سپرد

نباید با رانت های مختلف امور شهری را به دست افراد نالایق سپرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

شفقنا نوشت: شهری شلوغ پیچیده در کلاف سر در گم مشکلاتی که گویا پایانی ندارد. مشکلاتی که از ابتدایی ترین تا والاترین حقوق انسانی و شهروندی را تحت الشعاع قرار داده است و مدیریتی که اگر مشکلی جدید بر مشکلاتش نیفزوده راهی هم برای آن نیافته است. تهران با این شرایط در آستانه انتخابی دیگر است برای شورایی جدید ک bbه چهار سال دیگر عنان اختیار شهر را در دست بگیرند و شهرداری انتخاب کنند که شاید گام های اول رابرای حل مشکلاتش بردارد. اما باید دید این مشلات چیست و کدام یک از آنها باید در اولویت شورای شهر جدید و شهردار قرار گیرد.

امحای سنتی زباله، تهران را غیرقابل سکونت می کند

دکتر سعید معدنی جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با شفقنا زندگی بزرگترین مشکل تهران را وضعیت امحای زباله می داند و می گوید: روزانه در تهران ۸تا۱۰هزار تن زباله تولید می شود و این در حالی است که هنوز هم نوع مواجهه ما با امحای زباله ها سنتی است.

وی با بیان اینکه هم اکنون سه نوع مواجهه با موضوع زباله در تهران وجود دارد، می افزاید: دفن، سوزاندن و بازیافت سه راه شهرداری تهران برای امحای زباله است که دفن و سوزاندن سرنوشت بخش عظیمی از زباله های شهری است در حالی که این دو روش محیط زیست را نابود می کند و ادامه آن باعث می شود که تهران در چند سال آینده دیگر محیطی برای زندگی نباشد.

معدنی با اشاره به حل مشکل پسماند در کشورهای دنیا با به کار گیری تکنولوژی های روز بازیافت زباله، خاطرنشان می کند: زباله طلای کثیف است و به همین دلیل هم هست که در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا بخش عظیمی از زباله ها در چرخه بازیافت قرار می گیرند و از آن مواد بسیار باکیفیتی به دست می آید. اما در تهران هنوز هم روش های سنتی امحای زباله کاربرد دارد و این در حالی است که تولید روزانه زباله در تهران دو برابر یک استان مانند کردستان است.

تهران جاذبترین شهر کشور است

وی تهران را جاذبترین و مهاجرپذیرترین شهر ایران می داند و می گوید: هر منطقه این شهر به اندازه یک استان مشکل و مساله دارد بنابراین هر شهردار منطقه ای این شهر باید در حد یک استاندار توانایی و صلاحیت مدیریتی داشته باشد تا بتواند با شناسایی مشکلات منطقه گامی برای رفع آنها بردارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه به نظر می رسد مشکلات تهران هیچ پایانی ندارد، اظهار می کند: تهران هر روز با مشکل جدیدی علاوه بر مشکلات قبلی دست به گریبان می شود. آلودگی صوتی، آلودگی هوا، وضعیت زیست محیطی، آسیب های اجتماعی، شبکه های فرسوده انتقال آب، مشکلات فاضلاب که در برخی مناطق سلامت شهروندان را تهدید می کند و هزاران مشکل و مساله دیگر روز به روز کیفیت زندگی را در این شهر کاهش می دهد.

وی به میزان هدررفت آب در شبکه های آبرسانی فرسوده به ویژه در محلات قدیمی اشاره می کند که باعث هدررفت بخش اعظمی از آب های شرب در تهران می شود و آن را یکی دیگر از مشکلات در اولویت شهری می داند که باید در دستور کار شورای شهر جدید و شهردار آینده قرار گیرد.

خدمات رسانی یکسان به همه مناطق تهران اشتباه است

به گفته این جامعه شناس، خدمات رسانی و مدیریت یکسان همه مناطق تهران اشتباه محض است زیرا هر منطقه این شهر با یک مشکل اساسی از کمبود فضای سبز گرفته تا جرم خیزی و آسیب های اجتماعی مواجه است.

وی با بیان اینکه با این طیف وسیع از مشکلات نمی توان به همه مناطق شهر خدمات یکسان ارائه کرد، می گوید: هر منطقه تهران نیاز به یک شهردار توانا دارد که از نزدیک با مشکلات منطقه آشنا باشد و با انتخاب مدیران توانمند در راه حل مسائل گام بگذارد.

معدنی بر الزام شهرداران مناطق به آشنایی نزدیک با مشکلات منطقه تحت مدیریت خود تاکید می کند و می افزاید: اگر شهرداران با منطقه تحت مدیریتشان از نزدیک آشنا باشند و مشکلات منطقه را در گفتگو با مردم محلات و ساکنان شهر دریابند آنگاه شاهد فاجعه ای مانند آنچه در پلاسکو رخ داد نخواهیم بود.

معدنی با اشاره به وجود بافت های فرسوده و خطرزا در بسیای از مناطق تهران، ادامه می دهد: این حجم از بافت های فرسوده تهران را مستعد بروز یک فاجعه انسانی کرده است در حالی که می توان به جای ساختن خانه هایی در حاشیه شهر که هیچ مشتری هم ندارند همین بافت های فرسوده را برای توسعه شهری به صورت مدرن و مناسب بازسازی کرد و از آن برای اسکان خانه دار کردن شهروندان استفاده کرد.

بخش خصوصی لایق راهی برای ساماندهی امور شهری

وی واگذاری امور شهر به بخش خصوصی را یکی از راهکارهای حل مشکلات شهری در تهران برمی شمارد و خاطرنشان می کند: تجربه ثابت کرده که بخش دولتی فربه است و قادر به انجام صحیح و اصولی کارها نیست. بنابراین ورود بخش خصوصی به ساماندهی امور شهری لازم است اما این واگذاری باید با انتخاب صحیح بخش خصوصی انجام گیرد تا امور به سامان برسد نه اینکه با رانت های مختلف امور شهری را به دست افراد نالایق به عنوان بخش خصوصی بسپاریم که اوضاع را از اینکه هست بدتر کنند.

آموزش حقوق شهروندی راه حل غلبه بر بسیاری از مشکلات

این جامعه شناس حل مشکلات شهری مانند تهران را یک پروسه تدریجی و در عین حال دائمی ذکر می کند و تاکید دارد: در کنار همه اقدامات محیطی یک اقدام اساسی فرهنگی هم باید صورت گیرد و آن آشنایی شهروندان با حقوق شهروندی و با مشارکت همه ارگان ها و نهادها از صدا و سیما گرفته تا معاونت فرهنگی شهرداری است زیرا با اگاهی شهروندان و آشنایی آنها به حقوق خود می توان بر بسیای از مشکلات و مسائل شهر غلبه کرد.

وی خاطرنشان می کند: بی توجهی به اولویت ها و مسائل شهر تهران و بدون تلاش برای حل مشکلات نه تنها این شهر را با مصائب بیشتری مواجه می کند بلکه سرریز این مشکلات همه کشور را دچار مشکل و مساله خواهد کرد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |