جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 146076 18:48 1400/04/04
ضرورت اعمال تغییرات کلیدی در نحوه اتکا به درآمدهای نفتی

ضرورت اعمال تغییرات کلیدی در نحوه اتکا به درآمدهای نفتی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ضرورت اعمال تغییرات کلیدی در نحوه اتکا به درآمدهای نفتی

ضرورت اعمال تغییرات کلیدی در نحوه اتکا به درآمدهای نفتی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رئیسی رئیس شد و اما نفت، این کالای استراتژیک که نامش در افکارعمومی طلای سیاه است به گفته تحلیلگران در ایران ارتباط مستقیم با معیشت مردم دارد که اگر به آن به درستی پرداخته نشود مشخص نیست که آینده کشور چه خواهد شد، پس دولت سیزدهم باید دغدغه اصلی خود را در بخش انرژی از جمله نفت ، گاز و پتروشیمی بداند تا به جای تشدید بحران‌ها به سمت یک وضعیت مطلوب حرکت کند.

به گزارش خبرنگارجهان اقتصاد، به گفته کارشناسان نفتی نکته اینجاست که در 8 سال اخیر و همچنین در گذشته سرمایه‌گذاری مناسبی در توسعه بخش انرژی، هم در بالادستی و هم در پایین دستی، صورت نگرفته است.

برخی از تحلیل‌گران نفتی بر این باورند که دولت سیزدهم باید روی تبدیل مواد خام انرژی به محصولات با ارزش بیشتر تمرکز کند و از این طریق هم اشتغال‌زایی انجام دهد و هم ثروت ایجاد کند، البته در ادامه مسیر باید افزایش صادرات انرژی‌ها به‌ویژه بخش‌های ارزش افزوده بالاتر را نیز در دستور کار قرار دهد.

گفتنی است، ایران بیش از ۲۷ درصد از ذخایر نفت و گاز جهان را در اختیار دارد، نباید اجازه داد که این سرمایه ملی زیر خاک، بی‌ارزش شود و از این‌رو دولت سیزدهم، وظیفه بسیار سنگینی در حوزه توسعه صنعت نفت با جذب سرمایه داخلی و خارجی و به روز کردن تکنولوژی‌ها دارد.

در همین زمینه، حمیدرضا صالحی، رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با خبرنگار جهان اقتصاد، ضمن بیان اینکه دولت سیزدهم باید در زمینه اصلاح مصرف انرژی و نحوه اتکا به درآمدهای نفتی تغییراتی کلیدی را نهایی کند اظهار کرد: امروز شرایط اقتصادی کشور به گونه‌ای است که از یک سو، ما باید با بیماری طولانی مدت وابستگی اقتصاد کشور به پول نفت مواجه شویم و درمانی برای آن پیدا کنیم و از سوی دیگر با توجه به حرکت کشورهای توسعه یافته به سمت استفاده محدودتر از سوخت‌های فسیلی، احتمالا بازار نفت دیگر مانند گذشته برای ایران عمل نمی‌کند، از این رو باید با نفت مانند آنچه که در گذشته استفاده می‌شد خداحافظی کرد و به سمت شیوه‌های نوین گام برداشت.

وی تصریح کرد: توسعه سرمایه گذاری در صنایع نفتی که منجر به تولید کالا با ارزش افزوده بیشتر می‌شوند، می‌تواند یکی از راه حل‌های ایران در این حوزه باشد و در صورت فعال کردن این صنایع، از سویی ما از خام فروشی عبور می‌کنیم و از سوی دیگر امکان صادرات با کیفیت بالاتر به وجود خواهد آمد.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: اصلاح برخی روندهای غلط حکمرانی در اقتصاد ایران باید اولویت دیگر اقتصادی دولت آینده باشد، زیرا آمارها می‌گوید ایران با حدود ۸۵ میلیون نفر، ۸۶ میلیارد دلار یارانه انرژی هزینه کرده و این درحالی است که در چین با جمعیتی نزدیک به ۱.۵ میلیارد نفر، یارانه انرژی کمتر از ۴۰ میلیارد دلار است، این نشان دهنده لزوم اصلاح برخی رویه‌های کلان در اقتصاد کشور است.

صالحی با اشاره به لزوم نقش آفرینی بخش خصوصی در حوزه بزرگ‌تری از اقتصاد ایران، گفت: اینکه سهم این بخش تنها ۱۵درصد از اقتصاد ایران در نظر گرفته شود و آن هم در عمل با مشکلات و محدودیت‌های جدی مواجه باشد، بسیار از اهداف کلان به دور خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: دولت آینده باید از سویی به سمت کوچک‌تر کردن وزارتخانه‌ها و نقش دادن به بخش خصوصی حرکت کند و از سوی دیگر حمایت از تولید را به جای شعار در عرصه عمل به اجرا برساند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |