پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 5759 17:00 1393/07/15
صد نقاش برای کمک به گرسنگان سوریه  و جهان دست به دست هم دادند

صد نقاش برای کمک به گرسنگان سوریه و جهان دست به دست هم دادند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صد نقاش برای کمک به گرسنگان سوریه  و جهان دست به دست هم دادند

صد نقاش برای کمک به گرسنگان سوریه و جهان دست به دست هم دادند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

برگزاری نمایشگاه هنری به مناسبت های مختلف و مشکلات و معضلات مردم جهان اتفاقی است که همواره وجود داشته است.

درگیر کردن هنرمندان به عنوان بخشی از نخبگان و دگر اندیشان جامعه با اتفاقات خوب و بد جهان و همین طور در گیر کردن هنر دوستان و کسانی که آثار هنری را دنبال می کنند نیز از اهداف برگزاری این نوع نمایشگاه ها است.

اثر بخشی این نوع نمایشگاه ها را می توان زمانی که به طور مثال وقتی در آمریکا هنگام اوج جنگ با ویتنام هنرمندان و عکاسان برگشته از جنگ نمایشگاهی برای پایان دادن این جنگ احمقانه برگزار کردند و صدای واقعه ای این جنگ را برای مردم آمریکا و جهان بازگو کردند و بازخورد آن در تظاهرات مردم سراسر آمریکا و جهان قابله ملاحظه بود، دید.
هنر مدرن و امروز هنری نیست که در کنج خلوت هنرمند شکل بگیرد بلکه هنرمند با دید دیگری و حس قوی تری اتفاقات زمانه خود را در فرم هنری برای عوام و خواص بازگو می کند.
این موضوع پیش از گذشته بر نظریه هنر برای هنر خط بطلانی می کشد و این نکته را یادآوری می کند که نخبه و روشنفکری که خود را جدا از جامعه و جهانی که در آن زندگی می کند بداند محکوم به فراموشی و نابودی است.
و این بار زبان هنر برای گرسنگان سوریه و جهان فریاد خواهد زد؛ در همی راستا نشست خبری برنامه جهانی غذا به مناسبت بزرگداشت روز جهانی غذا ۲۰۱۴ دیروز(سه‌شنبه؛ ۱۵ مهرماه) در سازمان ملل متحد با حضور پرویز کلانتری، شکوفه ملکیانی، نگار گرامی، دارا دربندی، پری‌یوش گنجی و سیدعباس سجادی برگزار شد.
به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایلنا؛ در این نشست؛ نگار گرامی(نماینده برنامه جهانی غذا در ایران) با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۸۰۰ میلیون گرسنه در جهان وجود دارد، گفت: تلاش ما این است که بتوانیم این عدد را به صفر برسانیم. غذای کافی در جهان وجود دارد اما امکانات برای رساندن آن به گرسنگان نیست. هدف برنامه جهانی غذا مبارزه با گرسنگی است. خوشبختانه کشور ما با معضل گرسنگی دست و پنجه نرم نمی‌کند. ما سالی یکبار سعی می‌کنیم با روش‌های مختلف آگاهی رساندن را به حد نهایت خود برسانیم.
وی ادامه داد: روز جهانی غذا که ۲۴ مهر ماه است به عنوان یک بهانه استفاده می‌شود که از یک واقعه هنری رونمایی کنیم و با این نمایشگاه به پیشواز این روز برویم.
گرامی افزود: این واقعه هنری در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد. امیدواریم در رسانه‌ها بازدیدکنندگان زیادی داشته باشیم و جامعه جهانی ببیند که مشارکت ایرانی در یک برنامه جهانی چقدر جدی است.
گرامی در رابطه با گرسنگی جهانی گفت: وقتی صحبت از گرسنگی به میان می‌آید همه در ذهن خودشان آفریقا را تصور می‌کنند. ما امروز در جهان ۸۰۰ میلیون گرسنه داریم و این در همه جای دنیا وجود دارد. برنامه جهانی غذا همزمان با چندین بحران دست و پنجه نرم می‌کند. بحران دور و اطراف ما زیاد است. ما یک صندوق پول مشترک داریم که از طریق آن کمک جذب می‌کنیم. هدف‌مان این است که بتوانیم این مبالغ را گردآوری کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای شروع برای گرسنگان سوریه؛ هفته‌ای ۳۵ میلیون دلار نیاز است.
گرامی اظهار داشت: برنامه جهانی غذا بیش از ۲۰ سال است که در ایران فعالیت می‌کند. این فعالیت با ورود پناهنده‌های افغانی شکل گرفت. برنامه جهانی غذا عمدتا با بحران پناهندگی دست و پنجه نرم می‌کند. درحال حاضر به ۳۰ هزار پناهنده کمک غذایی می‌کنیم. تعدادی حدود ۲۰ هزار نفر هستند که در وضعیتی به سر می‌برند که باید در طول روز ۲ هزار و ۱۰۰ کالری به آنها برسد و عده‌ای دیگر که بیش از یک نان‌آور خانواده دارند. ما چیزی در حدود ۶۰ درصد غذای آنها را تامین می‌کنیم.
گرامی گفت: کمک‌هایی که ما به پناهنده‌ها می‌کنیم شامل آرد نان برنج شکر و حبوبات است که هم از داخل و هم از خارج تهیه می‌شود. همچنین یک تشویق تحصیلی برای دختران پناهنده داریم چون بیشتر پناهندگان ما افغانی هستند و در خانواده‌های سنتی زندگی می‌کنند؛ علاقه‌ای برای تحصیل دخترانشان نشان نمی‌دهند. ما تصمیم گرفتیم به ازای هر ماه که یک خانواده افغانی؛ که دخترشان را به مدرسه می‌فرستند؛ یک روغن به آنها اهدا شود. از غذا به عنوان تشویق استفاده می‌کنیم. همچنین در زمان بحران حضور داریم و کمک می‌کنیم.
پرویز کلانتری گفت: از اول انقلاب تا به حال ما به گونه‌ای ایزوله هستیم. این موضوع را باید عمیقا بفهمیم که بیرون از خط‌کشی‌های سیاسی ما با جهان نفس می‌کشیم. باید خود را با جهان هماهنگ کنیم.
وی ادامه داد: کشور ما یک تفاوت اساسی با همسایگان خود دارد. ما شبیه پاکستان، عراق و حتی ترکیه که به گونه‌ای اروپایی شده نیستیم. با این شرایط آیا می‌توانیم به بخش عظیمی از مردم دنیا که در گرسنگی به سر می‌برند؛ بی‌اعتماد باشیم.
پری‌یوش گنجی با بیان این موضوع که روشنفکر در هر جای دنیا که باشد درد مشترک دنیا را حس می‌کند؛ گفت: وقتی از یک مرحله گذر می‌کنیم دغدغه‌ها از منطقه بیرون می‌آید و جهانی می‌شود. این برنامه که پیش آمد دلم را بسیار شاد کرد. ما باید هر کمکی که از دستمان برمی‌آید برای این مساله جهانی انجام دهیم و هنرمندان با تمام میل این کمک را پذیرفتند. این حسی است که با آن جلو آمدیم و پیش خواهیم رفت.
وی در رابطه با قیمت آثار گفت: هنرمندان باتجربه اگر حس همدردی با جهان نداشته باشند و اتفاقات را به گونه‌ای که هست؛ حس نکنند نمی‌توانند آثار ارزشمند ارائه دهند. هرکدام از ما هنرمندان که در نمایشگاه حضور داریم؛ قیمت اثر را مقدار زیادی پایین آوردیم که کارها به فروش برسد و من مطمئنم که اگر بازهم بخواهند قیمت را بازهم پایین می‌آوریم.
سیدعباس سجادی(رییس فرهنگسرای نیاوران) هم اظهار داشت: وقتی موضوع نمایشگاه مطرح شد بسیار خوشحال شدم. رویکرد دولت یازدهم با دیپلماسی فرهنگی همراه است. ما خودمان را در کنار اتفاقات جهانی می‌بینیم نه خارج از آن. در جامعه جهانی زندگی می‌کنیم و تافته جدا بافته نیستیم.
سجادی گفت: گرسنگی یک بحث فرامرزی است اگر آسیبی جامعه جهانی را تهدید کند ما هم مورد هجوم این آسیب هستیم. باید بگویم هر آسیبی که جهان را تهدید می‌کند ما نسبت به آن واکنش نشان می‌دهیم.
شکوفه ملکیانی(مشاور هنری برنامه جهانی غذا) هم در ادامه این نشست؛ اظهار داشت: در این نمایشگاه آثار صد هنرمند به نمایش درمی‌آید که با کمپین چالش گرسنگی همراه بوده‌اند و آثارشان را در راستای مبارزه با گرسنگی به دفتر برنامه جهانی غذا ارائه کرده‌اند. این نمایشگاه متعلق به این صد هنرمند است و امیدوارم در سال‌های آینده شاهد افزایش این هنرمندان و استقبال بیشتر هنردوستان برای این موضوع باشیم.
ملکیانی افزود: این نمایشگاه برای عموم آزاد است و همه می‌توانند از این نمایشگاه دیدن کنند. همچنین از مجموعه‌داران و علاقه‌مندان به هنر برای بازدید از نمایشگاه دعوت می‌شود.
ملکیانی در رابطه با ارقام کارها هم گفت: رقم‌ها متغییر است و ما هیچ رقم ثابتی تعیین نکردیم. باید بگویم که رقم‌ها خیلی نجومی نیست و ارقام نیز بسیار معقول و مناسب است که هنرمندان و هنردوستان بتوانند این آثار را تهیه کنند.
وی در رابطه با شاخص‌های این نمایشگاه هنری اظهار داشت: ما از همه هنرمندان در زمینه نقاشی، عکاسی، مجسمه‌سازی و... درخواست کرده‌ایم تا در این نمایشگاه حضور داشته باشند؛ موضوع نمایشگاه کاملا آزاد بوده و نخواستیم دست هنرمندان بسته باشد. انتخاب آثار نمایشگاه توسط خود هنرمندان صورت گرفته که براساس استانداردهای بین‌المللی است. در سال گذشته با ۳۲ هنرمند شروع کردیم که امسال این ۳۲ نفر به ۱۰۰ هنرمند رسیده‌اند. تشکر می‌کنم از مدیریت فرهنگسرای نیاوران که با توجه به بالا بودن حجم کار ما را یاری کردند.
دارا دربندی گفت: یکی از شاخصه‌های این نمایشگاه این است که صد اثر هنری بدون هیچ واسطه‌ای به نمایشگاه ارائه شده و هیچ گالری در آن دست نداشته و تمام آثار از جانب خود هنرمند برای برنامه جهانی غذا جمع‌آوری شده است



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |