پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 120644 10:17 1399/08/29
صادرات 160 میلیون دلاری ایران به قاره آفریقا

صادرات 160 میلیون دلاری ایران به قاره آفریقا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صادرات 160 میلیون دلاری ایران به قاره آفریقا

صادرات 160 میلیون دلاری ایران به قاره آفریقا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایلنا، فرزاد پیلتن با تحلیل تجارت خارجی ایران با قاره آفریقا در ۷ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ اظهار داشت: بر اساس آمارهای منتشرشده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران صادرات محصولات ایرانی به قاره افریقا در ۷ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ حدود ۹۵۱ هزار و ۵۴۹ تن معادل ۱۶۰ میلیون دلار بوده که نشان می‌دهد با وجود تحریم‌های شدید و یکجانبه آمریکا و همچنین شیوع ویروس کرونا، تجارت بین ایران و کشورهای آفریقایی علیرغم کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل، توانسته است به حیات خود ادامه داده و از حرکت باز نایستد.

وی یادآور شد: طی مدت مشابه سال ۱۳۹۸ صادرات ایران به کشورهای فوق حدود ۱میلیون و ۵۳۸ هزار تن برابر با ۳۶۶ میلیون دلار بوده است. پیلتن در ادامه افزود: در بازه زمانی مذکور کشورهای غنا با ۵۲ میلیون دلار، کامرون با ۲۱ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۷ میلیون دلار،سومالی با ۱۱ میلیون دلار و آنگولا با حدود ۸ میلیون دلار و موزامبیک با ۳.۸ ، تانزانیا با ۳.۵ میلیون دلار، کنیا با ۳.۲ ، ساحل عاج با ۲.۲ میلیون دلار و الجزایر با ۱.۹ به ترتیب در رتبههای اول تا دهم صادرات ایران به قاره افریقا قرار داشته‌اند.

وی افزود: همچنین بر اساس آمارهای منتشر شده میزان واردات از کشورهای آفریقایی حدود ۸ هزار و ۲۹۹ تن و برابر با ۲۰ میلیون دلار بوده است. مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان‌توسعه تجارت تصریح کرد: بررسی این آمارها نشان می‌دهد طرف‌های اصلی وارداتی ایران در قاره آفریقا به ترتیب زیمباوه با ۵.۷ میلیون دلار، غنا با ۵.۵ میلیون دلار و آفریقای جنوبی با ۳ میلیون دلار بوده‌اند.

وی افزود؛ کالاهای عمده صادراتی از کشورمان به افریقا نیز شامل دوغ، شیر، خامه و لبنیات، انواع خرما، خمیرهای غذایی و خوراکی، گچ و سیمان، کربن، انواع صفحه و ورق فلزی، تجهیزات ساختمانی، شیشه، انواع میله‌های آهنی، آلومینیوم، انواع اسید، پسته، انواع گل برای مصارف عطر سازی، شیره و عصاره شیرین بیان، تجهیزات پزشکی و دانهها و میوه‌های روغنی است.

پیلتن در مورد کالاهای وارداتی از آفریقا گفت: همچنین کالاهای وارداتی ایران از آفریقا نیز شامل انواع بذر، چربی و روغن نباتی، کلر واسانس مواد شوینده، قطعات یدکی خودروهای صنعتی، لنت کلاج، ظروف بسته بندی، تجهیزات پزشکی، دانه کنجد، توتون وتنباکو، انواع ورق و رول صنعتی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تحریم‌های یک‌جانبه و شیوع ویروس کرونا، ناشناخته بودن بازارهای آفریقایی و همچنین هزینه‌های بالای بازاریابی و حضور مستقیم در بازار، عدم نگرش بلندمدت بخش‌های دولتی و خصوصی در مورد بازار کشورهای آفریقایی و برخی مشکلات مربوط به کشورهای آفریقایی مانند بی‌‍ثباتی‌های اقتصادی و سیاسی و همچنین عدم توانایی مالی مناسب از جمله دلایل پایین بودن سطح روابط تجاری میان ایران و قاره افریقا محسوب می‌شوند.

پیلتن تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت ایران در تلاش است با استفاده از ظرفیت‌های سفارتخانه‌های ایران در کشورهای افریقایی، ضمن معرفی توانایی‌های صادراتی کشور به جوامع تجاری افریقایی و اطلاع رسانی فرصت‌ها و زمینه‌های صادرات به کشورهای آفریقایی و همچنین تشویق مبادله هیات‌های تجاری و مشارکت‌های نمایشگاهی و همچنین پیگیری تشکیل شوراهای مشترک بازرگانی نسبت به برقراری ارتباط مستقیم میان بخش‌های خصوصی در ایران با این کشورها اقدام کنند.

وی افزود: همچنین پیگیری ایجاد زیرساخت‌های تجاری با کشورهای آفریقایی بویژه راه اندازی خطوط منظم حمل دریایی کالا و همچنین حمایت از تاسیس مراکز تجاری توسط بخش خصوصی از دیگر برنامه‌های سازمان توسعه تجارت ایران در این زمینه است. مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان‌توسعه تجارت ایران همچنین در مورد تهاتر با کشورهای آفریقایی گفت: انجام مبادلات تهاتری میان ایران و کشورهای آفریقایی و همچنین همکاری در قالب کشت فراسرزمینی و صدور خدمات فنی و مهندسی از دیگر زمینه‌های همکاری میان ایران و قاره آفریقا محسوب می‌شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |