جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 8698 17:15 1393/10/16
سقوط آزاد نفت ادامه دارد؟

سقوط آزاد نفت ادامه دارد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
سقوط آزاد نفت ادامه دارد؟

سقوط آزاد نفت ادامه دارد؟

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

جهان اقتصاد -در هفته های اخیر قیمت طلای سیاه در بازارهای جهانی با کاهش چشمگیری مواجه بوده و این سیر نزولی همچنان ادامه دارد.

بدون شك كاهش قيمت نفت معلول عوامل و دلايل مختلفي است و از طرف ديگر، خود، به عنوان عاملي تاثيرگذار در فعل و انفعالات اقتصادي كشورهاي صادر كننده تلقي مي شود. بودجه های وابسته به نفت در این شرایط با دشواری هایی همراه خواهند شد که قطعا اقتصاد این کشورها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. اوپک آستانه تحمل کشورهای وابسته به نفت را مرز 100 دلار برای قیمت نفت اعلام کرده بود اما طی هفته های اخیر این مرز شکسته شده و حدود 20 دلار نیز کمتر از آستانه تحمل بودجه های نفتی قرار گرفته است.باید دید در این شرایط وضعیت ایران که اقتصادی متکی به درآمدهای نفتی دارد چه خواهد شد؟

محمد حسین برخوردار رییس مجمع عالی واردات در این رابطه به خبرنگار جهان اقتصاد گفت: تقریبا 35 درصد بودجه سالیانه کشور وابسته به نفت می باشد که اگر نیمی از آن از بودجه کسر شود هزینه های جاری نیز باید کاهش پیدامی کند که این امر غیر ممکن به نظر می رسد بعنوان مثال حقوق کارمندان دولت که از هزینه های جاری بودجه محسوب می شود را نمی توان کاهش داد.

وی با اشاره به کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی افزود: در حال حاضر با توجه به وجود تورم و رکود در اقتصاد کشور درآمدهای ارزی و درنتیجه فضای کسب و کار نیز کاهش می یابد و در اینصورت جهت جبران هزینه های جاری فشار بیشتری بر بخش مالیاتی وارد خواهد شد.برخوردار با اشاره به اینکه عده ای اثرات کاهش قیمت نفت را مثبت ارزیابی می کنند افزود: با فعال کردن بخش تولید و واردات و صادرات مواد اولیه وابستگی نفت به بودجه جاری کشور کاهش خواهد یافت و درآمدهای نفتی را نیز می توان به سمت صندوق توسعه ملی و هزینه های زیرساختی مملکت سوق داد.وی با تاکید براینکه کاهش قیمت نفت یک موقعیت نیست افزود: کاهش قیمت نفت یک ناهنجاری برای دولت است که اثرات آن متوجه مردم کشور خواهد بود.

بر اساس این گزارش ،نفت در بازارهای جهانی روزسه‌شنبه با سقوط از کانال 50 دلاری در مرز 49 دلار معامله شد.بهای نفت در بازارهای جهانی به دلیل تداوم نگرانی‌ها درباره اشباع عرضه جهانی نفت، پنج درصد دیگر سقوط کرد و به پایین‌ترین سطح 5.5 سال گذشته رسید.در پی کاهش قیمت فروش نفت عربستان به مشتریان اروپایی ، نفت برنت به کمتر از 53 دلار در هر بشکه سقوط کرد.بیارن شیلدروپ تحلیلگر نفتی در اسلو گفت: عربستان هیچ نشانه‌ای از عقب نشینی نشان نمی‌دهد. ذخایر نفتی همچنان در حال پر شدن هستند.در شرایطی که عربستان قیمت فروش نفت خود به آسیا را افزایش داده است، برخی تحلیلگران می گویند کاهش قیمت فروش به اروپا بیانگر این است که عربستان همچنان به دفاع از سهم بازار خود فکر می‌کند.این امر در کنار آمار هفته گذشته مبنی بر رسیدن عرضه نفت روسیه به بالاترین سطح پس از سقوط شوروی سابق و افزایش صادرات نفت عراق به بالاترین سطح از دهه 1980، سقوط مجدد قیمت نفت را رقم زد.

گفتنی است نفت برنت برای تحویل در ماه فوریه ،روز سه‌شنبه با کاهش پنج درصدی 52 دلار و چهار سنت در هر بشکه معامله شد که پایین ترین از سطح مه 2009 تاکنون است. همچنین نفت سبک آمریکا 49 دلار و 44 سنت در هر بشکه معامله شد.گمانه زنیها درباره بی ثباتی سیاسی در یونان بر ناپایداری اقتصاد منطقه یورو افزوده و ابهاماتی را درباره تقاضای انرژی اروپا ایجاد کرده است.مارک کنان رییس تحقیقات بازارهای آسیا در موسسه سوشیت جنرال گفت: برخی عوامل فشار نزولی روی قیمت نفت را حفظ کرده است. وی به نگرانی درباره یونان، عرضه بالای روسیه، عراق و ‌آمریکا و همچنین افزایش ارزش دلار اشاره کرد.پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که ذخایر نفتی آمریکا در هفته منتهی به دوم ژانویه افزایش یافته است.افزایش ارزش دلار قیمت نفت برای دارندگان دیگر ارزها را گرانتر می‌کند. ضعف یورو به کاهش بیشتر قیمت نفت خواهد انجامید، زیرا قدرت خرید دارندگان این واحد پولی برای خرید نفت که با دلار معامله می شود پایین می‌آید.برخی اقتصاددانان انتظار دارند که کاهش قیمت نفت به افزایش قدرت خرید کشورهای مصرف کننده و تقویت اقتصاد جهانی منجر شود اما سقوط 50 درصدی قیمت نفت از ماه ژوئن همچنین نگرانی‌ها درباره تورم را افزایش داده است



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |