پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 122926 20:22 1399/09/14
روانشناسی بازار

روانشناسی بازار

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
روانشناسی بازار

روانشناسی بازار

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

روان شناسی بازار یا Market Psychology به روشی گفته می شود که احساس کلی بازار در یک زمان مشخص تجربه می شود همه هیجانات چه مثبت و چه منفی از عواملی هستند که بر وضعیت کلی افراد سرمایه گذار تاثیر می گذارد .

از احساسات بازار می توان اشاره به احساسات کلی افراد سرمایه گذار نمود که همراه با بالا و پایین رفتن هزینه دارایی در جامعه است به گونه‌ای که در روانشناسی بازار انعکاس هیجانات و احساسات سرمایه گذاران منعکس می‌شود از عوامل موثر و روانشناسی بازار به سرمایه‌گذاری رفتار افراد می توان اشاره کرد که جزو کدام تیپ شخصیتی هستند مثلاً برون گرایی در برابر درون‌گرایی یا خوش بینی در برابر بدبینی که هر کدام از آنها در بازار سرمایه گذاری می تواند مهم و موثر قلمداد شود.

 روانشناسی بازار نمودی از احساس کلی در بین افراد فعال سرمایه گذار است که آنها را وادار به خرید یا فروش می کند و برداشت مردم از سرمایه گذاری به طور مستقیم بر روند قیمت ها می تواند اثر گذار و مهم باشد به همین دلیل روند صعودی می توانند با احساس انتظارات مثبت همراه با خوشبینی و امید باشد و روند نزولی با احساس بدبینانه ابراز شده همراه با ترس و اضطراب مرتبط باشد.

 از عوامل اصلی موفقیت در بازار می‌توان به شناخت و آشنایی رفتار سرمایه‌گذاران و آشنایی با بازار مالی اشاره کرد چرا که جامعه سرمایه‌گذاری از افراد معامله‌گری تشکیل شده که تحت تاثیر هیجانات و احساسات مانند ترس، از ،حرص و  غرور و حالات دیگر تحریک پذیری هستند که می توان با قضاوت اصولی و منطقی است از موارد پیش آمده موارد منفی پیشگیری کرد.

 مطلب مهمی که باید باید به آن توجه کرد مسائل افراد سرمایه گذار است که با شناخت و درک صحیح از روانشناسی بازار بر وضعیت سلامت روانی خود می‌تواند باشد زیرا با تسلط کامل بر این حالات می توان تحت تاثیر تصمیم های تصمیمات هیجانی قرار نگرفت.

 روانشناسی بازار از مهمترین مباحث در اقتصاد رفتاری است اقتصاد رفتاری باعث می‌شود افراد در تصمیم گیری های اقتصادی نقش مهمی را بازی نمایند و مقدمات رشد و دست گرفتن بازار در دست سرمایه گذاران شود در نهایت از عوامل موثر بر رشد روانشناسی بازار می‌توان به شاخص سرمایه ، خوش‌بینی یا بدبینی و افراطی افراد و داشتن استراتژی مدون، ترس و طمع اشاره کرد.

وحید میرزائى - کارشناس اقتصادى و نویسنده مجموعه کتاب هاى کسب و کار



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |