چهارشنبه 29 فروردین، 1403

کدخبر: 173004 12:23 1400/12/01
دلیل متوقف شدن صادرات دام مشخص شد

دلیل متوقف شدن صادرات دام مشخص شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
دلیل متوقف شدن صادرات دام مشخص شد

دلیل متوقف شدن صادرات دام مشخص شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایلنا، افشین صدر دادرس با اشاره به دلیل متوقف شدن صادرات دام، گفت: بالا رفتن قیمت گوشت در بازار داخلی باعث شد که روند صادرات دام متوقف شود تا بتوانند قیمت آن را در بازار داخلی تنظیم کنند.

وی بابیان اینکه بین افزایش قیمت دام زنده و قیمت گوشت تناسب وجود ندارد، گفت: افزایش قیمت گوشت ناشی از عوامل بازار گوشت است و در این بازار مافیای گوشت قیمت نهایی را مشخص می‌کنند و ارتباطی با بازار دام زنده ندارد. قیمت دام زنده حدود 4 تا 5 هزار تومان بالا رفت این در حالیست که قیمت گوشت حدود 30 تا 40 هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرد.

این فعال اقتصادی با اشاره به نبود نظارت نهادهای دولتی بر بازار گوشت، گفت: دولت بیشترین فشار خود را بر تولید و دامداران وارد و صادرات دامی که در دست دامدار مانده بود را متوقف کرد و این چنین تراکم دام در داخل کشور را افزایش داد.

وی در ادامه تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام وعده داده است که ضرر و زیان دامداران را متقبل می‌شود که امیدواریم این وعده عملی شود. اما توقف صادرات یک بعد خارجی نیز دارد صادرکنندگان با طرف خارجی قرارداد بسته‌اند و این مسئله در معاملات آینده شرکت‌های خارجی به‌خصوص کشورهای حوزه خلیج‌فارس تاثیرخواهد گذاشت.

صدردادرس با انتقاد از نگاه راهبردی مسئولان کشور، تصریح کرد: نگاه مدیریتی در وزارت کشاورزی میان مدت و بلندمدت نیست و به گذران حال اتکا دارد. عدم حمایت از تولیدکنندگان گوشت کشور در میان‌مدت به ضرر کشور است و مسئولیت آن به عهده کسانی است که این چنین برنامه‌ریزی می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه هیچ اتفاق مثبتی در زمینه توزیع نهاده‌های دامی نیفتاده است، گفت: وزارت کشاورزی به استناد تبصره 2 بند 1 مصوبه شماره 64015/ت مورخ98 هیات وزیران وقت، مسئول تنظیم بازار نهاده‌های دامی شد و تا به امروز این وزارتخانه در اجرای این وظیفه موفق نبوده و هیچ نهادی پیگیر این موضوع و رفع خطاهای آن نبوده است.

وی با اشاره به بالا رفتن قیمت نهاده‌های دامی، افزود: قیمت 2 نهاده اصلی وارداتی چندین برابر شده و قیمت جو از کیلویی 1800 تومان به کیلویی 9500 تومان رسیده است، همچنین قیمت یونجه کیلویی7500 هزار تومان، سبوس کیلویی 6500 هزار تومان و کاه کیلویی 6500 هزار تومان شده است این افزایش نرخ نشان می‌دهد وزارت کشاورزی در وظیفه‌ای که برعهده گرفته شکست خورده است.

صدردادرس تصریح کرد: دامداران سبک در برخی از استان‌ها 2 ماه است که نهاده دامی و توزیع سهمیه دریافت نکرده‌اند و از دولت طلب دارند که متاسفانه وصول نمی‌شود. وزارت کشاورزی سهمیه نهاده تولیدکنندگان گوشت را نمی‌دهد اما انتظار دارد که در زمان مشخص تولیدکنندگان به آنها گوشت تحویل بدهند اما باید بگویم که این انتظار منصفانه نیست.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |