شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 14549 14:48 1394/05/11
دامنه رکود معاملات مسکن به تیرماه کشیده شد

دامنه رکود معاملات مسکن به تیرماه کشیده شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
دامنه رکود معاملات مسکن به تیرماه کشیده شد

دامنه رکود معاملات مسکن به تیرماه کشیده شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

اجاره بها به رغم ادامه شیب کاهشی ۴/۱۱ درصد گرانی ثبت کرد

گروه امورزیربنایی

Infrastructures@jahaneghtesad.com

اداره بررسی ها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی با انتشار گزارشی از کاهش خرید و فروش مسکن در تهران در تیرماه و افزایش ۱۱.۴درصدی اجاره بهای مسکن در این شهر خبر داد.

اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی گزارش«تحولات بازار مسکن شهر تهران در تیر سال ۱۳۹۴» را که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، تهیه و منتشر کرد.

براساس این گزارش، در تیرسال ۱۳۹۴، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۳۸٫۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰٫۷ و ۳٫۱ درصد کاهش نشان می دهد.

در ماه مورد گزارش، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۱۱٫۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲۵٫۱ و ۱۶٫۵ درصد کاهش نشان می دهد.

در تیرسال ۱۳۹۴ از میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۷۹٫۵ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با ۲۱ میلیون ریال به منطقه ۱۷ تعلق داشته است.

بررسی تحولات قیمت و حجم معاملات بازار مسکن شهر تهران در تیر سال ۱۳۹۴ نشان می دهد، متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران با ۳٫۱ درصد کاهش نسبت به تیر سال قبل به ۳۸٫۶ میلیون ریال رسید. همچنین حجم معاملات واحدهای مسکونی در تیر سال ۱۳۹۴ معادل ۱۱٫۷ هزار واحد بود که موید کاهش ۱۶٫۵ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل می باشد.

در چهار ماهه اول امسال، معاملات واحدهای مسکونی شهر تهران با کاهش ۲۵٫۸ درصدی همراه شد.

به نظر می رسد، بخشی از کاهش حجم معاملات مسکن به ویژه در دو ماهه اول امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل، ناشی از نگرانی خریداران در مقطع زمانی سال گذشته نسبت به تبعات اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها و به تبع آن، افزایش قابل ملاحظه معاملات در آن دوره قابل ارزیابی است.

با این حال تداوم این رویه در ماههای اخیر (صرفنظر از برخی عوامل مقطعی) موید آن است که متاثر از فضای حاکم بر اقتصاد کلان، انتظارات متقاضیان خرید در بازار معاملات مسکن نیز دلالت بر تداوم ثبات قیمت مسکن در ماههای آینده داشته و همین امر تا حدودی بر روند معاملات در مقطع کنونی اثرگذار بوده است.

در تیرسال ۱۳۹۴ شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۱٫۴ و ۱۳٫۴ درصد رشد نشان می دهد.

در مجموع نرخ رشد اجاره بها طی ماههای اخیر، همسو با تحولات نرخ تورم از روند کاهشی برخوردار بوده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |