شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 119965 18:38 1399/08/25
جهش کرونا مانع خوش بینی به دورنمای نفت شد

جهش کرونا مانع خوش بینی به دورنمای نفت شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
جهش کرونا مانع خوش بینی به دورنمای نفت شد

جهش کرونا مانع خوش بینی به دورنمای نفت شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در آخرین معاملات بازارهای جهانی قیمت نفت برنت با کاهش 1.54درصدي،و 67سنت کاهش داشت و به قیمت 42دلار و86سنت رسید

همچنین قیمت سبد نفتی اوپک در آخرین معاملات با افزایش4.07 درصدي وبا 1 دلارو 70 سنت افزایش به 43 دلارو 42سنت تثبیت شد.

این در حالی بود که ، قیمت نفت سنگین ایران با افزایش89 صدم درصدی وبا 37 سنت افزایش به41دلارو86سنت رسید.

امیدواری که بازار نفت در روزهای اخیر با خبر ساخت واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزرهای و بایو ان تک پیدا کرد به دلیل ادامه شیوع مهارناپذیر ویروس کرونا موفق نشد چشم انداز بازار نفت را روشن کند.

آژانس بین المللی انرژی، اوپک و اداره اطلاعات انرژی آمریکا پس از اعلام خبر نتایج موفقیت آمیز آزمایش واکسن شرکت داروسازی آمریکایی فایزر و شرکت بیوتکنولوژی آلمانی بایو ان تک در دوشنبه هفته گذشته، جدیدترین گزارشهایشان از دورنمای بازار نفت را منتشر کردند اما در این گزارشها پیش بینی تقاضا برای نفت مورد بازنگری صعودی قرار نگرفت و برعکس، پیش بینی میزان مصرف نفت کاهش داده شد.

موانع کوتاه مدت تاثیرگذار بر تقاضا برای نفت همچنان هر گونه سیگنال مثبت مربوط به نتایج موفقیت آمیز واکسنهای در حال ساخت را تحت الشعاع قرار داده و تولیدکنندگان نفت را تا اواسط سال میلادی آینده با چندین ماه دشوار و پس از آن با روند احیای مبهم روبرو کرده است.

پیش بینی این آژانسها بر این نکته تاکید دارد که در کوتاه مدت تقاضا به جای احیا، از بین می برد. هر سه آژانس دورنمای تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه جاری و سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ را به دلیل افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در اروپا و آمریکا و وضع محدودیتهای بیشتر برای جابجایی و فعالیت اقتصادی، تنزل دادند.

آژانس بین المللی انرژی و اوپک که در اروپا مستقر هستند، نسبت به تاثیر محدودیتها روی تقاضا برای نفت بدبینی بیشتری نشان داده و برآوردشان از میزان مصرف در سه ماهه چهارم امسال را حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز در مقایسه با گزارش ماه پیش کاهش دادند. اداره اطلاعات انرژی آمریکا ارزیابی ملایمتری داشت و پیش بینی میزان تقاضا را تنها ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد.

هر سه آژانس در این موضوع که در ماههای سرد زمستان نیمکره شمالی از بهبود اوضاع خبری نیست، توافق نظر دارند و انتظارات تقاضا برای نیمه اول سال ۲۰۲۱ را پایین بردند. در این بخش نظرات آنها به هم نزدیکتر بود و پیش بینی میزان مصرف مورد پیش بینی را ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش دادند. آژانس بین المللی انرژی هشدار داد واکسنها بعید است باعث شوند میزان مصرف نفت تا اواسط سال آینده افزایش قابل توجهی پیدا کند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |