جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 174044 23:33 1400/12/10
ثبات قیمت ارز کلید کنترل قیمت مسکن

ثبات قیمت ارز کلید کنترل قیمت مسکن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ثبات قیمت ارز کلید کنترل قیمت مسکن

ثبات قیمت ارز کلید کنترل قیمت مسکن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-بازار مسکن، در ایران با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد همواره با نوسانات شدید قیمتی و به تبع آن، دوره‎های رونق و رکود شدید در سرمایه‌گذاری، همراه بوده است. حال با توجه به طی شدن مراحل پایانی مذاکرات احیای برجام در وین ممکن است هر نتیجه گیری در مباحث اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد و حوزه مسکن را نیز تحت تاثیر قرار دهد تا حد بسیاری بر بازار مسکن هم اثر گذار باشد.
به گزارش جهان اقتصاد؛ امروزه صحبت از به نتیجه رسیدن یا نرسیدن مز نتایج این مذاکرات باشد، بازار مسکن است چرا که تحولات بازار مسکن نقش مهمی در سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان دارد چرا که کاهش و افزایش قیمت ها می تواند در ورود سرمایه ها و سرمایه گذاری در این حوزه نقش اساسی داشته باشد.
در این زمینه با فرهاد بیضایی، کارشناس اقتصاد مسکن به گفتگو پرداخته‌ایم که در ادامه می‎خوانید.
این کارشناس اقتصاد مسکن اظهارکرد: قیمت ارز در حوزه مسکن و اقتصاد کشور، تورم و… اثر گذار است به طوری که تعیین کننده قیمت مرجع است.
بیضایی افزود: بازار مسکن به تبع مسایل متاثر از قیمت ارز در ارزش گذاری مسکن به عنوان یک دارایی مطرح است.
به گفته وی، هزینه تولید و ساخت مسکن متاثر از قیمت ارز است .
این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اثرگذاری مسأله تحریم ها در قیمت ارز بیان کرد: تغییرات قیمتی ارز در قیمت زمین، مسکن و … نیز اثر گذار است.
بیضایی بیان کرد: اگر مذاکرات وین با نتایج مثبت همراه باشد، میتواند به افزایش درآمدهای ارزی منجر شود.
این کارشناس اقتصاد مسکن گفت: اگر از نتایج حاصل از جریان مذاکرات برجام ، ثبات قیمت ارز را داشته باشیم می توان این امیدواری را حاصل نمود که تا حدی رشد قیمت‌ها در حوزه مسکن (ناشی از افزایش قیمت ارز)، کنترل شود.
پیش تر نیز مسعود نجفی قدسی، کارشناس ارشد اقتصاد مسکن در گفتگویی با خبرنگار جهان اقتصاد نکاتی را در این باره یادآور شده بود.
این کارشناس ارشد اقتصاد مسکن اظهار کرده بود که بحث مذاکرات وین و برجام در واقع با تاثیر مستقیمی بر بحث‏های اقتصادی کشور همراه است.
به گفته نجفی قدسی، اگر مذاکرات حاصل از برجام به فضای قبل خود بازگردد به طوری که آمریکایی‏ها تحریم‏های وضع شده را لغو کنند، درهر صورت راه ایران برای مبادلات اقتصادی و چرخش مسایل مالی و اقتصادی گشوده خواهد شد و در صورت تحقق این مهم، بسیاری از انتظارات در مباحث واردات و صادرات به منصه ظهور خواهد رسید و ارز آوری و رونق را به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس ارشد اقتصاد مسکن گفت که به دلیل این که ذهنیت فضای بازار ارزی ما به گونه‎ای است که درصورت موفقیت نتایج مذاکرات برجام، مطالبات ایران از لحاظ مالی عودت داده خواهد شد و توسعه واردات نیز گسترش پیدا می‏کند، با توجه به این مساله تب بازار ارز فروکش می‎کند به طوری که با ازدیاد ارز با کاهش قیمت در بازار ارز مواجه خواهیم بود.
به گفته وی، به دنبال کاهش نرخ ارز، ارزش ریالی افزایش و با تاثیر کاهش قیمتی بر روی کالاهای داخلی همراه خواهد بود.
نجفی قدسی تصریح کرده بود که اگرچه بخش مسکن ارتباطی با بخش ارز ندارد اما با وجود متعلقات حوزه ساخت‌وساز مسکن (مصالح ساختمانی که در داخل تولید و گاها صادر نیز می‏شود) به نظرمی‏رسد که کاهش یا افزایش دلار نباید با تاثیری روی حوزه مسکن همراه باشد اما چه بسا با اجرای برجام وکاهش نرخ دلار افزیش قیمت مسکن پیش‌بینی ‏شود.
به گفته وی، در ظاهر به‌نظر می‏رسد که قیمت مسکن به عنوان کالای سرمایه‌ای نیز باید در پی حصول مذاکرات برجام کاهش پیدا کند اما مسکن معکوس عمل می‎کند و قیمت آن افزایش خواهد یافت.
وی همچنین یادآور شده بود که با پایین آمدن قیمت‏ها امیدی که فضای سفته‌بازی یا بورس‌بازی در مباحث مختلف کالایی در کشور دارد از دست می‏رود، به همین دلیل به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن سوق پیدا می‏کند زیرا مسکن خود را از مباحث ارزی مصون می‏دارد و هجوم سرمایه‏ها را به این بخش به دنبال خواهد داشت و رونق در بازار مسکن، امید به تبادلات اقتصادی درحوزه مسکن و پرهیز از ضربات کاهش دلار موجب خواهد شد که قیمت مسکن بین ۱۰ الی ۱۵ درصد با افزایش قیمت مواجه شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |