پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 12391 14:17 1394/02/14
اژه‌ای در نشست خبری مطرح کرد:  شاکیان پرونده احمدی‌نژاد انصراف نداده‌‌اند

اژه‌ای در نشست خبری مطرح کرد: شاکیان پرونده احمدی‌نژاد انصراف نداده‌‌اند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
اژه‌ای در نشست خبری مطرح کرد:  شاکیان پرونده احمدی‌نژاد انصراف نداده‌‌اند

اژه‌ای در نشست خبری مطرح کرد: شاکیان پرونده احمدی‌نژاد انصراف نداده‌‌اند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

سخنگوی قوه قضاییه گفت: چهار هزار میلیارد تومان از اموال بابک زنجانی کار‌شناسی شده که با اعتراض، به هیات کار‌شناسی سه نفره رفته است.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری بعدازظهر خود با خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی توضیحاتی ارائه کرد.

چهار هزار میلیارد تومان اموال کارشناسی شده بابک زنجانی

و اینکه آیا اموال شناسایی شده وی به اندازه پرداخت بدهی‌های آن است٬ گفت: در مرحله اول وجود چهار هزار میلیارد تومان از اموال وی کار‌شناسی شده که با اعتراض، به هیات کار‌شناسی سه نفره رفته است. اما آنچه که مشخص است این است که میزان اموال شناسایی شده تکاپوی تمام بدهی‌های این متهم به بانک و وزارت نفت را نمی‌دهد.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص اقدام جدیدی که در پرونده زنجانی در سال ۹۴رخ داده٬ اظهار کرد: این متهم به وزارت نفت وکالت داده تا اموالی که از وی شناسایی شده در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد که وزار نفت نیز نماینده خود را به دادستانی معرفی کرده و ما نیز پس از اعلام نظریه کار‌شناسی، اموال شناسایی شده را به وزارت نفت تحویل خواهیم داد.

۳نفر در پرونده بابک زنجانی بازداشت هستند

وی با بیان اینکه پرونده این متهم هنوز به دادگاه نرفته و کیفرخواست آن امضا نشده٬ ابراز کرد: در این پرونده ۳نفر بازداشت شده و مابقی با تامین مناسب در بیرون از زندان هستند.

لیست ۹۵۰بدهکار بانکی

خبرنگاری با اشاره به انتشار لیست ۹۵۰بدهکار بانکی از سوی یکی از خبرگزاری‌ها در اردیبهشت ماه سال گذشته از معاون اول قوه قضاییه پرسید که آیا در حال حاضر افرادی به این لیست اضافه شدند یا خیر که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: بخشی از آن بدهکاران با بانک‌ها مذاکره و استمهال بیشتری داشتند و در مواردی که بدهکاران مدعی بودند به دلیل بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی قادر به پرداخت بدهی خود نبوده و در این راستا قصوری نداشتند، بانک‌ها نیز با آن‌ها همکاری کردند. برای برخی از بدهکاران نیز از سوی سازمان ثبت اجراییه صادر و برخی از اموال آن‌ها وصول شد. آن دسته از بدهکارانی نیز که اقدام خاص و جدی برای پرداخت بدهی خود نکرده‌اند٬ بازداشت و اموال آنها در حال شناسایی است.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: به طور نسبی اگر به همین ترتیب جلو برویم وضع خیلی بهتر می‌شود به شرط اینکه بانک‌ها تخلف‌های گذشته خود را تکرار نکنند و بانک مرکزی و سایر نهادهای مربوطه نیز نظارت خود را جدی و بیشتر کنند.

وی در خصوص اینکه تعداد بدهکاران بازداشت شده چند نفر است٬ اظهار کرد: تعداد بازداشتی‌ها زیاد نبوده و ‌‌نهایت حدود ۱۰نفر است٬ اما مبلغ بسیاری در اختیار این افراد بوده است.

خروج ۴۲هزار و ۴۶۶هکتار زمین از تصرف غیرقانونی

محسنی‌اژه‌ای در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه دستگاه قضایی در سال ۹۴بر مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی و زمین‌خواری عزم جدی دارد٬ گفت: در سال ۹۳طبق آمار گرفته شده از تمامی استان‌های سراسر کشور، ۴۲هزار و ۴۶۶هکتار زمین که به نحوی از آن‌ها به تصرف غیرقانونی در آورده بود خلائیت و در اختیار دولت و منابع طبیعی قرار گرفت و این روند در سال جاری با شدت بیشتری پیگیری خواهد شد و امیدوارم سایر قوا نیز کمک کنند.

وی ادامه داد: در همین رابطه زمینی حدود ۵هزار هکتار در استان اصفهان در سال ۱۳۶۶برای تولید و بهره‌برداری از گیاهان دارویی از سوی وزیر وقت کشاورزی در اختیار شرکتی قرار گرفته بود٬ که از آن سال تا کنون به انحای مختلف نه آن شرکت تعهد خود را انجام می‌داد و نه زمین را اختیار دولت می‌گذاشت که از سال گذشته رسیدگی به آن پرونده آغاز و در فروردین سال جاری خلع ید شد.

معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: از مجموع ۵هزار هکتار، ۱۵۰هکتار هنوز باقی مانده که اقدامات برای خلع ید آن نیز ادامه دارد.

برخورد با مفاسد اقتصادی

وی در برخورد با مفاسد اقتصادی در سال جاری از سوی دستگاه قضایی تاکید کرد و گفت: در مورد موسسات پولی و اعتباری هم دولت و هم بانک مرکزی و هم دستگاه قضایی مصمم به سهام‌ بخشیدن آن هستند٬ چرا که در غیر این صورت به ضرر جامعه بوده و فعالان اقتصادی با مشکل مواجه خواهند شد.

سخنگوی قوه قضاییه ابراز کرد: چندی پیش اعلام کردم که بانک‌ها برای حل مشکل بدهکاران بانکی عزم جدی ندارند که آنها گفتند ما این عزم را داریم که در پاسخ به آنها اعلام کردم یکی از نشانه‌های عزم شما این است که بدهی‌ها هر سال نسبت به سال قبل کمتر شده باشد و موارد تخلف بانک‌ها نیز دیگر تکرار نشود.

فساد ۳۲میلیارد تومانی

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی براینکه معاون اول رئیس جمهور گزارشی را مبنی بر فساد ۳۲میلیارد تومانی که از صندوق وزارت علوم دولت گذشته به قوه قضاییه ارجاع داده‌اند این پرونده درچه مرحله‌ای است گفت: من از این پرونده مطلع نیستم و خبرهای آن را دیشب در سایت‌ها خواندم٬ ولی موفق نشدم خبری مبنی براینکه گزارشی به قوه قضاییه در این باره واصل شده یا نه٬ بگیرم.

گزارش نهایی بورسیه‌های غیر قانونی دولت گذشته

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که کمیسیون اصل نود مجلس گزارش نهایی خود را درباره بورسیه‌های غیر قانونی دولت گذشته اعلام و از کلیت دانشجویان حمایت کرد٬ ولی گویا وزارت علوم نظر دیگری دارد و تعدادی از دانشجویان شکایتی را مطرح کردند٬ آیا قوه قضاییه می‌خواهد به این موضوع ورود پیدا کند٬ یا نه بیان کرد: دادگستری مرجع تظلم‌خواهی است و همه افراد می‌توانند از هر کسی که بخواهند شکایت کنند و این موضوع رسیدگی می‌شود٬ اما اینکه نتیجه دارد یا نه٬ من نمی‌دانم.

مبارزه با کوه خواری

وی در پاسخ به این سوال که رهبری تاکید بسیاری بر مبارزه با زمین خواری و کوه خواری و... داشته٬ آیا دستگاه قضا اقدامات عملی و اجرایی در اینباره صورت داده یا نه٬ تصریح کرد: قوه قضاییه به هر گونه تجاوز به زمین چه منابع طبیعی چه تغییر کاربری چه تبدیل زمین کشاورزی و تجاوزات به ارتفاعات برخورد می‌کند٬ اما از اینجا از دولت تقاضا دارم این مسائل را دنبال کند و اجازه ندهد تصرف یا تغییری صورت گیرد.

اژه‌ای اضافه کرد: چند وقت پیش یکی از معاونان یک وزارتخانه در صداو سیما نقطه‌ای را نشان می‌داد و می‌گفت در آن نقطه ده هزار واحد غیر قانونی ساخته شده٬ اولین سوالی که باید پرسید این است که شما در آن دوره مسئول بودید و چرا اجازه دادید این مسئله رخ دهد. ما باید قبل از ساخته شدن و تصرف این موضوعات را پیشگیری کنیم تا مجبور به تخریب نشویم.

معاون اول قوه قضاییه گفت: در زمینه در بعضی از استان‌ها از جمله تهران دادستانی از مسئولان دعوت کرده و آنها قول همکاری داده‌اند تا جایی که امکان دارد اجازه ساخت خلاف یا تصرفی ندهند و نسبت به تخلفات گذشته با کمک هم این مسائل را حل کنند. حتی گشت‌هایی برای نظارت در نقاط احتمالی آسیب‌پذیر مقرر شده است و به دادگاه‌ها و دادسرا‌ها نیز دستور داده‌ایم در رسیدگی به این پرونده را تسریع کنند؛ از جمله نقاط آسیب‌پذیر دماوند و توابع آن هستند که با مسئولان آنها جلساتی گذاشته شده است.

اراده مبارزه با فساد حداقل به صورت زبانی شکل گرفته است

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که همیشه تاکید بر مبارزه با فسادمی شود آیا امروز ما در قانون مشکل داریم یا اجرا گفت: درمبارزه با فساد د رمرحله اول اراده جدی می‌خواهد که این اراده جدی بخش بسیار مهمی است٬ حتما قانون هم لازم است  و مهمتر از قانون٬  به اجرای خوب نیاز داریم.

الان اراده مبارزه با فساد حداقل به صورت زبانی شکل گرفته و ما باید این اراده را تبدیل به عمل کنیم٬ ولی در اجرا مشکلات جدی داریم. همیشه گفته‌ام علاوه بر کسی که تخلفی کرده٬ باید با مسئول آن بخش نیز برخورد شود. به طور مثال در بحث بانک‌ها مشتری فقط مقصر نیست٬ بانک نیز مقصر است. اگر مسئول وظیفه خود را به خوبی انجام دهد و کوتاهی نکند٬ این مسائل پیش نمی‌آید.

وی افزود: ما باید بدانیم اگر مدیر عاملی در یکی از زیر مجموعه‌های آن تخلفی صورت می‌گیرد٬ کوتاهی کرده٬ باید با آن برخورد شود٬ ولو برخورد اداری و انظباطی باشد.

بازداشت گیرنده وام ۶هزار میلیارد تومانی بدون ضابطه

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه ریاست قوه قضاییه در سال گذشته در لرستان از پرونده شخصی صحبت کرده‌اند که ۶هزار میلیارد تومان وام بدون ضابطه گرفته٬پرونده آن در چه مرحله‌ای است گفت: ایشان هنوز بازداشت هستند و پرونده آن در مقام شناسایی اموال است.

پرونده ۴۲میلیارد دلار ارز هنوز در دستگاه قضا مطرح نشده است

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به این سوال که از ۱۸بانک ۴۲میلیارد دلار ارز گرفته‌اند و پرونده تخلف به کجا رسیده٬ گفت: چنین پرونده‌ای با این عنوان در دستگاه قضا مطرح نشده است. شاید این پرونده در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و هنوز به این قوه ارجاع نشده است.

ممنوع الخروجی معاون رئیس جمهور و مسئول دفتر دولت سابق

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سوال که دو نفر از مسئولان دولت گذشته(معاون رئیس جمهور و مسئول دفتر) گویا ممنوع الخروج شده‌اند٬ اتهام آنها چیست گفت: الان به این مسئله حضور ذهن ندارم٬ اگر کسی ممنوع الخروج می‌شود مکانیسم خاص خود را دارد که در قانون پیش‌بینی شده است و در آن قانون نیز حق اعتراض پیش بینی شده است.

دلیل غیرعلنی بودن پرونده مهدی هاشمی و سعید مرتضوی



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |