جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 165362 12:59 1400/09/22
از 7 دستاورد تحقیقاتی در بخش کشاورزی‌ رونمایی شد

از 7 دستاورد تحقیقاتی در بخش کشاورزی‌ رونمایی شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
از 7 دستاورد تحقیقاتی در بخش کشاورزی‌ رونمایی شد

از 7 دستاورد تحقیقاتی در بخش کشاورزی‌ رونمایی شد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از فارس، امروز طی مراسمی، با حضور وزیر جهاد کشاورزی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از 7 دستاورد تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، باغبانی، شیلات، دام و غیره رونمایی شد.

در این مراسم، خیام نکویی، معاون وزیر جهاد کشاورزی‌ با اشاره به نقش این دستاوردها در افزایش امنیت غذایی کشور گفت: رسالت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی حرکت مبتنی بر علم و فناوری است و با همین ایده توانسته طی 4 دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تولید محصولات کشاورزی را از 25 به 125 میلیون تن یعنی 5 برابر افزایش دهد.

به گفته رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی 7 دستاوردی که امروز رونمایی شد در حوزه صنایع غذایی و افزایش ارتقا کیفیت نان، معرفی یک رقم انگور با کیفیت برای صادرات، استفاده از ضایعات نخیلات به عنوان خوراک دام و واکسن دوگانه ماهی قزل‌آلا و همچنین در حوزه کنترل علف هرز جالیز به روش تلفیقی است.

خیام نکویی تفاوت این دستاوردها را نسبت به دستاوردهای سال‌های گذشته تقاضامحور بودن آنها عنوان کرد و گفت: در حقیقت این تحقیقات با توجه به تقاضایی که از سوی بخش خصوصی وجود داشته، صورت پذیرفته است و می‌تواند در ارتقا سلامت و اقتصاد کشور مؤثر باشد و مرتب همین شاخص‌ها را رصد و پایش خواهیم کرد.

به گفته این مسئول 2 هزار هیات علمی و 8 هزار اعضای تحقیقاتی در کشور وجود دارد و البته 4 هزار محققان دانشکده‌های کشاورزی نیز از ظرفیت‌هایی است که می‌تواند بخش تحقیقات کشاورزی را ارتقا دهد و هر کدام از اینها اگر سالانه یک دستاورد تحقیقاتی داشته باشند، 3 هزار دستاورد در سال محقق می‌شود.

خیام نکویی با اشاره به اهمیت این دستاوردها در شرایط تحریم گفت: در حالی که حتی در حوزه غذایی در دنیا تحریم هستیم، با استفاده از کارهای تحقیقاتی می‌توان در بسیاری از محصولات به خودکفایی کامل و در بخشی نیز به خوداتکایی رسید.

وی همچنین گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی با توجه به تعداد فارغ‌التحصیلانی که در این حوزه وجود دارد قابل قبول نیست.

وی به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: تنها صنعت گیاهان دارویی می‌تواند اقتصاد کشور را متحول کند، اما متأسفانه حتی شرکت‌های داروسازی هم مواد اولیه خود را از خارج کشور وارد می‌کنند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار داشت: بدون اتکا به بخش تحقیقات، تحقق امنیت غذایی در کشور تقریبا امکان‌پذیر نیست.

در این مراسم از 11 محقق و پژوهشگر برتر در حوزه بخش کشاورزی تجلیل به عمل آمد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |