شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 12558 15:27 1394/02/21
از بداخلاقی حقوقی ها گله دارم

از بداخلاقی حقوقی ها گله دارم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
از بداخلاقی حقوقی ها گله دارم

از بداخلاقی حقوقی ها گله دارم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

برگزاری نخستین نشست خبری رییس سازمان بورس همزمان با تجمع اعتراضی دهها سهامدار:

از بداخلاقی حقوقی ها گله دارم

حمایت فطانت از تشکل سهامداران حقیقی و نقش بی بدیل رسانه ها

رضا امامی : نخستین نشست خبری رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در سال جاری برگزار شد. به گزارش جهان اقتصاد همزمان با این نشست خبری ، تعداد معدودی از سهامداران بورسی مقابل تالار حافظ نسبت به افت بازار اعتراض کردند. این سهامداران ضمن اعتراض به عملکرد مدیریت بازار سرمایه ادعا دارند که مدیریت این بازار در تشدید ضرر سهامداران موثر بوده است. بعضی از تجمع‌کنندگان می‌گویند، ارزش سرمایه آنها در بازار در یک یا دو سال اخیر به نصف کاهش یافته است و دچار مشکل جدی شده‌اند. ارزش بازار سرمایه از 314 هزار میلیارد تومان ظرف چند ماه اخیر به 283 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است. شاخص بورس نیز از حدود 75 هزار واحد به 63 هزار واحد کاسته شده است.

 محمد فطانت در نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اقدامات زیرساختی که تا کنون در بازار سرمایه انجام شده گفت: اصلاح حجم مبنا و انتشار شاخص های متنوع از جمله اقداماتی زیر ساختی بود که در جهت بهره وری بیشتر بازار انجام شد و در ادامه این اقدامات دامنه نوسان از ابتدای خرداد ماه یک درصد افزایش پیدا می کند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ابتدا به برخی از آمار مهم در بازار اشاره کرد و گفت: نسبت قیمت بر درآمد شرکتها (P/E)  در حال حاضر در بورس 5.22 مرتبه و در فرابورس این نسبت عدد 6.79 مرتبه است. وی در ادامه به ارزش بازار بورس و فرابورس اشاره کرد و اظهار داشت: ارزش بازار بورس هم اکنون 282 هزار میلیارد تومان و ارزش بازار فرابورس 59 هزار و 500 میلیارد تومان است.

وی جمع دارایی شرکتهای بورسی را بر اساس قیمت های تاریخی800 هزار میلیارد تومان خواند و گفت: بخش بدهی های شرکت ها نمایانگر 637 هزار میلیارد تومان بدهی است که این اعداد حاکی از این است که بخش قابل توجهی از ارزش دارایی شرکتها از طریق بدهی تأمین مالی شده و 166 هزار میلیارد تومان مربوط به حقوق صاحبان سهام است. فطانت ادامه داد: اگر ما حقوق صاحبان سهام را با ارزش بازار مقایسه کنیم، ارزش شرکتها کمتر از دو برابر حقوق صاحبان سهام و حدود 1.7 برابر است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص ارزش دارایی های فرابورس گفت: جمع دارایی شرکت های فرابورسی 86 هزار و 800 میلیارد تومان است که بخش بدهی ها به رقم 65 هزار و 600 میلیارد تومان می رسد و جمع حقوق صاحبان سهام 21 هزار میلیارد تومان است. سخنگوی سازمان بورس در ادامه به مصوبه مجلس در خصوص افشای اطلاعات شرکتها و بنگاه های اقتصادی دولتی و شبه دولتی اشاره کرد و گفت: بر اساس این مصوبه مجلس، برخی از شرکت ها و بنگاه های اقتصادی موظف هستند اعداد و ارقام خود را به بورس اعلام کنند. وی ادامه داد: موسسات مالی، نهادهای عمومی، نظامی و سازمان ها و موسسات خیریه، نهادها و سازمانهای وقفی، تمامی صندوق های بازنشگستگی کشوری و لشگری وابسته به دستگاه های اجرایی که در این مصوبه ذکر نام شده است به افشای اطلاعات مالی از طریق بورس ملزم شده اند، مگر آنکه به صورت خاص بتوانند از شورای عالی امنیت ملی مجوز برای عدم افشای اطلاعات بگیرند.

این در حالی است که از 15 بهمن سال گذشته این نهادها و بنگاه ها به اجرای این مصوبه ملزم شدند تا کنون هیچ کدام از این بنگاه ها و نهادها اطلاعات خود را به سازمان بورس اعلام نکردند، اظهار داشت: ما فرصتی را در نظر گرفتیم که این بنگاه ها و نهادها اطلاعاتشان را به صورت کاغذی یا الکترونیک ارسال کنند چون در فصل مجامع این شرکت ها قرار داریم و صورتهای مالی در حال آماده شدن هستند.

انتشار اطلاعات ناشران به صورت مستقیم

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه از این پس ناشران اطلاعات خود را به صورت مستقیم در سامانه کدال منتشر می کنند، اظهار داشت: اطلاعات ناشران پیش از این به صورت غیر مستقیم دریافت و بعد از کار کارشناسی یا در صورت نیاز بعد از اصلاح، ظرف مدت کوتاهی منتشر می شد. اما از این پس اطلاعات ناشران به صورت مستقیم در سامانه کدال منتشر می شود و بررسی های سازمان بورس پس از انتشار اطلاعات انجام می شود. وی با بیان اینکه این امکان از ابتدای خرداد ماه اجرایی می شود، گفت: در این خصوص لازم است مدیران و اعضای هیأت مدیره شرکتهای بورس با یک دقت بیشتری به انتشار اطلاعات اهتمام بورزند و هر گونه مشکلی در نقص اطلاعات وجود داشته باشد مسولیت آن به عهده اعضای هیأت مدیره و مدیران شرکتهاست.

افزایش دامنه نوسان در بورس

فطانت با بیان اقدامات زیرساختی که تا کنون انجام شده گفت: اصلاح حجم مبنا و انتشار شاخص های متنوع از جمله اقداماتی زیر ساختی بود که در جهت بهره وری بیشتر بازار انجام شد و در ادامه این اقدامات دامنه نوسان از ابتدای خرداد ماه یک درصد افزایش پیدا می کند. بدین ترتیب دامنه نوسان شرکت های بورسی هم مانند شرکت های فرابورسی با 5 درصد نوسان مثبت و منفی معامله شود.

انتشار ماهیانه اطلاعات به صورت اختیاری

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به انتشار ماهیانه اطلاعات به صورت اختیاری اشاره کرد و گفت: در جهت افزایش شفافیت اطلاعاتی رایزنی هایی صورت گرفت که انتشار اطلاعات بازار، متوقف به انتشار اطلاعات سه ماهه نباشد و شرکتها آمار تولید و فروش را به صورت ماهانه در ابتدا به صورت اختیاری منتشر کنند که در فاز اول شرکت ایران خودرو و سایپا از این طرح استقبال کردند و این رویه به سایر شرکتها برای کمک به شفافیت بازار تعمیم خواهد یافت داد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به رفتار شرکت های حقوقی در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت:در سال جاری حمایت اشخاص حقیقی از بازار بسیار خوب بوده و حجم عمده خرید و فروش ها توسط حقیقی های بازار صورت گرفته است اما با نگاهی به روند معاملات از 17 فروردین مشاهده می شود که رفتار برخی حقوقی ها بر بازار اثرگذار و نابهنگام بوده است .بنده شخصاٌ منتقد این رفتار هستم و از برخی بد اخلاقی ها در نحوه عرضه سهام شرکت های حقوقی که مدیران بالاسری شان مصر به فروش دارایی های مالی بوده اند گله مند هستم و به آنها نیز مراتب نگرانی خود را اطلاع داده ایم . این در حالی است که موضوع رعایت اخلاق حرفه ای و رفتار حقوقی ها یکی از خلاء های موجود در قانون بازار سرمایه است.

محمد فطانت، گفت: پیش از این مدیریت صندوق توسعه در اختیار یک شرکت تأمین سرمایه بود که هم اکنون به مرکز مالی ایران منتقل شده است و به منظور شفاف سازی بیشتر مقرر شده تا سایت این صندوق فعال شده و اطلاعات لازم به صورت آنلاین در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد که پرتفوی این صندوق نیز بعد از انتشار اطلاعات مشخص خواهد شد . رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه قیمت سهام در بازار سرمایه کشور هم اکنون زیر 10 سنت است گفت: در هیچ بازار بین المللی با توجه به تحلیل های بنیادی و پتانسیل صنعت، سهام در این قیمت ها معامله نمی شود. وی با بیان این که بازار همواره افت و خیز داشته تصریح کرد: انتظار می رود روند کاهشی که هم اکنون بر بازار حاکم است به زودی پایان یافته و دوران رونق آغاز شود.

محمد فطانت با بیان این که رفتار حقوقی ها در برخی مواقع یک عارضه جدی در بازار سرمایه است افزود: اخلاق به عنوان یک تئوری در دنیا مطرح است و باید در کنار قواعد و ضوابط قرار گیرد و این کار هم تا به امروز صورت گرفته و جلسات متعددی با حقوقی های بازار سرمایه برگزار شده است. وی ادامه داد: در برخی موارد تنها ابزار اخلاق، کار ساز نیست و نیازمند ابزار دیگری هستیم تا در شرایط ویژه بازار از عرضه های پرحجم خودداری شود .در همین زمینه نیز از سازمان خصوصی سازی درخواست شد تا در شرایط نزولی بازار عرضه ای نداشته باشد همچنین با بخش های دیگر، مانند بانک ها نیز صحبت هایی صورت گرفت تا جلوی عرضه گرفته شود .وی تأکید کرد: برای این که بازار به یک رونق جدی برسد باید حقوقی ها نقش بیشتری داشته باشند

وی در خصوص رفتار صندوق توسعه بازار نیز ابراز داشت: زمانی که ریاست سازمان را در اختیار گرفتم از حدود 600 میلیارد تومان پول تزریق شده به این صندوق، دارایی باقی نمانده بود اما این صندوق فعالیت خود را ادامه می دهد و با شفافیتی که پس از راه اندازی سایت ایجاد می شود پاسخگویی بیشتری خواهد داشت. وی تأکید کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار هیچ گونه دخالتی بر تصمیم گیری های این صندوق ندارد و به دنبال این است که ساختار صندوق به نحو مطلوب تری تغییر کند چرا که دغدغه های سرمایه گذاران برای ما مهم است و سعی می شود این دغدغه ها به صورت ریشه ای برطرف شود .



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |