کد خبر: 98826
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۸گروه : اقتصاد ایران / اقتصاد و توسعه / یادداشت
پدافند غیر عامل و مدیریت بحران در شرکتها
رضا توسلی عضو پژهشگران جوان و نخبگان دانشگاه با بررسی
با توجه به حمله های سایبری اخیر به سازمانها و برخی نارسایی های شرکتها و در راستای مصونیت سازی و کاهش آسیب پذیری ناشی از تهدیدات داخلی و خارجی و ایمن سازی صنایع مادر کشور، بایستی امور پدافند غیر عامل و مدیریت بحران را تشکیل دهند.
مجموعه اقدامات غیر نظامی بمنظور افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات در قالب فعالیتهای پدافند غیر عامل تعریف می گردد شرکتها بایستی در گام نخست اقدام به طبقه بندی فعالیت تخصصی وفق مصوبات ابلاغی از منظر حیاتی، حساس و مهم بودن آنها دسته بندی نموده که مهمترین اهداف این کار، پیاده سازی الزامات و مصوبات پدافندغیرعامل در شرکتها و پروژه های ملی متناسب با صنعت های مختلف و ماهیت مشخص هر شرکت است.
رویکردهای پر اهمیت پدافند غیر عامل صنایع مادر تخصصی شامل : پدافندهای سایبری، شیمیایی، زیستی (بیولوژیکی)، فنی و مهندسی، اقتصادی و آمادگی در برابر تهدیدات میباشد.
برخی از آثار و نتایج حاصل پدافند غیر عامل را می توان این چنین گفت کاهش آسیب پذیری صنعت کشور، افرایش پایداری ملی، دفاع در برابر تهدیدات، تسهیل مدیریت بحران، ایجاد تعامل ملی در شرایط اضطراری، انواع تولیدات صنعتی بازدارنده، تولید قدرت تداوم و تهیه اقلام ضروری کشور
در پایان باید به چند مورد با اهمیت درخصوص پدافند غیر عامل و مدیریت بحران در صنایع کشور اشاره کرد :
۲و تشکیل کمیته های مدیریت بحران در شرکتها