کد خبر: 2308
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۳گروه : اقتصاد ایران
مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ: آتیهسازان حافظ نیازی به مجوز بیمه مرکزی ندارند
علی شفائی: ارائه بیمه پایه و تکمیلی درمان از سوی شرکت آتیه سازان حافظ در راستای توسعه نظام سلامت و منطبق با قوانین مصوب کشور بوده و این مجموعه نیازی به مجوز بیمه مرکزی ندارد. به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، افشین مقصودی مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ در نشستی با اصحاب رسانه با بیان این مطلب افزود: این شرکت وابسته به سازمان بیمه سلامت بوده و فعالیت بازرگانی نداشته وهیچ اتکایی نیز به بیمه مرکزی ندارد، لذا برای فعالیت خود نیز نیازی به مجوز و تایید بیمه مرکزی ندارد.
وی با اشاره به فعالیت ۱۳ ساله بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ از سال ۸۱ اظهار داشت: این شرکت در راستای تامین رضایت بیمه شدگان فعالیت می کند و در حال حاضر در قالب سه قرارداد بزرگ با بازنشستگان کشوری قریب به ۲ میلیون نفر، بازنشستگان تأمین اجتماعی بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر و فرهنگیان آموزش و پرورش به میزان یک و نیم میلیون نفر را تحت پوشش بیمه تکمیلی دارد.
مقصودی گفت: با توجه به اینکه ۱۳ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه های تکمیلی درمان قراردارند و از این تعداد بیش از ۷ و نیم میلیون نفر تحت پوشش بیمه تکمیل درمان آتیهسازان حافظ به عنوان بزرگترین شرکت ارائه دهنده بیمه تکمیلی در کشور قراردارند.
وی افزود: این شرکت صد شعبه متمرکز و نیروهای متخصص در کل کشور دارد که علاوه بر این شعب تعدادی از نمایندگیهای ویژه در سطح کشور دارد.
وی ادامه داد: شرکت آتیهسازان حافظ هیچ گونه کار تجاری و بازرگانی انجام نمیدهد و به دنبال سود نیست و بر اساس رسالتی که دارد به بیمه شدگان خدمت میکند.
مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ افزود: این شرکت با بیش از ۲ هزار مؤسسه درمانی و بیمارستانی قرارداد دارد ضمن اینکه ما آمادگی داریم هر بیمارستان و مرکز درمانی که بر اساس تعرفهها عمل کند با آنها قرارداد جدید ببندیم.
مقصودی خاطرنشان کرد: شرکت آتیه آمادگی دارد با مراکز پاراکلینیک و بستری قراردادهای جدید ببندد و این در حالی است که تمامی قراردادهای ما بر اساس تعرفههای مصوب است.
وی اظهار داشت: در دو نظرسنجی صورت گرفته در سالهای ۸۷ و ۹۰ خوشبختانه بیمه شدگان از خدمات آتیهسازان حافظ رضایت داشتند به طوریکه این رضایت از ارائه خدمات بر اساس قراردادهای صورت گرفته بوده است.
مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ بیان داشت: بیمه تکمیلی باید خدمات پرهزینه و بستری را تحت پوشش قرار دهند چرا که هزینههای سرپایی هزینههایی نیست که خانوادهها را اذیت کند به طوری که در قرارداد جدید آتیهسازان حافظ خدمات بستری بدون سقف و به صورت پول تحت پوشش آتیهسازان حافظ قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه بیمه تکمیلی در نظام سلامت گفت: بیمه مکمل با هدف گسترش سطح پوشش بیمههای پایه و پر کردن شکافهای هزینه یا خدمت (یا هر دو) به وجود میآیند به طوری که بیمههای مکمل حق انتخاب مصرف کننده خدمات را به طور اختیاری افزایش میدهند یعنی هر بیمه شده که مایل بود با پرداخت هزینه بیشتر از خدمات بیشتری استفاده میکنند.
مدیرعامل شرکت آتیهسازان حافظ ادامه داد: آنچه که امروز نیاز جدی کشور در عرصه بیمههای تکمیلی است، بازتعریفی از بیمه سلامت تکمیلی است و امروزه ورود به مواردی نظیر غربالگری باید جزو اولویتهای بیمههای تکمیلی کشور باشد.
مقصودی در ادامه با طرح این پرسش که بیمه مرکزی چه نقشی در تولیت بیمههای تکمیلی و بازتعریف آن در کشور دارد گفت: برخورداری و استفاده از بالاترین استانداردهای سلامت حق مردم و تکلیف دولت است و اصل ۲۹ قانون اساسی گویای همین مطلب است ضمن اینکه فعالیت بیمه آتیهسازان حافظ هیچ نیازی به مجوز بیمه مرکزی ندارد.
وی ادامه داد: با وجود قانون مصوب بیمه سال ۱۳۱۶ و قانون تأسیس بیمه مرکزی ایران و بیمهگری مصوب سال ۵۰،”م ق ن ن” با تصویب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور در سال ۷۳، قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی در سال ۸۳ و قوانین برنامه در مورد موضوع نظام سلامت قادر به تفکیک بیمه درمان از سایر امور بیمهای شده است.
مقصودی در ادامه نشست خبری در خصوص مجوزهای قانونی شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ بیان داشت: در جلسه مورخ ۳۱ فروردین ۸۲ هیأت وزیران بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، شرکت آتیهسازان حافظ به عنوان شرکت زیرمجموعه سازمان بیمه خدمات درمانی تعیین و تصویب شد.
مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ افزود: اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (قوه قضاییه) انجام امور بیمه اعم از بیمه درمان، بازاریابی و انجام هر گونه خدمات مشاوره را تأیید کرده است.
وی تصریح کرد: بر اساس مجوزهای قانونی بازرسی ویژه ریاست جمهوری، شرکت آتیهسازان حافظ را به عنوان شرکت متعلق به سازمان بیمه خدمات درمانی و کارگزار سازمان تأیید کرده است ضمن اینکه سازمان بازرسی کل کشور طی نامهای اعلام کرده است که هیچ گونه ایرادی به انجام امور بیمه درمان توسط شرکت آتیهسازان حافظ وارد نیست.
مقصودی افزود: معاون حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری نیز اعلام کرده است که سازمان بیمه خدمات درمانی علاوه بر خدمات بیمه پایه میتواند اقدام به خدمات بیمه تکمیلی کند و شرکت آتیهسازان حافظ به عنوان کارگزار سازمان بیمه خدمات درمانی میتواند در حضور قرارداد کارگزاران مربوطه اقدام و در این صورت نیازی به اخذ مجوز از بیمه مرکزی نخواهد داشت.
مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ افزود: فعالیت شرکت آتیهسازان حافظ کاملاً قانونی است و سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص نیز نظر خود را اعلام کرده است که این شرکت میتواند به عنوان کارگزار سازمان بیمه خدمات درمانی با رعایت بند ۴ ماده ۱۲ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی اقدام کند.
مقصودی در ادامه خود با اشاره به برخی از بندهای سیاستهای کلی سلامت ابلاغیه مقام معظم رهبری گفت: در یکی از بندهای این سیاست آمده است که ارائه خدمات فراتر از بیمه پایه توسط بیمه تکمیلی و در چارچوب دستورالعملهای قانونی و شفاف به گونهای که کیفیت ارائه خدمات پایه درمانی همواره از مطلوبیت لازم برخوردار باشد آمده است.
وی اضافه کرد: تعیین بسته خدمات جامع بهداشتی و درمانی در سطح بیمههای پایه و تکمیلی توسط وزارت بهداشت و درمان و خرید آنها توسط نظام بیمهای و نظارت مؤثر تولیت در اجرای دقیق بستههای با حذف اقدامات زاید و هزینههای غیرضروری در چرخه معاینه، تشخیص بیماری و درمان یکی دیگر از بندهای مهم سیاستهای کلی سلامت است که آتیهسازان حافظ این بندها را مورد توجه قرار داده است.
مقصودی ادامه داد: یکی از سیاستهای اصلی شرکت آتیهسازان حافظ این است که تعداد روزهای رسیدگی به اسناد و مدارک پزشکی را کاهش دهد که در این زمینه اقدامات لازم صورت گرفته است.
مقصودی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات انجام شده از سوی شرکت آتیهسازان حافظ تعامل و همکاری با کانونهای بازنشستگی بیمهها است که در این زمینه نیز از ظرفیت ۳۳۰ کانون بازنشستگی برای ارائه خدمات به بیمه شدگان تأمین اجتماعی در صندوق بازنشستگی کشوری استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ گفت: یکی دیگر از برنامههای آتیهسازان حافظ استفاده از ظرفیت دفاتر پیشخوان دولت است که هم اکنون ۱۷۱ دفتر پیشخوان دولت به بیمه شدگان خدمات میدهند که تا پایان سال تعداد این دفاتر به ۲۰۰ عدد خواهد رسید.
مقصودی افزود: با توافقی که در سازمان بیمه سلامت و همچنین وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است قرار است دفاتر جدید بیمه سلامت همراه با آرم شرکت آتیهسازان حافظ صادر شود و در اختیار فرهنگیان آموزش و پرورش قرار گیرد که با در دست داشتن این دفاتر از سوی فرهنگیان این گروه از جامعه میتوانند بدون معرفینامه و محدودیت از خدمات بیمه تکمیلی استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ ادامه داد: به زودی بیمه عمر هم برای بازنشستگان تأمین اجتماعی از بواسطه شرکت آتیهسازان حافظ انجام خواهد گرفت که این شرکت مراحل اداری و قانونی آن را انجام داده است و به زودی بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی با یکی از شرکتها اجرایی خواهد شد و پیشبینی میشود طی ۱۵ روز آینده این کار صورت گیرد.
مقصودی اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک بیمههای تکمیلی به سراغ هزینههای سنگین عملهای جراحی بروند و از ارائه خدمات ارزان قیمت دور شوند.
وی افزود: در بحث قراردادهای شرکت بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ حتی هزینههای آزمایشهای ژنتیکی، تستهای غربالگری و بیماریابی پرداخت میشود.
مدیرعامل شرکت آتیهسازان حافظ افزود: متأسفانه برخی از مراکز درمانی و بیمارستانی تعرفهها و نرخهای مصوب را رعایت نمیکنند و ما نیز حاضر به دادن زیرمیزی نیستیم و به همین دلیل نمیتوانیم به آنها قرارداد ببندیم.