کد خبر: 3415
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۳گروه : کشاورزی
لیموترش بیمار در آستانه حذف!
عضو خانه کشاورز رودان (قطب تولید لیموترش) نسبت به حذف درختان لیموترش هشدار داد و گفت: به دلیل مزمن شدن بیماری جارؤک جادوگر لیموترش، تولید این محصول کاهش و قیمت آن افزایش یافته است. سید مجید ساداتنژاد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه لیموترش کیلویی ۴۰۰۰ تومان در باغ فروخته میشود، گفت: این درحالی است که این محصول در بازار مصرف به علت وجود واسطهها کیلویی ۷۰۰۰ تا ۹۰۰۰ تومان فروخته میشود.
وی میزان برداشت لیموترش را در هر هکتار ۳۰ هزار کیلوگرم عنوان و پیشبینی کرد: قطعا به دلیل وجود بیماری جارؤک جادوگر روز به روز با کاهش تولید این محصول مواجه خواهیم بود.
نایب رییس سابق خانه کشاورز رودان با بیان اینکه این بیماری موجب شده ۸۰ درصد باغدارها از کشت لیموترش منصرف شوند و درختها را به لیموشیرین، انبه و … تغییر دهند، گفت: اگر این بیماری از باغهای لیموترش برداشته شود میزان تولید ۱۰ برابر افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه تاکنون وزارت جهاد کشاورزی راهی را برای مقابله با این بیماری در نظر نگرفته است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید با استخدام تعدادی کارشناس از خارج کشور، راههای مقابله با این بیماری را پیدا و آن را ریشهکن کند.
ساداتنژاد ادامه داد: نه تنها صادرات لیموترش نداریم بلکه سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن از این محصول وارد میشود.
وی اظهار کرد: در خرداد و تیرماه پوست لیموترش ضخیم میشود اما در مردادماه زمانی که پوست لیموترش نازک شده طی فرآیندی آن را خشک و به لیموعمانی تبدیل میکنند.
ساداتنژاد میزان تولید لیموعمانی را وابسته به لیموترش عنوان و اظهار کرد: از هر ۳۰ کیلوگرم لیموترش پنج کیلوگرم لیموعمانی حاصل میشود.
نایب سابق رییس خانه کشاورز رودان با بیان اینکه میزان تولید لیموعمانی با تقاضای بازار همخوانی دارد، گفت: در بخش لیموعمانی هیچ وارداتی صورت نمیگیرد.به گفته وی قیمت لیموعمانی کیلویی ۱۵ هزار تومان است.
چندی پیش محمد رئیسی کشاورز مینابی که بیش از ۴۰سال است در ۵۰هکتار از اراضی کشاورزی در شهرستان میناب به کشت لیمو و دیگر مرکبات مشغول است، در گفتگو با مهر گفته بود : در سالهای اخیر کشاورزان میناب به خاطر خشکسالی های متمادی و آفت جاروک جادوگر در باغات لیمو متحمل خسارتهای غیر قابل جبران شده اند. رئیسی افزود: لیمو یک محصول استراتژیک در شرق استان هرمزگان به حساب می آید که طی سالهای طولانی بخش عمده ای از اقتصاد کشاورزان را به خود اختصاص داده بود. وی با اشاره به اینکه آفات و پدیده خشکسالی شک شدیدی را به اقتصاد مردم شهرستان وارد کرده است، عنوان کرد: کشاورزان تا قبل از شیوع آفت جاروک جادوگر و خشکسالی برای برقی کردن چاه ها و آبیاری قطره ای تسهیلات بانکی دریافت کردند که اکنون به علت عدم توانایی در باز پرداخت اقساط مجبور به فروش خانه و املاک خود شده اند. رئیسی ادامه داد: تا قبل از شیوع خشکسالی و آفت لیمو، عدم ثبات در قیمت لیمو و وجود دلالها از عمده مشکلات کشاورزان بود و اکنون با از بین رفتن بیش از نیمی از اراضی زیر کشت لیمو به علت آفات تنها راه کشاورزان برای جبران هزینه ها اقدام به خشک کردن لیمو است، که آن هم به دلیل واردات بی رویه لیمو خشک بی کیفیت توسط دولت و اخیرا به صورت قاچاق از کشورهای آفریقایی کاری عبس و بی فایده است.