کد خبر: 3109
تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۳گروه : کشاورزی
در صورت عدم تخصیص هزار میلیارد تومان اعتبار
تحقیقات کشاورزی دوباره به اغما می رود گروه تولید: رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی گفت: کشاورزی در ایران مانند بیماری است که به تازگی نجات پیدا کرده و برای شفایافتن به سرمایه و فناوری نیاز مبرم دارد که حداقل نیاز اعتباری تحقیقات کشاورزی برای سال آینده، هزار میلیارد تومان است.
بهزاد قرهیاضی در مراسم بازدید معاون اول رییس جمهور از پژوهشکده بیوتکنولوژی ایران گفت: وضعیت کشاورزی در ایران از وضعیت روبه موت به وضعیت شفا تغییر یافته اما هماکنون این بیمار شفایافته به حمایت جدی مسئولان نیاز دارد.
وی افزود: امنیت غذایی هم در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد چرا که در سالهای اخیر تکیه بر واردات به جای حمایت از تولید داخلی برخلاف دستورات مقام معظم رهبری آسیبهای جدی به آن وارد کرده است اما کشاورزی بیمار کشور توسط مسئولان دولت نجات یافته و در وضعیت کنونی برای بهبود وضعیت به سرمایه و فناوری نیاز دارد.
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی گفت: سرمایه و فناوری باید برای نوسازی ناوگان تحقیقات کشاورزی به کار گرفته شود و برای سال ۹۴ حداقل سرمایه مورد نیاز تحقیقات کشاورزی هزار میلیارد تومان است، اما اگر همین وضعیت باقی بماند ممکن است این بیمار رو به شفا به دلیل عدم توجه ممکن است مجددا به حالت اغماء برگردد.
نابودشدن دستاوردهای بیوتکنولوژی طی ۸ سال گذشته
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی همچنین گفت: ایران در زمینه تحقیقات کشاورزی جزو کشورهای پیشرو بوده در حالی که طی هشت سال گذشته همه دستاوردها و بذرهای بیوتکنولوژی کشاورزی پلمب و با انبارداری نامناسب از بین رفتند.
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه پیشبینی میشود تبادل تجارت بیوتکنولوژی کشاورزی تا سال ۲۰۱۷ به ۴۱۴ میلیارد دلار برسد، اظهار کرد: بیوتکنولوژی در کشاورزی باعث افزایش میزان تولیدات کشاورزی، افزایش کیفیت مواد غذایی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، ایجاد گیاهان مقاوم به تنشهای مختلف زنده و غیر زنده، تولید محصولات با ارزش و غیره میشود و از آنجا که امکان افزایش تولید محصولات کشاورزی سالم به جز از طریق توسعه فناوریهای نوین در کشاورزی وجود ندارد، بیوتکنولوژی کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.
کمک برای نوسازی ناوگان تحقیقات کشاورزی
رییس پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد: پژوهشکده بیوتکنولوژی ایران اولین و تنها تولیدکننده محصولات تراریخته کشاورزی در ایران است که برای اولین بار در سال ۸۳ تولید و رهاسازی اولین برنج تراریخته مقاوم به کرم ساقهخوار برنج را با تاکید وزیر جهاد کشاورزی در دستور کار قرار داد که گزارش نتایج موفقیتهای آن موجود است اما متاسفانه از آذرماه سال ۸۴ و طی هشت سال گذشته همه بذرهای بیوتکنولوژی تولیدشده پلمب و نابود شدند چرا که در شرایطی نامناسب در انبارهایی با وضعیت غیراستاندارد نگهداری شدهاند و این در حالی است که سالانه بین سه تا پنج میلیارد دلار محصولات تراریخته تغییر یافته ژنتیکی از آمریکا و کانادا تولید و مبادله میشود.
قرهیاضی اعلام کرد: در شرایطی که ساختمانها و زیرساختهای بخش تحقیقات در کشاورزی بسیار کهنه و فرسوده است، از دولت که توجه ویژهای به بیوتکنولوژی کشاورزی دارد درخواست داریم ناوگان تحقیقات کشاورزی به طور عام و بیوتکنولوژی کشاورزی به طور خاص را نوسازی کنند.
وی گفت: ساختمان جدید پژوهشکده بیوتکنولوژی در سال ۸۲ مراحل ابتدایی ساخت آن آغاز شد و این در حالی است که پس از گذشت ۱۰ سال هنوز پیشرفت چندانی نداشته و به بهرهبرداری نرسیده است. البته جالبتر اینکه این ساختمان علیرغم اینکه هنوز تکمیل نشده است در سال ۹۰ طی مراسمی افتتاح شد.