کد خبر: 99524
تاریخ انتشار: ۰۹ تیر ۱۳۹۸گروه : خبر ویژه / صنعت و معدن / کسب و کار
تولید داخل از تقلب رنج میبرد
گروه تولید-رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: آن چیزی که کشور از آنها بهویژه در عرصه مواد غذایی و مصالح ساختمانی از آن رنج میبرد، پدیده تقلب است.
به گزارش جهان اقتصاد، نیره پیروزبخت روز یکشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل استاندارد قم، افزود: درصورتی که استاندارد اصالت مصالح و مواد اولیه بهدرستی در سطح کشور اجرا شود تا حدود بسیار زیادی از تقلب در تولید محصولات از بین میرود.
وی همچنین بیان کرد: رویکرد فرآیند محور در رابطه با استاندارد در کشورهای متمدن در حال شکلگیری است درحالیکه رویکردهای موجود در کشور ما همچنان کالا محور و در بهترین شرایط خدمات محور است.
وی ادامه داد: در رویکرد فرآیند محور تمام مؤلفههای تولید بهصورت جامع و یکپارچه دیده میشود و مانع از بروز بسیاری از مشکلاتی میشود که امروز جامعه از آنها رنج میبرد.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور عنوان کرد: تنها مرجع صدور گواهی حلال در قانون جدید کشور سازمان ملی استاندارد است، نخستین گواهی استاندارد حلال نیز در دو سال گذشته در حوزه تولیدات دامی در قم صادرشده است.
پیروز بخت در ادامه تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد ایران در بین ۱۶۳ کشور عضو ایزو، با تلاشهای صورت به جایگاه بیست و یکم ارتقای رتبه پیداکرده است.
وی همچنین اظهار کرد: ۳ هزار تن در سازمان ملی استاندارد بهصورت مستقیم مشغول فعالیت هستند درحالیکه بالغبر ۱۰۰ هزار تن نیز خارج از سازمان به نحوی در قالب شرکتهای بازرسی و آزمایشگاههای همکار با این سازمان همکاری میکنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور گفت: طبق قانون استاندارد، استانداردسازی باید در تمام وزارتخانهها شکلگرفته و روند توسعه آن از دفاتر وزارت خانههای مختلف کشور آغاز شود.
پیروز بخت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مهمترین وظایف سازمان ملی استاندارد گفت: محافظت از سلامتی و ایمنی مردم مهمترین وظیفهای بوده که بر عهده سازمان ملی استاندارد است.
وی اظهار کرد: در سازمان استاندارد نگاههای سیاسی وجود نداشته و مسائل نظارتی و کنترلی و حفظ ایمنی و سلامت مردم بدون هیچگونه شائبه سیاسی دنبال میشود.
وی با بیان لزوم ارتباط دوسویه بین سازمان ملی استاندارد و مراکز صنعتی و تولیدی کشور بیان کرد: سازمان ملی استاندارد در بسیاری از مؤلفههای اقتصادی نقش بسزایی داشته و میتواند تسهیل گر تولید در کنار ارتقای کیفی محصولات باشد.
رئیس سازمان ملی استاندارد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در صنعت استراتژیک کشور آلمان که برای سال ۲۰۲۰ تدوینشده سه مؤلفه اصلی در رابطه با استاندارد تصویبشده که بهصورت مستقیم با مساله افزایش کیفیت، ایمنی و سلامت مردم مرتبط است.
پیروز بخت در ادامه عنوان کرد: درصورتیکه همکاری و تعامل لازم بین مدیران استانی با سازمان استاندارد برقرار نباشد امکان دست یافتن به اهداف تعیینشده دشوار میشود.
وی با اشاره به ظرفیت قم در بخش گردشگری خاطرنشان کرد: در رابطه با توریست مذهبی و رونق گردشگری، سازمان ملی استاندارد و قم میتوانند با توجه ظرفیت عظیم استان در این حوزه تعاملات بیشتری به خرج دهند.
**کمفروشی در ۳ درصد از محصولات غذایی
از سوی دیگر نیز مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی گفت:سه درصد از محصولات غذایی از نظر نشانهگذاری و وزن مطابق استاندارد نیستند و با آنها برخورد میشود.
غلامرضا امینی مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی در حاشیه مراسم راهاندازی صدور سامانه حد مجاز آلایندهها در محصولات کشاورزی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به اینکه سلامت محصولات مواد غذایی چقدر با استانداردهای تدوین شده سازمان استاندارد مطابقت دارند، گفت: ۸۵ درصد محصولات غذایی با استانداردهای وضع شده منطبق هستند و ۱۵ درصد مطابقت ندارند.
وی اضافه کرد: سه درصد از محصولات غذایی از نظر نشانهگذاری و وزن طبق استانداردهای ما نیستند و با آنها برخورد میشود.
مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی گفت: ۱۲ درصد محصولات غذایی هم مشکلات سیستمیک دارند و ارتباطی به خود مواد غذایی ندارد یعنی مدیران حضور ندارند و یا از نظر شرایط مکانی تولید و غیره مشکلاتی وجود دارد.
نظر این مقام مسئول درباره استاندارد شامل استانداردهای سلامت، استانداردهای ابنیه، حضور کارشناسان، رعایت موارد بهداشتی در محل و مسائلی از این قبیل است.
نیره پیروزبخت رئیس سازمان ملی استاندارد هم در پاسخ به این سؤال که در حوزه لبنیات چه میزان از استانداردهای تدوین شده انحراف وجود دارد، گفت: سازمان تعزیرات مسئول کمفروشیها و کاهش وزن محصولات لبنی است و ما نظارتی در این زمینه نداریم.
وی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد تنها اینها را کنترل میکند و آمارهایی که رسانهها در مورد کم فروشیها بیان کردند صحت ندارد.وی در پاسخ به این پرسش که آمار دقیق شما چیست تا اطلاعرسانی درست شود، گفت: اطلاعات دقیقی ندارم ولی میدانم که همانند آمارهایی که در رسانهها اعلام شده نیست.