جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

سهم پایین حمل و نقل عمومی در جا به جایی شهروندان

گروه زیربنایی رضا پورحسین

شناسه خبر: 180060

جهان اقتصاد: معاون مطالعات سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران چندی پیش گفت: براساس آمار دریافتی از داشبورد اطلاعات حمل ونقل و ترافیک کلانشهر تهران، در روز هشتم اردیبهشت ماه، 35.6 درصد شهروندان برای جابه جایی در نقاط مختلف شهر از وسایل حمل ونقل عمومی اعم از مترو، اتوبوس و تاکسی استفاده کردند.

وی در ادامه ضمن ارائه جزئیاتی از برآورد سهم وسایل نقلیه مختلف از سفر های شهر تهران، گفت: همچنان بیشتر سفرهای شهری وابسته به خودروهای شخصی است؛ به طوری که 55.2 درصد از 20 میلیون و 161 هزار و 228 سفر در همان روز با وسیله نقلیه شخصی انجام شده است. سهم موتورسیکلت از این سفر ها 7.2 درصد بوده و 2 درصد نیز برای سفر های خود از سایر وسایل نقلیه بهره برده اند.

وی ادامه داد: سهم مترو 8.6 درصد و اتوبوس 4.5 درصد از کل سفر ها در جابه جایی مسافران شهر تهران است. تاکسی های اینترنتی، خطی و گردشی هم مجموعاً 22.5 درصد از سفر ها را پوشش داده اند.

این در حالی است که شهر پاریس با ۸۶ درصد استفاده ساکنان شهر از وسایل نقلیه عمومی بیشترین بهره را از حمل و نقل عمومی دارد. آنها اغلب از مترو استفاده می کنند که یکی از متراکم ترین شبکه های زیرزمینی در جهان است. مردم محلی این پایتخت از حمل ونقل عمومی خود رضایت بالایی دارند. طبق بررسی های انجام شده در آخرین روزهای سال 2024 میلادی به این فرمول رسیده ایم که هر چه شهر جمعیت بیشتری داشته باشد، مردم به مراتب بیشتر از حمل و نقل عمومی استفاده می کنند. حمل و نقل عمومی که با کیفیت و متناسب با جمعیت است.

در همین راستا شهرهایی نظیر ورشو نیز که مردم در آن روی خوشی به حمل و نقل عمومی نشان نمی دهند، باز هم نیمی از سفرهای درون شهری با حمل و نقل عمومی انجام می شود که به مراتب بیشتر از 35 درصد تهران است.

در این میان این آمار نیز جالب توجه است که ۱۴ درصد از ساکنان اروپا از دوچرخه به عنوان وسیله حمل ونقل استفاده می کنند. هلند و دانمارک از نظر نرخ دوچرخه سواری به عنوان کشورهایی برجسته هستند.

در میان ۸۳ شهر، تنها سه مورد دارای نسبت بسیار بالایی از دوچرخه سواران روزانه هستند. شهر خرونینگن با ۴۶ درصد و آمستردام  با ۳۹ درصد در هلند و کپنهاگ با آمار ۳۵ درصد در دانمارک. رم، بلگراد و ویلنیوس کمترین میزان استفاده از دوچرخه را دارند و ۶ درصد یا کمتر از ساکنان از دوچرخه در یک روز معمولی استفاده می کنند که این رقم هرچند در اروپا پایین است اما رسیدن به این رقم برای شهر تهران می تواند رویایی باشد زیرا بالغ بر یک میلیون سفر از این طریق ممکن می شود که البته با وجود چاله های متعدد در سطح شهر، نبود مسیر اختصاصی و ناامنی عملا این گزینه از فهرست حذف می شود.

استفاده آسان از حمل و نقل عمومی صرفا معطوف به اروپا نیست و کلان شهرهای چین نیز از رفاه خوبی در این حوزه برخوردار هستند.

متروی شانگهای که از نظر تعداد ایستگاه بعد از نیویورک قرار دارد، بزرگترین مترو در جهان از نظر مسافتی است که پوشش می‌دهد. سیستم مترو در شانگهای در واقع از سیستم نیویورک مدل‌برداری شده است. در کنار قطارها، اتوبوس‌های شانگهای، تاکسی‌ها و کشتی‌های این شهر را می‌توان با استفاده از کارت حمل‌ونقل عمومی استفاده کرد. ساکنان شهر مطمئنا راضی هستند، زیرا ۹۱ درصد گفتند که عبور و مرور در شهر با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی آسان است.

قصه پرغصه در این جا این است که با عبوری گذری از سطح شهر تهران با المان ها و پروژه های رو به رو می شویم که عملا گره ای از مشکلات زندگی مردم باز نمی کنند اما میلیاردها تومان خرج آن ها می شود در حالی که سفر با اتوبوس و مترو در تهران به جهنمی شبیه است که هیچ گونه نمی توان از آن به آسانی عبور کرد و عملا روز شهروندان را دشوار و پرتنش می کند.

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار