گروه توسعه: تفاهمنامه همکاری بین مرکزملی فرش ایران
و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به منظور گسترش همکاریهای علمی، پژوهشی و اجرایی در زمینه توسعه خوشههای فرش دستباف کشور و استفاده بهینه از منابع، ظرفیتها و توانمندیهای طرفین منعقدشد.
به گزارش جهان اقتصاد، برپایه این گزارش حمیدکارگر در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: فرش دستباف ایرانی از جنبههای مختلفی قابل اتکا است به طوریکه حضور پررنگ تاریخی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، اقتصادی، اشتغالزایی و ارزآوری از جمله بهانههایی برای پرداختن به این هنر- صنعت است.
سرپرست مرکزملی فرش ایران افزود: هنر- صنعتی با این ویژگیها نیازمند توجه سازمانها و دستگاههای مختلف در بخشهای گوناگون آموزشی، پژوهشی، فرهنگ سازی، بازاریابی، بهبود تولید و دیگر فرایندهای مرتبط در کنار مرکزملی فرش ایران است.
وی با اشاره به وضعیت تولید سنتی فرش گفت: از ویژگیهای فرش دستباف که گاه برگ برنده و مزیت این هنر-صنعت محسوب میشود سنتی بودن فرایند تولید آن است چرا که وجه هنری، دستی و منحصر به فرد بودن آن را به رخ میکشد به طوریکه اگر دو فرش تولیدی در یک کارگاه یا خانه توسط یک قالیباف حتی از نقشه، مواد اولیه و رنگرزی یکسان باشد، متفاوت خواهند بود ولی همین ویژگی هنری در تولید و تجارت در سطح کلان میتواند یک آسیب تلقیشود.
کارگر درادامه تصریحکرد: این ویژگی امکان سفارش پذیری را تا حدی کاهش میدهد و ممکن است به تولید کور بینجامد که نتیجه آن انباشت فرشهای تولیدی بدون مشتری خواهدبود.
سرپرست مرکزملی فرش ایران تاکیدکرد: خوشههای فرش دستباف میتوانند با شناسایی و رفع این حلقههای مفقوده به کمک این هنر- صنعت بیایند ومرکزملی فرش ایران مشتاق است از ظرفیت خوشههای فرش برای بهبود این هنر-صنعت یاریگیرد.
دراین آیین سیدمحمد سیدابریشمی معاون وزیرصنعت، معدن، و تجارت گفت: این تفاهمنامه مشترک که بین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و مرکزملی فرش ایران منعقد میشود برای ارتقای سطح اقتصادی و توسعه تولید قشر زحمتکش و هنرمندی است که از سالهای دور باعث افتخار کشور در داخل و خارج مرزها بودند و تلاش و هنرنمایی آنها دربسیاری از موزهها به نمایش درآمده که افتخارملی است.
وی بابیان اینکه در ۲۱ استان استعدادهای فرش دستباف کشورشناسایی شده که قابلیت برنامه توسعه خوشهای دارد افزود: خوشه فرش را با ۱۱ استان شروع کردیم که ۶ استان آن درمرحله توسعهاست و ۵ استان درمرحله قرارداد با عامل تولیدخوشه و امکان سنجی قراردارد.
در ادامه غلام رضا سلیمانی معاون صنایع کوچک شهرکهای صنعتی ایران گفت: منطق کار ما در توسعه خوشهای منطبق بر مزیت و توسعه منطقهای و براساس مدل زنجیره ارزش است به طوری که بتوانیم ارزش افزوده را دراین هنر- صنعت افزایشدهیم.
همچنین محسن حسنزاده معاون امورتولید مرکزملی فرش ایران گفت: برای جلوگیری از موازی کاری در فرایند اجرای خوشه های فرش دستباف می توان از توان شبکههای تعاونی و اتحادیه های استانی در کنار خوشه ها استفاده کرد.