پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 13578 13:58 1394/04/02
۱۷۷مورد زمین‌خواری با مجوز دولتی های سابق

۱۷۷مورد زمین‌خواری با مجوز دولتی های سابق

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
۱۷۷مورد زمین‌خواری با مجوز دولتی های سابق

۱۷۷مورد زمین‌خواری با مجوز دولتی های سابق

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

رئیس سازمان امور اراضی فاش کرد

رد پای صداو سیما و وزیر علوم دولت احمدی نژاد در پرونده های زمین خواری

گروه امورزیربنایی

Infrastructures@jahaneghtesad.com

رئیس سازمان امور اراضی گفت: ۱۷۷پرونده زمین‌خواری مرتبط با دستگاه‌های دولتی در سال‌های گذشته شناسایی شده است که بر اساس آن با مجوز دستگاه‌های اجرایی اجازه ساخت و ساز در زمین‌های کشاورزی داده شده است.

قباد افشار در نشستی خبری گفت: تغییرکاربری‌های بزرگ زمین‌های کشاورزی دریک سال گذشته مشاهده نشده است اما این تغییر کاربری‌ها بیشتر درحاشیه روستاها و شهرها اتفاق می‌افتد.

افشار افزود: متخلفان از طریق خرید زمین‌های کشاورزی در حاشیه شهر و روستاها و الحاق زمین‌های کشاورزی به بافت شهر و روستا آن را از محدوده قانون خارج می‌کنند. تغییر کاربری شالیزارهای شمال کشور یکی از مهمترین شکل زمین‌خواری‌هاست که توسط تعاونی‌های دستگاه‌های دولتی یا افراد تبدیل به ویلا و مجتمع‌های تفریحی شده است.

رییس سازمان امور اراضی همچنین درباره پرونده‌های تخلف پدیده شاندیز، دستگاه‌ها و ادارات دولتی، صداوسیما، یکی از وزیران دولت دهم و یک چهره ورزشی در زمینه زمین‌خواری و تغییر غیرقانونی کاربری اراضی توضیحات مفصلی ارائه کرد.

افشار اظهار کرد: سال گذشته حدود ۱۵ هزار پرونده تغییر کاربری غیرمجاز در کشور تشکیل و به محاکم قضایی ارسال شد که حدود ۸۰۰۰ هکتار را شامل می‌شد و از این میزان حدود ۷۰ درصد (۵۰۰۰ هکتار) تعیین تکلیف و برای آنها حکم قضایی صادر شد که این خود سرعت برخورد با زمین‌خواری و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی را نشان می‌دهد.

دور زدن قانون با کمک طرح هادی روستایی!

وی با بیان اینکه در تعطیلات نوروز امسال حدود ۳۰۰۰ پرونده تخلف در زمینه تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی تشکیل شد، گفت: یکی از شگردهای متخلفان برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی، استفاده از طرح‌های هادی روستایی است؛ به گونه‌ای که زمینی را در حاشیه شهر یا روستا انتخاب می‌کنند و با الحاق آن به منطقه شهری یا روستایی قانون را دور می‌زنند و به نام قانون تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی را رقم می‌زنند اما در این زمینه برای جلوگیری از این تخلف تفاهم‌نامه‌ای با بنیاد مسکن امضا و نتیجه این شد که الحاق جدید به روستاها به صفر رسید.

زمین‌خواری در دولت گذشته به نام قانون

افشار گفت: در دولت گذشته بسیاری از تغییر کاربری‌های اراضی به ویژه در شمال کشور با الحاق شالیزارها به بافت روستا انجام می‌شد تا مثلا به نام دستگاه‌های دولتی، مجتمع‌های رفاهی ساخته شود یا اینکه این دستگاه‌های دولتی به افراد حقیقی یا حقوقی مجوز ساخت و ساز بدهند و در واقع با دور زدن قانون تغییر کاربری‌های بسیاری از طریق این شگرد انجام می‌شد.

به گفته رییس سازمان امور اراضی روش دیگر زمین‌خواری، خریداری روستاهای متروکه یا مزرعه‌هایی که چند خانوار بیشتر در آنها زندگی نمی‌کردند و احداث ویلاها و مجتمع‌های رفاهی در آن است که به عنوان مثال می‌توان به پروژه مزرعه محمودیه واقع در شهرستان دماوند اشاره کرد.

زمین‌خواری در یک روستا به وسعت شهر!

افشار عنوان کرد: در پروژه مزرعه محمودیه، تعاونی مسکن وزارت کشور روستایی را در این منطقه شناسایی کرد که در واقع از نظر میزان سکونت روستاییان، محمودیه یک مزرعه محسوب می‌شد اما در حال حاضر تخلفات تغییر کاربری غیرمجاز صورت گرفته در این منطقه به ۱۷۰ هکتار می‌رسد که به وسعت یک شهر است، اما سازمان امور اراضی به عنوان مسئول شناسایی و هماهنگی برخورد با زمین‌خواری در کشور با پروژه محمودیه موافق نیست.

شکایت از وزیر علوم دولت دهم و تخریب خانه یک چهره ورزشی

رییس سازمان امور اراضی تصریح کرد: این سازمان با جدیت با پرونده‌های تخلف درعرصه‌های کشاورزی و اراضی ملی برخورد می‌کند، اخیرا از کامران دانشجو که در دوره مسئولیت‌ش در استانداری تهران مجوزهای غیرقانونی را صادر کرده شکایت کردیم و پرونده وی را به همراه اعلام جرم‌های متعدد از برخی شهرداران دولت گذشته به دستگاه قضایی ارسال کردیم.

وی افزود: در گشت‌های یگان حفاظت اراضی اخیرا خانه یکی از چهره‌های ورزشی را نیز در استان البرز که با تغییر غیرمجاز کاربری اقدام به ساخت و ساز کرده بود که به دلیل اینکه زمین‌خواری محسوب می‌شد، این ساختمان را تخریب کردیم.

ارسال پرونده ساخت و ساز غیرقانونی صداوسیما به دستگاه قضایی

افشار اظهار کرد: صداوسیما در گذشته برای ساخت مرکز رفاهی در عباس‌آباد مجوز ۲۰ درصدی را دریافت کرد که به صورت غیرمجاز محدوده ساخت این مرکز رفاهی به هشتاد درصد مساحت کل زمین رسید و هم‌اکنون سازمان امور اراضی مخالفت خود را با این تخلف اعلام و به دستگاه قضایی ارجاع داده است تا برای آن تعیین تکلیف شود.

برج‌سازی تنها راه جلوگیری از زمین‌خواری در شمال

رییس سازمان امور اراضی با بیان اینکه ۲۰۰ هزار هکتار از بهترین زمین‌های کشاورزی شمال در معرض تخریب قرار دارند، تصریح کرد: بهترین خاک درجه یک در استان‌های شمالی کشور قرار دارد و این مناطق بحرانی‌ترین مناطق کشور از نظر زمین‌خواری محسوب می‌شود اما بهترین راه مقابله با زمین‌خواری و تغییر کاربری غیرمجاز اراضی در استان‌های شمالی کشور حمایت از توسعه عمودی شهر (برج‌سازی) به جای توسعه افقی و ویلاسازی است در حالیکه در استان‌های شمالی کشور هزینه و عوارض برای ساخت و ساز ویلا کمتر از برج است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |