پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 198612 19:13 1401/08/17
یکه‌تازی بازارهای موازی در دوران پر ریسک بازار سرمایه

یکه‌تازی بازارهای موازی در دوران پر ریسک بازار سرمایه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
یکه‌تازی بازارهای موازی در دوران پر ریسک بازار سرمایه

یکه‌تازی بازارهای موازی در دوران پر ریسک بازار سرمایه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

چالش اصلی بازار سرمایه در شرایط کنونی، افزایش نرخ بهره بدون ریسک است که به 25 تا 29 درصد می‌رسد و همین عاملی بوده که قیمت بر درآمد P/E بازار را می‌تواند به عدد پایین‌تر از 4 هم برساند. بنابراین سهام داری P/E  بیش از 4 دچار ریزش قیمت شده است.

مصطفی صفاری، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار داشت: یکی از دلایل ریزش قیمت در بورس افزایش هزینه سوخت و تاثیر آن بر عملکرد گزارش دوره‌ای شرکت‌ها و کاهش هزینه سود بوده که در ادامه نیز با توجه به نزدیک بودن به فصل بودجه نویسی دولت و در نتیجه افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیز می‌تواند برای شرکت های بورسی هزینه ایجاد کند که این هزینه‌ها همواره باعث کاهش قیمت خواهد شد.

وی تصریح کرد: هر چند که شورای عالی بورس و رییس سازمان بورس یک مصوبه 10 بندی را ارائه کرده که یکی از بندهایی مهم و تاثیرگذار آن انتشار اوراق تبعی با رویکرد اعمال بیمه سبد «پرتفوی» سهام در کوتاه مدت است و می‌تواند راهکار اطمینان بخشی باشد اما نباید فراموش کرد که نحوه و حجم انتشار این اوراق بسیار مهم است.

وی با اشاره به وجود ریسک‌های سیستماتیک و غیر سیستماتیک در بازار سرمایه گفت: این بازار با وجود ریسک‌های زیاد باعث شده است تا سرمایه گذاران تصمیم به خروج از بازار بگیرند و سرمایه خود را به بازار ارز و سکه هدایت کنند و قیمت سکه و ارز در هفته‌های اخیر بیان‌گر ورود پول از بورس به بازار سکه و دلار است که در ادامه این روند، حتی صندوق‌های با درآمد ثابت بازار سرمایه نیز با توجه به ریسک‌های یاد شده در بخش اوراق قرضه عرضه‌کننده بوده و این امر باعث کاهش قیمت اوراق و متعاقبا افزایش بازدهی این اوراق شده است.

صفاری بیان داشت: پیش‌بینی‌های مربوط به بودجه سال ۱۴۰۲ و دورنمای بازار، فعلا مبهم ارزیابی می شود و همین مسئله، بازار را با چالش روبه رو کرده است.

وی با بیان اینکه بهبود پایدار روند بازار سرمایه نیازمند بهبود متغیرهای کلیدی اقتصاد است، اظهار کرد: انتشار اوراق تبعی به عنوان مُسکِن می‌تواند در کوتاه مدت التیام‌بخش باشد اما نکته دیگری که نیاز به توجه دارد این است که بسیاری از سهامداران خُرد، آشنایی چندانی با مفاهیم مورد اشاره در زمینه انتشار اوراق تبعی ندارند و از این لحاظ بهتر است در این خصوص آموزش و فرهنگ‌سازی هم صورت گیرد.

صفاری با اشاره به اینکه بانک‌های مرکزی در تمام دنیا عملیات بازار باز را در اختیار دارند و با خرید و فروش اوراق بهادار نرخ بهره را کنترل می‌کنند، اظهار کرد: در شرایط فعلی طرف عرضه در بازار اوراق بهادار بیش‌تر از طرف تقاضاست و همین مسئله باعث کاهش قیمت اوراق و افزایش نرخ بهره شده است و با افزایش نرخ بهره بدون ریسک، P/E بازار سهام هم میل به کاهش دارد.

صفاری همچنین با اشاره به ظرفیت و بستر بورس کالا در راستای شفافیت بازارهای کالایی گفت: بانک مرکزی می‌تواند با توجه به اقبال و جذابیت بازار طلا، عرضه طلا در بورس کالا را در قالب اوراق سپرده کالایی دنبال کند که می‌تواند از التهاب بازار طلا نیز بکاهد.

وی در پاسخ به این پرسش که احیای برجام برای شروع یک رشد جدید در بازار سرمایه را تا چه اندازه جدی می‌بینید؟، گفت : به نظر می‌رسد برای دو سال آینده، شاهد رونق بازار سرمایه باشیم زیرا برخی آمارها نشان می‌دهد حوزه بورس با دو سال رونق و دو سال رکود مواجه بوده است، حال پس از گذشت ۲ سال رکود از ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ تا مرداد ماه سال جاری، زمان آن رسیده تا بازار دو سال رونق خود را تجربه کند.

وی در پایان اظهار داشت: سهامداران حتی المقدرو از سهام باP/E بالا فاصله بگیرند و خریدار آنها نباشند و سرمایه خود را در سهام با P/E  کم و یا صندوق‌های طلا سرمایه‌گذاری کنند تا بتوانند در بازار سرمایه خود را ایمن کنند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |