پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 10028 15:21 1393/11/17
گردشگری ۲۰۱۴ دریک نگاه

گردشگری ۲۰۱۴ دریک نگاه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
گردشگری ۲۰۱۴ دریک نگاه

گردشگری ۲۰۱۴ دریک نگاه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

نگاهی به گردشگری جهانی درسالی که گذشت

به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی طبق آمار اعلام شده از سوی سازمان توریسم جهانی صنعت گردشگری درسال گذشته ۱٫۲ تریلیون درآمد و ۱٫۱ میلیارد گردشگر داشته است. این رقم در سال ۲۰۱۲ ۱٫۰۸ تریلیون دلار امریکا برآورد شده بود .۱٫۲ تریلیون درآمد و ۱٫۱ میلیارد گردشگر تنها آمار ورود وخروج کشورها از نقشه گردشگری جهانی است اما این آمار معنا ومفهوم ونیز تحولات وسیعی را درنقشه جهانی گردشگری ۲۰۱۴ درپشت خود نهفته دارد که در نگاهی اجمالی مهم‌ترین موارد آن را می‌توان این گونه برشمرد:

طبق آمارها بیشترین سهم پولی که درسطح جهانی و در مقصدهای گردشگری جهان خرج می‌شود توسط گردشگران چینی، آلمانی، امریکایی و روسی بوده است. سهم فدراسیون روسیه در بازارهای گردشگری جهانی درسال ۲۰۱۳ ۴٫۶ درصد بود . این میزان در سال ۲۰۱۴ با بروز بحران بالکان بشدت تنزل کرده است. جهان در سال گذشته شاهد کاهش ۶ درصدی تعداد گردشگران روسی درسطح بین‌المللی بوده است که با کاهش ارزش روبل و سقوط قیمت نفت تشدید شده است.
نتیجه این کاهش بروز نگرانی و کاهش درآمد یا امید دربرخی بازارهای گردشگری حساس همانند ترکیه، قبرس و حتی مصر بوده است.
درکنار روند کاهش تعداد گردشگران روسی، افزایش فزاینده تعداد گردشگران چینی است که با ۱۱ میلیون گردشگر بیشتر در سال ۲۰۱۴ همراه بوده است.
همزمان با این رشد چشمگیرایجاد تسهیلات ویزا برای گردشگران چینی به معنی بازشدن بسیاری از مرزها به روی گردشگران ثروتمند و عمدتا نوکیسه چینی است که به آسانی در مقصدهای مختلف گردشگری خرید می‌کنند. درواقع نوعی مسابقه برای جذب گردشگر چینی در سراسر جهان آغاز شده که نه تنها کشورهایی چون امریکا و ژاپن را به ایجاد تسهیلات ویزا برای گردشگران چینی واداشته بلکه کشورهای عرب خاورمیانه را نیز به تلاش برای برداشت بیشتر سهم ازاین کیک جهانی تشویق کرده است.
بریتانیا، فرانسه و کانادا، استرالیا و ایتالیا به ترتیب در ردیف‌های بعدی این جدول از نظرسهم هریک در میزان پولی که درصنعت گردشگری جهانی هزینه می کنند، جای گرفته‌اند.
تلاش برای توسعه گردشگری حلال و جذب گردشگر مسلمان درکشورهای مختلف به ویژه در کشورهای آسیایی و اقیانوسیه از ژاپن و کره جنوبی گرفته تا استرالیا نیز از مهم ترین شاخصه های گردشگری درسال ۲۰۱۴ بود. با این حال کاهش قیمت جهانی نفت به معنی کاهش قدرت خرید کشورهای فروشنده نفت نیز هست که این شاید در سال ۲۰۱۵ تاثیر محسوسی بر تعداد گردشگران مسلمان از منطقه خاورمیانه بگذارد.
ورود وحضور پررنگ تر برخی کشورها همانند ایران و کره شمالی در نقشه گردشگری جهانی و تکرارنام این کشورها دراخبار رسانه‌های بین‌المللی نیز نکته مهمی درمرور اخبار گردشگری سال ۲۰۱۴ به شمار می‌آید.
درمقابل بروز بحران های داخلی درکشورهایی چون تایلند و حتی ترکیه دراوایل سال گذشته، سبب بروز آسیب نسبی به چهره گردشگری و امنیت این دو کشور دست کم به طورموقت شد.

پیش بینی می‌شود گردش مالی بخش گردشگری جهان در سال‌های آتی قرن ۲۱، از گردش مالی بخش صنعت فراتر رود و تا چند سال دیگر به ۲ تریلیون دلار برسد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |