جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 14944 16:54 1394/08/04
چند نکته درباره فیلتر شدن احتمالی تلگرام

چند نکته درباره فیلتر شدن احتمالی تلگرام

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
چند نکته درباره فیلتر شدن احتمالی تلگرام

چند نکته درباره فیلتر شدن احتمالی تلگرام

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

چند نکته درباره فیلتر شدن احتمالی تلگرام


رضا قنبری
فعال سیاسی


در چند روز اخیر اخبار ضد ونقیضی در مورد فیلترینگ پیام رسان تلگرام در فضاهای رسانه ای پخش شده و انتشار مصاحبه های متفاوت در این زمینه به شایعات دامن زده است. در حالی که ریس جمهور از تسهیل دسترسی رسانه های ارتباطی سخن گفته و مدیرکل روابط عمومی مخابرات تهران تاکید می کند که تلگرام تا پایان این دولت فیلتر نمی شود؛ وزیر محترم ارتباطات در مصاحبه ای اعلام کرده اند که محدودیت ارتباطات از سیاست های دولت نیست اما اگر تلگرام کانال های غیر مجاز را مسدود نسازد دولت مجبور به اجرای مصوبه کارگروه فضاهای مجازی است. هر چند در طول عمر دو سال و چند ماهه دولت یازدهم ،دکتر حسن روحانی سعی فراوانی بر حمایت همه جانبه از افزایش آزادی های ارتباطی و گردش آزاد اطلاعات داشته است اما تذکر نکاتی چند به تصمیم سازان این حوزه ضروری بنظر می رسد.
۱٫به نظر می آید نهادهای مسول باید با درک نگرانی های فرهنگی و اعتقادی خانواده ها که به حق نسبت به  مطالب غیر اخلاقی منتشر شده- که به نظر می رسد با منشا و اهداف خاص هدایت می شود- در نرم افزارهای پیام رسان که در دسترس نوجوانان و حتی نونهالان ایرانی قرار می گیرد با بکار گیری فناوری های نو اهتمام ویژه ای برای بهینه سازی رسانه های مجازی بکار گیرند.
هرچند با گسترش اینترنت و افزایش روز افزون پیام رسان ها در کشور،مهمترین وظیفه و مسولیت برعهده صداوسیما بعنوان اصلی ترین کانال فرهنگی جمهوری اسلامی و همچنین خود والدین است که در زمینه آموزش و حفاظت از کانون خانواده همت کنند زیرا معمولا تلاش های چکشی دولت ها دراین مورد با گارد دفاعی کاربران مواجه میشود.
۲٫یکی از دلایل عمده موفقیت دولت در سامان بخشیدن به پرونده پیچیده و طولانی هسته ای که با وجود مخالفان جدی در صداوسیما و رسانه های مختلف خبری -که با تمام قدرت به نقد همه جانبه ی فعالیت های دولت تدبیر و امید می پرداختند- را باید درنفوذ  حامیان دولت در فضاهای مجازی دانست که با ایجاد موج های سریع وخلاقانه پیام دستگاه دیپلماسی را در میان مردم پراکنده کرده و حتی بعضی از رسانه ها را مجبور به اتخاذ مواضع منصفانه تر نموند. قدرتی که با تحسین ریس جمهور در اولین نطق پس از توافق وین همراه شد. به نظر می آید اکنون منتقدان دولت با تجربه پرونده ای هسته ای و نیم نگاهی به انتخابات مجلس شورای اسلامی درصدد هستند با بزرگ نمایی ضعف های نرم افزارهای ارتباطی و خبرسازی های پیاپی دراین زمینه ،نقطه قوت دولت و اصلاح طلبان را علیل کرده و رابطه دولت با بدنه حامیان را کمرنگ سازند.اتفاقی که در چند ماه آینده نیز خبرهای بیشتری از آن را می توان با استدلال های متفاوت در رسانه های اصولگرایان مشاهده کرد.
۳٫طبق آمار غیر رسمی حدود چهارده میلیون ایرانی از پیام رسان های تلفن های همراه استفاده می کنند که در برابر آمار مخاطبان روزنامه های پرتیراژ، خبرگزاری های رسمی وحتی برنامه های پرببینده صداوسیما یک آمار خیره کننده و قابل توجه است که یک فرصت بی بدیل جهت انتقال مفاهیم و انتشار اخبار در اختیار مسولین کشورمان قرار داده است. در واقع امکانی که اکنون با در دسترس بودن مخاطبان میلیونی توسط پیام رسان ها برای متولیان متعدد فرهنگی، اجتماعی و مذهبی ایجاد شده در سالهای پیش حتی با هزینه های گزاف نیز ناممکن بنظر می آمد.
توجه به کمپین صرفه جویی در مصرف آب که توسط سازمان های غیر دولتی دراین پیام رسانها ایجاد شده و به اصلاح فرهنگ عمومی اسراف آب در مصارف خانگی انجامید تا حدودی می تواند توان مثبت این رسانه ها را نمایان سازد.کمپین های که می تواند مثلا در اصلاح فرهنگ رانندگی-که هر ساله هزاران قربانی در کشور می گیرد-،افزایش توجه به حفظ محیط زیست کشور،آشنایی نسل سوم با تاریخ ایران و انقلاب برای کمک حفظ فرهنگ ایرانی،انتشار اخبار رسمی و کامل جهت مقابله با شایعه پراکنی رسانه های خارجی و...ازآن استفاده نمود.ضمن اینکه این رسانه های با تسهیل ایجاد گروههای همفکر،ایجاد ارتباطات کم هزینه و کمک به گردش آزاد اطلاعات در کشور به افزایش فرهنگ شهروندی و مسولیت پذیری کمک شایانی خواهند نمود.       
در پایان این نکته قابل ذکر است که مسدود سازی رسانه ی که حدود یک چهارم ایرانیان هر روز با آن سرو کار دارند به کاهش اعتماد عمومی در جامعه و ایجاد شکاف بین دولت ملت خواهد انجامید و تجربه های قبل نشان داده روشهای سلبی در برابر سرعت بالای فناوری و رسانه های جدید ارتباطی راهکاری ناکارامد و منفعلانه بوده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |