جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 4176 12:57 1393/05/15
چشم انداز صنعت پتروشیمی در بورس

چشم انداز صنعت پتروشیمی در بورس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
چشم انداز صنعت پتروشیمی در بورس

چشم انداز صنعت پتروشیمی در بورس

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه بازارسرمایه :بودجه ای که پالایشگاهها به بازار سرمایه اعلام کرده، اکثراً محافظه کارانه است، به عنوان مثال نرخ ارز فروش محصولات نرخ ارز مبادلاتی اعلام شده، در حالیکه اکثر شرکت ها فروش محصولاتشان بیش از این رقم است که همین امر می تواند زمینه ساز افزایش سودآوری آنها در پایان سال باشد، ضمن اینکه تقسیم سود مناسب شرکت های پالایشی، محرک خوبی برای سهامداران عمده این صنعت که هلدینگهای بزرگ بورسی هستند، محسوب می شود

دکتر سعید شیرزادی، معاون سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی درباره شرایط فعلی پالایشگاهها چند نکته را قابل اهمیت دانست و گفت: بودجه ای که این صنعت به بازار سرمایه اعلام کرده، اکثراً محافظه کارانه بوده است به عنوان مثال نرخ ارز فروش محصولات نرخ ارز مبادلاتی اعلام شده، در حالیکه اکثر شرکت ها فروش محصولاتشان بیش از این رقم است که همین امر می تواند محرک قوی برای سودآوری بیشتر در پایان سال مالی باشد.
 شیرزادی تقسیم سود مناسب و به هنگام شرکت های پالایشگاهی را محرک خوبی برای سهامداران عمده این صنعت که هلدینگهای بزرگ بورسی هستند خواند و گفت: تقسیم سود مجامع شرکت های پالایشی می تواند برای شرکت ها و هلدینگ های بورسی محرک خوبی برای باز تولید مجدد سرمایه گذاری باشد.
وی به طرح های عظیم توسعه که این صنعت دارد، اشاره کرد و اظهار داشت: عمده طرح های توسعه ای صنعت پالایشی با هدف افزایش ظرفیت، کیفی سازی محصولات در دستور کار قرار گرفته است که می تواند علاوه بر بزرگتر کردن این شرکتها میزان کمی و کیفی تولیدات را ارتقاء ببخشد.
این مقام مسوول با اشاره به موضوع رکود و عدم تعادل در میزان عرضه و تقاضا گفت: اکثر صنایع نیم نگاهی به سال های آینده و شکل گیری تعادل در عرضه و تقاضا دارند که همیشه این تقاضا برای محصولات پالایشگاهها وجود دارد. به عبارتی همواره کالایی که تولید می شود، مشتری دارد و نگرانی بابت مشکل فروش وجود ندارد.
شیرزادی یکی از نکات مثبت صنعت پالایش را جذب نیروی کار دراین صنعت دانست و گفت: ظرفیت عظیم اشتغال زایی این صنعت در مقایسه با بسیاری از صنایع دیگر رکورد دار است این صنعت می تواند افرادی بسیاری را جذب کرده و کمک شایانی به پایین آوردن نرخ بیکاری کند.
وی به سایر نکاتی که درباره این صنعت وجود دارد، اشاره کرد و افزود: اکثر شرکت های این صنعت برای سال مالی گذشته تعدیلی های مثبتی تا سقف ۳۴ درصد داشتند، البته یکی دو تعدیل منفی در شرکت های پالایشی کوچک اتفاق افتاده که معنادار نیستند چون ماهیت کل صنعت را نشان نمی دهد، بنابراین پیش بینی ما این است که این سود آوری در آینده نیز ادامه پیدا کند.
معاون سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری رعایت چند عامل را لازمه حفظ سودآوری این صنعت دانست و خاطرنشان کرد: دولت باید این موضوع را مدنظر داشته باشد که وقتی صنعتی را به بخش خصوصی واگذار کرد، آنهم بخش خصوصی که سهامدارانش عموم مردم در قالب صندوق های سرمایه گذاری، صندوق های بازنشتگی و تأمین اجتماعی است باید تعیین نرخ خوراک و محصولات بر اساس یک شیوه جهان شمول و قابل توجه انجام بگیرد.
وی به ابهامات سرمایه گذاران در خصوص نرخ خوراک و محصولات اشاره کرد و گفت: هنوز نرخ خوراک به طور روشن مشخص نشده است، اما اگر همچنان ۹۵ درصد فوب خلیج فارس یا کمتر از این تعیین شود، با توجه به اینکه سودآوری شرکت های پالایشی اهرمی و لب مرزی است و حاشیه سودشان پایین است چنین تصمیمی می تواند به صورت معناداری سوداوری شرکت ها را افزایش بدهد.
شیرزادی به ضرورت آزادسازی نرخ محصولات پالایشی پرداخت و خاطرنشان کرد:  محصولات شرکتی که وارد بورس شده نیز باید به صورت آزاد نرخ گذاری شود که درصورت آزادسازی نرخ محصولات، حاشیه سود صنعت افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
این مقام مسوول اعمال الزامات کیفی سازی محصولات را نیز در میان مدت و بلندمدت به نفع شرکت های پالایشی خواند و اظهار داشت: کیفی سازی محصولات شاید از نگاه برخی با این استدلال که حاشیه سود را پایین می اورد، منفی باشد، اما باید این را در نظر گرفت که یک هزینه غیرقابل برگشت نیست و این هزینه در زمره مخارج سرمایه ای است. به عبارتی هزینه ای است که در کوتاه مدت به شرکت تحمیل می شود اما بعد از افزایش کیفیت محصولات، قیمت ها نیز افزایش پیدا می کند و در نهیات منجر به سود می شود.
شیرزادی در مورد طرح توسعه ای نیز گفت: اگر طرح های توسعه ای به سمت تأمین زنجیره ارزش افزوده شرکت باشد یعنی به صورت زنجیره ای شرکت و محصولات توسعه پیدا کنند و مانع خام فروشی شود و شرکت ها به دنبال کسب ارزش افزوده محصولات بروند هیچ صنعتی نمی تواند به قدر شرکت های پالایشی در زمینه ارزش افزوده سودآور باشد و این مسیر را طی کند.
نکته بعدی که معاون سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری به آن اشاره کرد، نیم نگاهی است که به چشم انداز مذاکرات سیاسی و نتیجه مذاکرات ایران با گروه ۵+۱ وجود دارد، بود و در این باره گفت: اگر تحریم ها برطرف شود، با توجه به نیاز این شرکت ها به خرید ماشین و قطعات طرح های توسعه ای برای شرکت ارزانتر تمام می شود در نتیجه هزینه های شرکت کاهش پیدا می کند.
وی همچینن شفاف سازی موضوع مالیات بر ارزش افزوده را نقطه قوتی برای افزایش حاشیه سود شرکتها خواند و خواستار مذاکراتی برای تعیین تکلیف این موضوع بین شرکتهای بورسی و سازمان مالیاتی کشور شد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |