پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 5017 14:53 1393/06/12
وزير کشور: گزينه معاون سياسي در حال بررسي است

وزير کشور: گزينه معاون سياسي در حال بررسي است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
وزير کشور: گزينه معاون سياسي در حال بررسي است

وزير کشور: گزينه معاون سياسي در حال بررسي است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

وزير کشور با بيان اين که معاونت سياسي وزارت کشور، معاونت بسيار مهم، حساس و تاثيرگذاري است، گفت: براي انتخاب معاون جديد سياسي به گزينه هايي رسيده ايم که بايد با دولت و رييس جمهوري هماهنگ شود.


 به گزارش ايرنا، عبدالرضا رحماني فضلي اين مطلب را پس از جلسه چهارشنبه هيات دولت در جمع خبرنگاران بيان کرد .
وزير کشور در پاسخ به سوالي درباره عدم حمايت دولت از اصلاح طلبان در شوراي شهر تهران گفت: قرار نيست دولت در انتخابات داخل شوراي شهر از کسي حمايت کند و اساس اين اقدام نادرست است.
رحماني فضلي تصريح کرد: شوراي شهر يک نهاد دموکراتيک و مديريتي برخاسته از بطن مردم است که هيات رييسه آن براساس راي انتخاب مي شود.
وزير کشور در بخش ديگري از اين نشست خبري به آماده کردن مقدمات تدوين برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: عقب افتادگي تاريخي در حوزه توازن و تعادل در مناطق داريم که به دهه 40 برمي گردد، به هر حال تجلي اين عقب افتادگي ها در اقدامات و برنامه ها در حوزه اجتماعي و منطقه اي خود را نشان مي دهد.
وزير کشور خاطر نشان کرد: ما با مشکلات و مباحثي در مناطق از جمله عقب افتادگي توسعه اي، فقر عمومي، مهاجرت ها، حاشيه نشيني در کنار شهرهاي بزرگ و بيکاري و انواع بزه ها و ناهنجاري ها روبرو هستيم که دلايل مختلفي دارد.
رحماني فضلي توضيح داد: يکي از دلايل اصلي اين عقب افتادگي ها، عدم توجه به مناطق و رعايت توازن و توسعه پايدار است که پيش از اين در شوراي اجتماعي بررسي و با جمع بندي نظرات تمام دستگاه ها، امروز در دولت مطرح کرديم.
وزير کشور اظهار اميدواري کرد: وزارت کشور در برنامه ششم توسعه به نحوي تاثير گذار باشد که براساس آن مناطق به توسعه يافتگي پايداري برسند.
وي ادامه داد: طبيعي است همه جريانات سياسي که در اين نهادها حضور دارند، براي حضور در هيات رييسه و براي تاثيرگذاري بيشتر فعاليت مي کنند و اين بار نوع ترکيب ها به گونه اي شد که آقاي چمران راي آورد و وزارت کشور هيچ برنامه و نظري در اين خصوص نداشت و در آينده هم نخواهد داشت.
وزير کشور با اشاره به در پيش بودن انتخابات دوره دهم مجلس گفت: اگر فکر مي کنيد دولت در انتخابات مجلس دخالت مي کند، قطعا اينطور نيست و ما به عنوان دولت و وزارت کشور بايد بسترساز و زمينه ساز اجراي انتخابات صحيح و قانوني باشيم.
رحماني فضلي در پاسخ به سوال ديگري درباره مرزها اظهار داشت: عنصر همجواري در کنار دو کشور بي ثبات و ناپايدار در حوزه مناطق مرزي همچون افغانستان، پاکستان و اخيرا عراق به طور طبيعي فضا را تحت تاثير قرار مي دهد.
وي افزود: دستجات و فرقه هايي هم قصد سوءاستفاده از اين وضعيت را دارند و در تبليغات آن ها عقده هايشان عليه جمهوري اسلامي ايران نمايان است، اما اين که چقدر موثر باشند و بتوانند به داخل کشور ما نفوذ کنند و اقدامي انجام دهند، واقعا مواردي را به اين معنا نداشته ايم.
رييس شوراي امنيت کشور تصريح کرد: اين گروه ها در حوزه هاي رسانه اي و فضاي مجازي فعاليت هايي دارند و تلاش هايي در برقراري ارتباط با داخل کشور به عمل آورده اند اما نيروهاي امنيتي، نظامي و انتظامي ما کاملا به اوضاع مرز مسلط هستند.
رحماني فضلي در پاسخ به سوالي مبني بر نوشتن نام سرکرده گروهک تروريستي داعش در خيابان هاي سيستان و بلوچستان گفت: خير ، قويا چنين چيزي را تکذيب مي کنم.
** استفاده از ظرفيت هاي مناطق مرزي
رحماني فضلي تاکيد کرد: در منطقه غرب کشور آمادگي کامل در جوار مرز داريم و نيروهاي خود را مستقر کرديم، اگر بخواهد اقدامي خطوط قرمز ما را در حوزه مرزي تهديد کند، بدون هيچگونه معطلي پاسخ خواهيم کرد.
وي خاطر نشان کرد: براي تامين امنيت داخلي خود براساس تصميماتي که اتخاذ شده است، عمل مي کنيم. البته اوضاع در داخل عراق به گونه اي پيش مي رود که دولت مرکزي، اجماع و اتحاد يکپارچه مردم را شاهد هستيم.
وزير کشور دولت تدبير و اميد با بيان اين که جمهوري اسلامي ايران در مقابله با افراطي گري در منطقه نقش مهمي داشته است، ادامه داد: از طرف ديگر با فهم و درکي که کشورهاي منطقه و حتي آمريکايي ها از مقوله داعش به عنوان يک پديده خطرناک دريافته اند، همه درصدد اين هستند که اين پديده مديريت و کنترل شود.
رحماني فضلي در پاسخ به سوال ديگري با بيان اينکه چرا وزارت کشور در حوزه مفاسد اقتصادي مستقيما ورود نکرده است؟ اظهار داشت: از باب اينکه استانداران ما به عنوان رييس دستگاه اجرايي بايد بر سياست هاي ابلاغي دولت و قراردادها در قالب پيمانکاري ها نظارت داشته باشند، طبيعتا وزارت کشور در اين حوزه ، سياست هاي دولت مبني بر مبارزه با مفاسد اقتصادي را دنبال مي کند و وزارت کشور نقش هماهنگي و پشتيباني اين موضوع را دارد.
وي درباره اعتراض کارگري در شهرستان بافق هم گفت: در آنجا اختلافاتي بين مردم و کارگرهاي معدن وجود داشت که دولت در جلسه اي اين موضوع را بررسي کرد و بنا شد مسوولان در محل حاضر شوند و تصميم گيري کنند که تصميمات خوبي اتخاذ شده و توافق شد با رعايت تمام جنبه هاي قانوني و دادن حق به افراد صاحب حق عمل شود.
وزير کشور با اشاره به بسته خروج از رکود دولت اظهار داشت: يکي از مقوله هاي مهم در اين بسته بحث افزايش صادرات است. يعني ما بايد در کشور توليد را با رويکرد صادرات تعريف کنيم که اگر اين کار را انجام ندهيم، نمي توانيم جهش خوبي در بحث رشد اقتصادي داشته باشيم.
رحماني فضلي بازارچه هاي مرزي را داراي نقش بسيار مهمي در صادرات کالاها دانست و افزود: در دولت مطرح شد که صادرات در مناطق مرزي به کشورهاي همجوار را بررسي کنيم که وزارت خارجه و وزارت اقتصاد در اين زمينه ماموريت گرفتند.
وي درباره تدوين قانون احزاب نيز اين گونه پاسخ داد: در اين زمينه يک مبناي اصلي داشتيم و اين مبناي اصلي اين بود که متکي بر مردم و مشارکت واقعي آنها در فرآيند تصميم سازي مي توانيم موفق شويم.
وزير کشور اضافه کرد: اين مبنا را در تمام حوزه ها که براساس تجربه دراز مدت آقاي روحاني است مشاهده مي کنيد. مثلا در حوزه هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بار اصلي را بر دوش مردم مي گذاريم لذا در حوزه سياسي نيز قصد داريم چنين اقدامي انجام دهيم.
رحماني فضلي ادامه داد: بنا شد در حوزه احزاب و تشکل ها در جلساتي باحضور نمايندگاني از مجلس، احزاب و وزارت کشور در مورد اين قانون جمع بندي شود که اين جلسات در حوزه قانون انتخابات و قانون احزاب در مرکز آموزش و پژوهش وزارت کشور برگزار مي شود و زماني که به جمع بندي برسيم آن را ارايه خواهيم کرد.
وي تصريح کرد: وقتي در حوزه توازن و تعادل منطقه اي حرف مي زنيم، الزاما به اين معنا نيست که تغييراتي در تقسيمات کشوري ايجاد کنيم و ما با همين وضعيت فعلي نيز مي توانيم با لحاظ کردن اصول کلي در برنامه و اصول اجرايي در بودجه سالانه ساماندهي کنيم.
وزير کشور خاطر نشان کرد: اين ساماندهي يکي از دستاوردهاي مهم دولت تدبير و اميد خواهد بود که اعتدال را در حوزه جغرافيايي هم داشته باشيم.
رحماني فضلي افزود: با اقدامات دولت در منطقه شرق کشور، طرح هاي خوب، موثر و تاثيرگذاري در حوزه اقتصاد و معيشت مردم تصويب شده است و آقاي نوبخت نيز تلاش کرده که تمام منابع را 100درصد اختصاص دهد.
وي با يادآوري آزادي گروگان ها در منطقه، تصريح کرد: آزادسازي گروگان ها با استفاده از ظرفيت هاي اجتماعي و نفوذ ريش سفيدهاي طوايف، موضوع بسيار مهمي در معادلات امنيتي است.
وزير کشور ادامه داد: اخيرا بحث ريگي نيز در آن مناطق مطرح شده که در گروگانگيري 5 نفره نقش داشت، در درگيري و اختلافات بين خودشان از بين رفت که نشان از علائمي است که در آن مناطق نيز با اين نوع تندروي ها مخالفت وجود دارد.
رحماني فضلي در پايان اظهار داشت: اميدواريم با اقدامات مناسب که منجر به توسعه پايدار و متوازن در مناطق بشود و با افزايش روزافزون اميد مردم و همکاري همه ملت بتوانيم گام هاي بلندي را برداريم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |