پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 12107 14:27 1394/02/07
نگرانی جامعه رادیولوژیست ها از غیرواقعی بودن تعرفه ها  مدرک فروشی رادیولوژیست ها!

نگرانی جامعه رادیولوژیست ها از غیرواقعی بودن تعرفه ها مدرک فروشی رادیولوژیست ها!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نگرانی جامعه رادیولوژیست ها از غیرواقعی بودن تعرفه ها  مدرک فروشی رادیولوژیست ها!

نگرانی جامعه رادیولوژیست ها از غیرواقعی بودن تعرفه ها مدرک فروشی رادیولوژیست ها!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

ملیحه مهرآمیز- انجمن رادیولوژی ایران هر سال، کنگره سالیانه خود را در اردیبشهت ماه برگزار می کند. به مناسبت آغاز کنگره سالیانه امسال، جهان اقتصاد با رییس انجمن رادیولوژی ایران گفتگویی را انجام داده است.

آسیب بخش خصوصی رادیولوژی به دلیل تعرفه های غیرواقعی

تعرفه‌های اعلام شده رشته رادیولوژی این نگرانی را درمیان جامعه رادیولوژیست‌ها ایجاد کرده که حتی نتوانند مطب‌هایشان را به روز کرده یا مطب‌های جدیدی تاسیس کنند.

دکترجلال جلال شکوهی ضمن بیان این مطلب افزود: مشکل تعرفه در بخش دولتی چندان محسوس نیست زیرا این بخش توسط دولت حمایت می‌شود اما بخش خصوصی با این تعرفه  اگر ارز خاصی نیز دریافت نکند نمی‌تواند دستگاههای خود را به روز کرده و یا به تاسیس مطب جدیدی مبادرت ورزد که این امر مشکلاتی را برای بخش خصوصی رشته رادیولوژی ایجاد خواهد کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل هزینه های بالا و تعرفه های کم و غیرواقعی، بسیاری از مراکز رادیولوژی تعطیل شده اند که پیش بینی می شود با ادامه این روند، طی سال های آینده شاهد تعطیلی مراکز جامع رادیولوژی ( مراکزی که در آن سی تی اسکن، MRI، آنژوگرافی، تراکم استخوان و ... انجام می شود) در کشور باشیم.

 رییس انجمن رادیولوژی ایران گفت: متاسفانه دخالت سایر رشته ها در رشته رادیولوژی به عنوان یکی دیگر از معضلات این حوزه به شمار می رود در حالیکه قانون به متخصصان سایر رشته ها اجازه داده است که از دستگاه های رادیولوژی مانند سونوگرافی به عنوان یک ابزار تشخیصی و نه کسب در آمد بهره ببرند، متاسفانه شاهدیم، دستگاه های مذکور به منابعی برای کسب سود از سوی دیگر متخصصان به ویژه متخصصان رشته زنان زایمان تبدیل شده است.

جلال شکوهی با بیان اینکه تاکنون تعرفه های جدید سال ۹۴ به ما اعلام نشده است، گفت: همین امر سبب نارضایتی اعضای انجمن رادیولوژی شده و متاسفانه اعضا این اهمال را به پی گیری نکردن وضعیت تعرفه ها از سوی انجمن نسبت می دهند.

رادیولوژیست عکاس نیست!

دبیر انجمن رادیولوژی ایران افزود: امسال برای اولین بار به رادیولوژی k  تعلق گرفته ولی میزان آن نیز مهم است و نباید از حق ویزیت یک متخصص کمتر باشد زیرا رادیولوژیست نیز یک پزشک متخصص است و نباید فقط حق عکس و تصویربرداری به او تعلق گیرد و او را به مثابه یک عکاس بدانند و همچنین سطح تحصیلات و تجربه‌اش را نادیده بگیرند.

وی ادامه داد: بلکه باید حق عکس و تصویربرداری و فعالیت‌هایی ازین دست را علاوه بر ویزیت یک پزشک متخصص برای رادیولوژیست‌ها در نظر بگیرند.

جلال شکوهی ادامه داد: براساس مجوز صادر شده از طرف وزارت بهداشت، این انجمن تنها به عنوان انجمن علمی شناخته می‌شود این در حالی است که بخشی از فعالیت‌های ما صنفی بوده و انجمن ناگزیر از انجام این فعالیت‌ها می‌باشد و از آنجاییکه اقتصاد و مدیریت در رادیولوژی و پزشکی حرف اول را می زند و بدون اقتصاد پایدار، موسسه یا انجمن نمی‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد،بنابراین تا حدودی فعالیت‌های ما نیز صنفی می‌باشد.

ارتباط خوب انجمن رادیولوژی ایران با انجمن رادیولوژی اروپا

رییس انجمن رادیولوژی ایران گفت: خوشبختانه ارتباط انجمن رادیولوژی ایران با انجمن رادیولوژی اروپا(ESR) در سطح رضایت‌بخشی قرار دارد اما به دلیل دوری مسافت و مشکلاتی مانند گرفتن ویزا و بالا بودن هزینه‌ها، ارتباط و تعامل زیادی با انجمن رادیولوژی آمریکا نداریم.

ترکیه از لحاظ وضعیت تجهیزات به روز، در شرایط بهتری نسبت به کشور ما قرار دارد

جلال شکوهی با اشاره به وضعیت دستگاهها و تجهیزات رادیولوژی افزود: کشور ترکیه از لحاظ وضعیت تجهیزات و دستگاههای به روز، در شرایط بهتری نسبت به کشور ما قرار دارد زیرا ورود تجهیزات در ترکیه به راحتی صورت می‌گیرد و نیازی به صدور مجوز نیست اما از نظر نیروی انسانی متبحر در این رشته با ترکیه برابری می‌کنیم.

وی ادامه داد: از آنجاییکه این رشته دارای نیروهای متخصص زیادی است بنابراین اگر دولت در زمینه مالی، ارزی و اخذ مجوز توجه بیشتری به این حوزه نماید، چه بسا از کشور ترکیه نیز موفق‌تر خواهیم بود.

گرایش ما در واردات دستگاههای رادیولوژی به سمت کره و چین افزایش یافته است

جلال شکوهی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به گرانی نرخ دلار و یورو وهمچنین وضعیت تحریم کشور، بیشتر دستگاهها از کشورهای بلوک شرق مانند چین، ژاپن و کره به کشور وارد می‌شود.

وی افزود: اخیرا ژاپن نیز در تحریم با کشورهای غربی همراهی نموده و بنابراین گرایش ما در واردات دستگاهها به سمت کره و چین افزایش یافته‌است. هرچند اینگونه دستگاهها نیز به صورت خیلی محدود از آلمان و آمریکا وارد می‌شود.

دبیر انجمن رادیولوژی افزود: وضعیت تجهیزات و دستگاهها برای بخش دولتی که از حمایت دولت برخوردار هستند، نسبت به بخش خصوصی رضایت بخش‌تر بوده است و در صورتی که تعرفه‌ها واقعی نباشند وضعیت در بخش خصوصی بدتر هم خواهد شد.

وی ادامه داد: با پیشرفت های تکنولوژی، رشته رادیولوژی دچار تحولات عظیمی شده، ابزارهای تشخیصی این رشته هر روز دقیق تر و البته گران تر وارد بازار می شود تا جایی که قیمت برخی دستگاه های سونوگرافی ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان است، اما متاسفانه شاهدیم، متخصصان دیگر رشته ها با خرید دستگاهی ۷۰-۸۰ میلیونی می خواهند، همان کار رادیولوژیست را انجام دهند که طبیعی است، دقت این دستگاه ها با دستگاه های حرفه ای رادیولوژی قابل قیاس نیست.

 به گفته رییس انجمن رادیولوژی ایران، متاسفانه در موقع تعرفه گذاری برای این صنف به این نکته توجه نمی شود که هزینه های بالای دستگاه های رادیولوژی به همراه مواد مصرفی سبب گرانی بهای خدمات این رشته شده است وگرنه دستمزد رادیولوژیست ها کمتر از متخصصان دیگر رشته هاست.

وی اظهار داشت: قیمت یک دستگاه MRI که ده سال پیش ۸۵۰ میلیون تومان بود در حال حاضر ۵/۴ میلیارد تومان است که با وضعیت فعلی بانک ها برای اعطای وام هیچ کس حاضر به تاسیس مراکز جدید جامع رادیولوژی در کشور نیست تا جایی که طی سال های اخیر با وجود دریافت مجوزهای تاسیس، تنها شاهد افتتاح تعداد محدودی مرکز جدید جامع رادیولوژی در کشور هستیم.

مدرک فروشی رادیولوژیست ها!

برخی افراد سوال می‌کنند چرا رادیولوژیست‌ها مدرک خود را می‌فروشند؟ جلال شکوهی در این باره گفت: مدرک، فروشی نیست ولی هنگامی که یک دکتر رادیولوژیست پول کافی نداشته باشد و همچنین نتواند از طریق بانک وام دریافت کند بنابراین در این زمان سر و کله سرمایه دار پیدا می‌شود و  پیشنهاد "سرمایه از من و کار و خدمات از تو" از جانب سرمایه گذار به رادیولوژیست ارائه می‌شود و اینگونه است که اصطلاح فروش مدرک بوجود می‌آید!

وی گفت: در سالهای قبل از انقلاب شرایط برای رادیولوژیست ها مساعدتر بود به طوری که حتی رادیولوژیستی که پول و سرمایه کافی نداشت می توانست مطب دایر کند اما متاسفانه در حال حاضر بانک ها در دادن وام به افراد ارائه دهنده خدمت بسیاری کوتاهی می کنند به عنوان مثال برای دریافت یک وام ۴ میلیاردی باید وثیقه مسکن ۶ میلیاردی به بانک ارائه داد!

رییس انجمن رادیولوژی ایران گفت: سیستم و اعتبارات باید به گونه ای باشد که بانک ها داوطلبانه به اینگونه افراد وام اعطا کنند. متاسفانه بانک ها وام را به آسانی در اختیار افراد رانت خوار قرار می دهند.

نباید از جیب پزشکان به مردم کمک شود!

وی در مورد طرح تحولا سلامت گفت: به طور کلی طرح تحول سلامت طرح خوب و جامعی است اما متاسفانه نحوه اجرای این طرح در تمامی رشته ها یکسان نبوده است و در حق برخی از رشته ها اجحاف شده است.

جلال شکوهی ادامه داد:مجلس و دولت دایما فریاد خدمت رسانی به مردم سر می دهند و گویا پزشکان و متخصصین جزء مردم محسوب نمی شوند و گمان می کنند باید از جیب پزشک و مهندس به مردم کمک شود!

رییس انجمن رادیولوزی ایران تصریح کرد:خدمت به مردم خوب است اما نه به قیمت تضعیف حقوق پزشکان! دولت باید به پزشکان اعتبار دهد تا بتوانند به راحتی از بانکها وام دریافت کنند تا به سراغ سرمایه دارها نروند.

گفتنی است؛ در سی و یکمین کنگره رادیولوژی ایران که از روز سه شنبه هفته آینده در برج میلاد تهران برگزار می شود در کنار ارایه جدیدترین دستاوردهای رشته رادیولوژی، مباحث صنفی مربوط به این رشته هم به مسئولان مربوط گزارش خواهد شد.

همچنین در این کنگره میهمانانی از کشورهای امریکا، اروپا و آسیا حضور دارند و در آن مباحث مربوط به تصویربرداریقلبی-عروقی، تصویربرداری قفسه سینه و ریه، تصویر برداری در موارد اورژانس و همچنین سونوگرافی های عمومی و اختصاصیارایه می شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |