جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 6672 07:14 1393/08/18
نگاه امنیتی باید از روی نهادهای مدنی برداشته شود

نگاه امنیتی باید از روی نهادهای مدنی برداشته شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نگاه امنیتی باید از روی نهادهای مدنی برداشته شود

نگاه امنیتی باید از روی نهادهای مدنی برداشته شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

ساغر کوهستانی: نمی توان نقش نهادهای مدنی را در جامعه ای که نگاهی رو به آینده و عزمی جدی برای پیشرفت دارد نادیده گرفت.

نهادهای مدنی همانند پل ارتباطی میان مردم و دولت هستند. ایران تجربه طولانی در نهادینه کردن تشکل های مدنی ندارد و تنها در دوره اصلاحات بود که دولت توانست اقداماتی در این خصوص انجام دهد. در آن زمان موضوعاتی چون جوانان، محیط زیست و زنان مورد نظر سازمان های نوپای مدنی بودند.
آیا ضرورت دارد دولت وارد حریم نهاد های مدنی شود؟
فخر السادات محتشمی پور، عضو انجمن زنان کارآفرین و فعال حقوق زنان با حضور در غرفه روزنامه جهان اقتصاد در نمایشگاه مطبوعات در این رابطه عنوان کرد: در دوره های گذشته رابطه متقابل سازمانهای دولتی و مردم نهاد مورد تحقیق جامع قرار گرفته بود که متاسفانه نتایج رسمی این مطالعات و پژوهش ها در دولت گذشته مشخص نشد و در این میان برخی طرح ها مانند خشونت خانوادگی علیه زنان نادیده گرفته شد. امیدواریم در دولت جدید از نتایج تحقیقات در این زمینه استفاده کاربردی صورت گیرد.
نهادهای مدنی، زنان و توسعه اقتصادی
وی افزود: نهادهای مدنی می توانند نقش به سزایی در توسعه اقتصادی زنان ایفا کنند. انجمن زنان کارآفرین در ادامه اجرای طرح ملی ترویج فرهنگ ملی کارآفرینی شکل گرفت و با هدف اصلی انتقال تجربیات زنان کار آفرین به زنان جوان و ایجاد شبکه ای میان زنان کارآفرین تشکیل شد. این نهاد 10 ساله بیش از آنکه نهادی اقتصادی باشد، تجربه ای اجتماعی است.
فخر السادات محتشمی پور همچنین اضافه کرد: اگرچه این انجمن فعالیت جدی و مستمری دارد اما با توجه به محدودیت های موجود در جامعه کنونی نمی توان بازخورد وسیعی را از آن توقع داشت. در این میان نقش رسانه ها به پر رنگ کردن نقش فعالیتهای سازمان های مردم نهاد که مبنای الگوسازی، ترویج و آشنایی مردم را دارند، حائز اهمیت است.
نقش های سه گانه سازمانهای نهادی برای توسعه کشور
در ادامه این نشست زهرا عمرانی کارشناس ارشد سازمانهای غیر دولتی عنوان کرد: سازمان های مردم نهاد سه نقش اساسی در توسعه کشور به خصوص در حوزه زنان دارند. با توجه به تجربه جهانی به خصوص در کشور های کمتر توسعه یافته و آفریقایی، اکثر طرحهایی که منجر به اشتغال زنان توسط سازمانهای غیر دولتی در مناطق محروم، صورت می گیرد.
وی نقش دوم سازمانهای مردم نهاد را اینگونه تشریح کرد: بیش از 50 درصد از نیروی کار فعال در سازمان های مدنی زنان هستند که این موضوع به نوبه خود در وضعیت اشتغال زنان تاثیرگذار است.
عمرانی گفت: نقش سوم تشکلهای مردم نهاد ترویج و فرهنگ سازی است. بسیاری از نیروهای فعال در این بخش لزوما زنان نیستند اما آنان با کار بر مسائل مربوط به زنان فرهنگ سازی می کنند.
سومین صنعت پردرآمد جهان راهی برای اشتغال زایی
در این نشست رویا نقوی دبیر علمی همایش گردشگری زنان کارآفرین در دنیای امروز صنعت توریسم به عنوان درآمدزا و اشتغال زا معرفی می شود که علاوه بر دستاورد گردشگری ارتباطات فرهنگی میان کشورها و انسان ها را به خصوص بعد از جنگ جهانی دوم بهبود بخشیده است و این ارتباطات مانع بروز دشمنی میان ملت ها شده است.
نقوی دبیر همچنین افزود؛ ایران به عنوان کشوری غنی از فرهنگ و تنوع می بایست تلاش کند جایگاه خود را در این صنعت بدست آورد.
نگاه امنیتی به سازمان های غیر دولتی آنان را محدود می کند
فخرالسادات محتشمی پور در پایان نشست گفت: پس از پایان یافتن نگاه امنیتی به سازمان های غیر دولتی در دولت قبل، دولت تدبیر امید اعلام کرد نگاه این دولت به سازمان های غیر دولتی نگاهی مشارکت جویانه و نه امنیتی است.
فخرالسادات محتشمی پور با بیان این مطلب افزود: این نگرش برای فعالیت سازمان های غیر دولتی مفید است.زیرا که نگاه امنیتی بازدارنده و محدود کننده فعالیتهای این سازمان ها است.
این عضو انجمن زنان کارآفرین ادامه داد: دولت با دید محدود کردن و ایجاد مسائلی چون کند کردن روند گرفتن مجوز و یا استعلام گیری های پی در پی که تکیه بر بی اعتمادی دارند، فعالیت تشکل های غیر دولتی را مختل می کند. اگر دولت مانعی برای کار و فعالیت نهادهای مدنی نباشد، می تواند راه را برای ارتباط این نهادها با مردم به صورت مستقل بهبود بخشد. البته نگاه نظارتی دولت به خصوص در بخش های مالی بسیار مفید خواهد بود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |