شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 11599 13:46 1394/01/22
نقش برخی نهادهای قانونی در نابودی اراضی کشاورزی

نقش برخی نهادهای قانونی در نابودی اراضی کشاورزی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
نقش برخی نهادهای قانونی در نابودی اراضی کشاورزی

نقش برخی نهادهای قانونی در نابودی اراضی کشاورزی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

 آخوندی با بیان اینکه رشد شتابان جمعیت به شهرهای بزرگ مشکلات زیادی را به وجود آورده است، گفت: هم اکنون زمینی در دشت مشهد وجود ندارد و جمعیت این شهر و حاشیه آن به بیش از ۵ میلیون نفر رسیده و با تخلیه روستاها این مساله برای شهرهای بزرگ شیراز، تبریز و اصفهان نیز اتفاق افتاده است.

مهدی زاهدی

وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از تشکیل دهیاری و دهداری ها در نظام سیاسی کشور، گفت: وجود این دو نهاد مشکلات زیادی را در روستاها به وجود آورده به طوری که آنها در صدور پروانه های ساختمانی در روستاها، باعث مشکلات زیادی در زمینه کاهش اراضی کشاورزی شده است.

عباس آخوندی روز شنبه در مراسم گرامیداشت سالروز تشکیل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار داشت: اساسا استانداری ها، شهرداری ها، بخشداری ها، دهیاری ها و دهداری ها نباید در صدور پروانه ساختمانی نقش داشته باشند بلکه آنها باید از بروز خلاف در احداث بناها جلوگیری کنند زیرا وظیفه اصلی آنها به عنوان حقوق شهروندی جلوگیری از ساخت و سازهای خلاف در مناطق مختلف است.

وی همچنین بر تجدید نظر در تامین معیشت روستاییان تاکید کرد و گفت: برای توسعه روستاها و افزایش جمعیت آنها معیشت غیرکشاورزی روستاییان باید مورد توجه جدی قرار گیرد. ما در زمینه توزیع جمعیت در روستاها و رونق اقتصادی آنها آنچنان موفق نبوده ایم و تصور ما این است که باید بین زندگی روستایی و شهری کیفیت زندگی متناسب شود.

آخوندی افزود: پیش از این زندگی روستاییان بر اساس معیشت کشاورزی بود اما هم اکنون این مساله در روستاها دیگر صادق نیست و معیشت غیرکشاورزی آنان باید با برنامه ریزی های مناسب مورد توجه قرار گیرد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: اجرای منظومه روستایی در تغییر معیشت روستاییان طرح بسیار خوبی است که در این منظومه به روستاها به عنوان یک مجموعه نگاه می شود.

تخلیه روستاها یکی از مشکلات جدی کشور

وی تصریح کرد: تخلیه روستاها یکی از مشکلات جدی کشور است و باید با اجرای طرح های مناسب در روستاها و منظومه های روستایی از کاهش جمعیت در روستاهای کشور جلوگیری کنیم.

وزیر راه وشهرسازی اظهارداشت: متاسفانه طی چند سال گذشته شاهد عدم توازن جمعیت شهری و روستایی در کشور بوده ایم به طوری که با هجوم مردم به حاشیه شهرها، طی ۳۶ سال گذشته جمعیت شهری کشور ۵ برابر شده است.

آخوندی یادآورشد: اوایل انقلاب جمعیت شهری کمتر از ۱۱ میلیون نفر بود، اما هم اکنون جمعیت شهری کشور به بیش از ۵۵ میلیون نفر رسیده است.

به گفته وی، اوایل انقلاب جمعیت تهران و حاشیه های آن حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود، اما هم اکنون جمعیت تهران و حاشیه های آن به بیش از ۱۵ میلیون نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه رشد شتابان جمعیت به شهرهای بزرگ مشکلات زیادی را به وجود آورده است، گفت: هم اکنون زمینی در دشت مشهد وجود ندارد و جمعیت این شهر و حاشیه آن به بیش از ۵ میلیون نفر رسیده و با تخلیه روستاها این مساله برای شهرهای بزرگ شیراز، تبریز و اصفهان نیز اتفاق افتاده است.

عدم توازن جمعیت شهری و روستایی

آخوندی اظهارداشت: در حالی که به طور متوسط در هر ۱۰۰ هکتار زمین در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان تنها ۵ نفر زندگی می کنند، شاهد عدم توازن جمعیت شهری و روستایی به صورت گسترده در کشور هستیم.

وی بر ضرورت برنامه ریزی مناسب برای ایجاد تعادل در توزیع جمعیت شهری و روستایی تاکید کرد و گفت: در صورتی که در سیاستهای خود در این زمینه تجدید نظر نکنیم به تدریج جمعیت کشور در ۱۰ تا ۱۲ نقطه شهری متمرکز خواهند شد.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هنوز در زمینه توزیع جمعیت در کشور متناسب سازی نشده است و هنوز هم مردم روستاها با رفتن به شهرهای بزرگ در حال کم شدن هستند، گفت: برای ایجاد تعادل در این حوزه باید بین کیفیت زندگی روستایی و شهری متناسب سازی شود.

وی اظهارداشت: برای ایجاد تعادل بین جمعیت شهری و روستایی باید منابع درآمدی و اشتغال مردم در روستاها مورد تجدید نظر قرار گیرد تا روستاییان در بخش های دیگری غیر از کشاورزی مشغول کار شوند.

همچنان پیگیر وام ۸۰میلیونی مسکن هستم

وزیر راه و شهرسازی همچنین در حاشیه این مراسم از پیگیری وضعیت وام ۸۰میلیونی مسکن خبر داد و گفت: ۱۵تا ۲۰هزار واحد مسکونی در قالب طرح مسکن اجتماعی از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخته می‌شود.

آخوندی درباره مسکن محرومان گفت: علاوه بر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نهادهای دیگری مانند سازمان تامین اجتماعی و کمیته امداد امام (ره) نیز در بخش تامین مسکن محرومان فعال هستند، اما بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باید هماهنگ کننده اصلی برای مسکن محرومان باشد.

وی افزود: در همین راستا در سال گذشته مذاکراتی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب طرح تامین مسکن اقشار کم درآمد داشتیم که در حال بررسی است و این موضوع را همچنان تعقیب می کنیم.

وزیر راه و شهرسازی به برنامه‌های این وزارتخانه درباره توزیع مناسب جمعیت در کشور اشاره کرد و گفت: توجه عمده ما به مناطق کم جمعیت معطوف است و در حوزه حمل‌ونقل و ساخت و ساز تمرکز عمده خود را در مناطق جنوب کشور، سواحل خلیج‌فارس و دریای عمان خواهیم گذاشت. جنوب ایران و سواحل خلیج فارس و دریای عمان مورد توجه جدی وزارت راه و شهرسازی برای تامین مسکن است.

وی ادامه داد: در حوزه بنیاد مسکن کاری که وزارت راه و شهرسازی در حال انجام آن است پیگیری بحث منظومه‌های روستایی است که با بنیاد در حال پیگیری آن هستیم. همزمان با تصویب طرح جامع باید ببینیم چه روستاها و سکونتگاه‌هایی در پیرامون شهرهای بزرگ امکان رشد دارند تا شرایطی را فراهم آوریم که از تمرکز شدید جمعیت در مراکز شهرستان‌ها جلوگیری کنیم و جمعیت در روستاهای پیرامونی شهرهای بزرگ به‌صورت متعادل توزیع شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |