سه شنبه 28 فروردین، 1403

کدخبر: 3674 13:54 1393/04/31
مشاور فرهنگي رييس جمهور:نبايد سينما به نفع تلويزيون مصادره شود

مشاور فرهنگي رييس جمهور:نبايد سينما به نفع تلويزيون مصادره شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
مشاور فرهنگي رييس جمهور:نبايد سينما به نفع تلويزيون مصادره شود

مشاور فرهنگي رييس جمهور:نبايد سينما به نفع تلويزيون مصادره شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


نشست تخصصي بررسي "سند ساماندهي و توسعه سينمايي کشور" به ميزباني مرکز بررسي‌هاي استراتژيک رياست جمهوري با حضور تعدادي از مسئولان سازمان سينمايي و اهالي سينما به رياست حسام‌الدين آشنا مشاور فرهنگي رييس جمهور برگزار شد.
به گزارش ايسنا، بعد از اين نشست تخصصي، حسام‌الدين آشنا مشاور فرهنگي رييس جمهور، رضا کيانيان بازيگر سينما، خسرو سينايي کارگردان سينما و همچنين حجت‌الله ايوبي معاون وزير ارشاد در يک کنفرانس مطبوعاتي به سوالات خبرنگاران در ارتباط با اين سند پاسخ دادند.
آشنا در اين نشست با اشاره به هشت راهبرد اساسي که در اين سند گنجانده شده است، تصريح کرد: اين سند در ذيل سند نقشه مهندسي فرهنگي کشور طراحي شده است و بايد پس انجام بازنگري‌هاي لازم در ستاد هماهنگي و راهبرد مهندسي فرهنگي کشور که مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي است، در صحن علني شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورد بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اين‌که آقاي رييس جمهور اين سند را پيش از مطرح شدن در صحن علني شورا جهت اعلام نظر به مرکز تحقيقات استراتژيک رياست جمهوري ارسال کرده‌اند، گفت:‌ اين مرکز نيز جهت گرفتن نظرات ذي‌نفعان اين موضوع مذاکراتي را با وزارت ارشاد داشت و وزارت ارشاد نيز در ميان ذي‌نعان امر اين موضوع را مورد توجه قرار داد و درواقع تلاش مي‌شود که نظرات ذي‌نفعان حوزه سينما در اين ارتباط مورد توجه قرار بگيرد و اين جلسات نيز در اين راستا برگزار مي‌شود.
وي با ابراز اميدواري مبني بر اين‌که اين سند در اختيار افکار عمومي قرار گيرد، به برخي از اهداف بلندي که در اين سند گنجانده شده، اشاره کرد و اظهار داشت: هشت راهبرد اساسي در اين سند در نظر گرفته شده است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين که در ارتباط با سينما ارگان‌هاي مختلفي به صورت رسمي و غيررسمي فعاليت مي‌کنند و چقدر توجه شده که نظرات آن‌ها نيز مورد توجه قرار بگيرد تا اين سند قابل اجرا باشد ، اظهار داشت: ديدگاه‌هاي ارگان‌هايي که شما به آن اشاره کرديد در سند بيان شده، بندهاي مختلفي در سند وجود دارد که دغدغه‌هاي آن‌ها نيز در آن ذکر شده است.
سرپرست مرکز بررسي‌هاي استراتژيک رياست جمهوري با بيان اين‌که بايد اين زمينه فراهم مي‌شد که اهالي سينما نيز حرف و ديدگاه‌شان را در ارتباط با اين سند بيان کنند و اين جلسه نيز در اين راستا برگزار شد،‌ ادامه داد: به نظر مي‌آيد در تهيه اين سند بيش از اين‌که به حمايت و توسعه سينماي ايران توجه شود، به مقوله مراقبت از سينماي ايران توجه شده است در حالي‌که ما احتياج به سند خوب داريم. احتياج به يک سند حمايت‌گر که در آن آينده‌نگري وجود داشته باشد و فضاي رقابت نيز درنظر گرفته شده باشد؛ داريم.
مشاور فرهنگي رييس جمهور با بيان اين‌که مردم بيش از ده سال گذشته فيلم مي‌بينند، افزود: فقط فيلم ديدن مردم معطوف به ديدن فيلم ايراني و يا سينما رفتن نيست، مصرف در اين زمينه گسترش پيدا کرده است، ولي توزيعي که در اين زمينه وجود دارد مناسب نيست و امر ساماندهي در اين ارتباط بسيار مهم است.
آشنا با بيان اين‌که رابطه سينما و تلويزيون نيز بايد موردتوجه سياست‌گذار قرار بگيرد، اظهار کرد: البته در اين توجه نبايد سينما به نفع تلويزيون مصادره شود.
وي با بيان اين‌که بازنگري در اين سند در قالب ستاد هماهنگي و راهبردي مهندسي فرهنگي کشور که مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي است صورت مي‌گيرد، گفت: در اين راستا بسيار مهم است که مجموعه سازمان سينمايي و صنوف آن حرف واحدي براي اين ستاد در ارتباط با اين سند داشته باشند.
سرپرست مرکز بررسي‌هاي استراتژيک رياست جمهوري در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اين‌که اولين جلسه شوراي عالي سينما به رياست رييس جمهور چه زماني برگزار خواهد شد، اظهار کرد: ‌اگر سازمان سينمايي دستور لازم را براي تشکيل شوراي عالي سينما فراهم کند،‌ اين شورا قابل تشکيل است.
وي همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا مبني بر اين‌که چه تضميني وجود دارد که اين سند بعد از تصويب نهايي قابل اجرا باشد، افزود: فرق سند خوب و بد در همين است. سند خوب سندي است که در آن حرف‌هاي قابل اجرا و با ضمانت اجرايي تهيه شده باشد و ما تلاش مي‌کنيم که اين سند در همين راستا باشد.
وي همچنين با اشاره به اينکه بعد از نهايي شدن اين سند، بررسي سند موسيقي در دستور کار قرار مي‌گيرد، در پاسخ به اين سوال که آيا تهيه اسناد ديگري در ارتباط با حوزه‌هاي ديگر فرهنگي در دستور کار دولت هست يا نه؟ گفت: دولت اقدام به تهيه اين اسناد نکرده است ، بلکه دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اقدام به تهيه اسنادي کرده که اين اسناد در نوبت بررسي در صحن علني شوراي انقلاب فرهنگي و ممکن است بحث‌هاي اين چنيني در مورد آن‌ها وجود داشته باشد و اين سندها در اين مرکز با حضور صاحب‌نظران امر مورد بررسي قرار بگيرد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |