پنج شنبه 30 فروردین، 1403

کدخبر: 198589 19:19 1401/08/16
فرصت‌سوزی ایران در دوران طلایی تجارت انرژی!

فرصت‌سوزی ایران در دوران طلایی تجارت انرژی!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
فرصت‌سوزی ایران در دوران طلایی تجارت انرژی!

فرصت‌سوزی ایران در دوران طلایی تجارت انرژی!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

کارشناس حقوق بین‌الملل، در گفت‌وگو به جهان اقتصاد مطرح کرد

پس از دوره کرونا و شتاب گرفتن فعالیت‌های اقتصادی در جهان  تقاضا برای نفت و گاز در جهان افزایش یافته است ، جنگ اوکراین موجب جهش مضاعف دراین تقاضا گردیده است، این عوامل موجب شده ، از اوایل سال جاری دوره طلائی و حتی رویایی برای شرکت‌های نفتی و کشورهای صادرکننده نفت و گاز آغاز گردد.

رضا پاکدامن، کارشناس توافقات بین‌الملل، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار داشت: طبق اعلام اخیر مقامات آمریکائی، تنها ظرف شش ماه گذشته، شش شرکت عمده نفتی جهان جمعا بیش از 100 میلیارد دلار سود برده اند و به همین دلیل دولت آمریکا قصد دارد به دلیل درآمدهای نجومی و بی‌سابقه شرکتهای نفتی، مالیات‌های جدیدی از آنها اخذ کند.

 وی تصریح کرد: آرامکو در کنار پنج شرکت نفتی غربی، توتال، اکسون موبیل، بی.پی،شِورون و شل، منتفعان مطلق از بازار انرژی دنیا بوده‌اند و برخی آمار و ارقام به خوبی گویای شرایط  است.

وی عنوان کرد: درآمد خالص اکسون طی سه ماه دوم سال 2022 ، بالغ بر 19 میلیارد دلار بوده که بیشترین سود طی 152 سال گذشته این شرکت محسوب می گردد و درآمد خالص شورون طی سه ماه سوم سال 2022 ، بالغ بر 11.2 میلارد دلار بوده است.

پاکدامن بیان داشت: شرکت BP نیز طی سه ماهه سوم سالجاری بیش از 8 میلیارد دلار سود خالص داشته که (دو میلیارد دلار بیش از پیش بینی قبلی) و دوبرابر سال قبل بوده است و شرکت‌های نفتی دولتی نیز روزگار خوبی را می‌گذارنند.

وی خاطرنشان کرد: شرکت نفتی دولتی برزیل ، پتروبراس ، طی سه ماه سوم سالجاری بالغ بر 9 میلیارد دلار سود خالص اعلام کرده است ، که با اتکاء به درآمدهای نفتی ، این شرکت تنها طی سالجاری 7 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید  صورت داده است و درآمد خالص آرامکو طی فقط سه ماهه دوم سالجاری بالغ بر 42.4 میلیارد دلار بوده است.

وی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت دارایی عربستان درآمدهای این کشور طی 9 ماه نخست سال جاری «253 میلیارد دلار» و هزینه‌های آن «213 میلیارد دلار» بوده است گفت: دولت عربستان با اتکاء به همین درآمدهای نفتی و غیرنفتی که البته حاصل سیاست‌ها و مدیریت‌های موفق بوده ، قادر گردیده به طور متوسط «ماهیانه بیش از 23 میلیارد دلار » هزینه کند .

وی در ادامه افزود: یعنی با افزایش رفاه عمومی، مردم خودش را راضی تر کرده ، با آینده پژوهی درصنایع سرمایه گذاری حجیم کرده ، قدرت و نفوذ سیاسی خود در خارج را افزایش داده، بیابان‎هایش را آباد کرده است.

وی با اشاره به اینکه در این دوره طلائی، شرکت ملی نفت ایران چه میزان نفت و گاز صادر کرده و به چه میزان موفق به وصول پول آن بوده است ؟گفت:  شرایط جامعه و اقتصاد  ایران نشان می دهد ، دوره ای که شرکت‌ها و کشورهای نفتی در حال «پول پارو کردن»هستند ، کشور ما در سخت ترین شرایط حتی برای وصول مطالباتش قدیمی قرار دارد.

پاکدامن عنوان کرد: در نتیجه دولت قادر به تزریق بودجه  کافی حتی به پروژه های جاری و تامین هزینه های جاری و تامین نیازهای حداقلی سلامت و تغذیه مردم نبوده و اساساً شروع پروژه های زیربنایی جدید وطرح‌های توسعه خصوصاً در حوزه انرژی امری محال به نظر می رسد، که استمرار این روند موجب فرسایش زیرساخت‌های کشور و مهم تر از همه  فرسایش «روح و روان ملت» ونارضایتی عمومی شده است.

وی با بیان اینکه شتاب گرفتن فاصله کشورهای رقیب مانند عربستان از ایران در همه حوزه ها خصوصا رفاه عمومی نیز باید به عنوان هشدار تلقی گردد مطرح کرد: وضعیت  عمومی اقتصادی  و اجتماعی کشور بد است و آنچه بیشتر موجب نگرانی می شود این است که مسئولین دولت از این وضعیت موجود ازجمله شرایط فروش نفت و درامد نفتی کشور ابراز «رضایت»می کنند !

وی در پایان اظهار داشت: آیا از حجم صادرات نفت و گاز ایران، وصول پول فراورده های فروخته شده و عدم آزادسازی یکصد میلیارد دلار ایران در خارج و حتی عدم موفقیت در وصول 7 میلیارد دلار از پول ایران در کره جنوبی، باید راضی بود !  ایران نیازمند برنامه ای برای عبور از این بحران و افرادی کارآمد، دلسوز، و شجاع برای اجرای آن است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |