پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 198607 19:09 1401/08/17
صنایع قربانی اصلی ناترازی گاز

صنایع قربانی اصلی ناترازی گاز

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
صنایع قربانی اصلی ناترازی گاز

صنایع قربانی اصلی ناترازی گاز

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در کشور ما منابع گازی محدود است و در فصل‌های گذشته شاهد بودیم  با اوج مصرف با کمبود گاز مواجه می شدیم  و به گفته کارشناسان برای کنترل این کسری، گاز مصرفی صنایع را قطع می‌کنیم و به سمت استفاده از سوخت هایی مثل مازوت می رویم.

به گزارش خبرنگار جهان‌ اقتصاد، به گفته برخی از تحلیل‌گران نفتی، طرح تعرفه گذاری پلکانی به طور کلی اقدام خوبی است اما این اقدام باید بدون اشکال عملیاتی شود،  اشکال اول این طرح این است که شاید دولت نتواند نظارت خوبی بر روند اجرای این طرح داشته باشد مثل تمام طرح هایی که داده می‌شود اما در مرحله اجرا نظارت خوبی بر آن ها صورت نمی گیرد.

بر اساس این گزارش ، اینکه برخی اعلام می کنند مردم از گاز مجانی استفاده می کنند، درست نیست مسئله ما این است که هزینه‌های دولت خیلی بالا است و اگر بخش خصوصی بخواهد این کار را انجام دهد، قطعاً هزینه گاز خانگی از قیمت فعلی هم ارزان تر می شود اما چون هزینه های دولت بالاست کاری که با ۱۰ نفر انجام می شود در دولت با صد نفر انجام می شود و به همین دلیل است که در بیشتر مواقع اعلام می شود که بهتر است کارها برون سپاری شود.همین هزینه ای که دولت از مردم بابت گاز خانگی اخذ می‌کند بالا است.

این گزارش حاکی از آن است دولت که می‌خواهد تعرفه گذاری پلکانی را اجرایی کند حتماً باید در این بحث نظارت داشته باشند، در طرح جدی باشد و آن را عملیاتی و اجرایی کند و در این صورت مجلس هم از آن حمایت می کند اما اینکه دولت به مرحله اجرا که رسید استثناهایی برای آن در نظر بگیرد از مسیر خارج شدن طرح تعرفه گذاری پلکانی است.

در اجرای تعرفه گذاری پلکانی نباید هیچ تفاوتی بین ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف قائل شویم، بلکه باید به میزان مصرف توجه کنیم و در اجرا حتماً باید طرح تعرفه گذاری پلکانی به طور کامل اجرایی شود.

در همین زمینه، سعید میرترابی، کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد، اظهار داشت: در سال گذشته حدود 190 میلیون متر مکعب کسری تراز گاز داشتیم، زیرا در ایام پیک مصرف، گاز مصرفی در بخش خانگی بیش از 4 برابر افزایش و به حدود 700 میلیون متر مکعب می رسد؛ این رقم در شرایط طبیعی حدود 150 میلیون متر مکعب است.

وی عنوان کرد: در مجموع  در بهترین حالت، تولید گاز در ایران حدود 850 میلیون متر مکعب است، با این اوصاف طبیعتا در روزهای پیک مصرف، بخش عمده ی گاز تولیدی  به مصرف بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع اختصاص می‌یابد.

وی تصریح کرد: وجود چنین مساله ای قطعا مشکلاتی را در روند کار صنایع، نیروگاه ها و....ایجاد می کند، سوخت جایگزین برای نیروگاه‌ها عمدتا سوخت‌های مایع مانند مازوت است که هم پرهزینه و هم تهدیدی برای محیط زیست به شمار می آید، هزینه مصرفی این سوخت‌ها در سال گذشته حدود 5 میلیارد دلار برآورد شده است.

وی در ادامه متذکر شد: با مقدار رشد 6 الی 7 درصدی مصرف گاز در کشور،متاسفانه در سال جاری شاهد افزایش مصرف و رقم 700 میلیون متر مکعبی گازخواهیم بود، البته مقداری رشد تولید هم داشتیم اما با این روند با ناترازی گاز در زمستان قطعا مواجه هستیم.

این کارشناس در خصوص طرح پلکانی گاز برای کنترل مصرف نیز عنوان کرد: طرح تعرفه ی پلکانی بر کاهش مصرف موثر است، طبق گزارشی این طرح سبب حدود 50 میلیون متر مکعب کاهش مصرف  می شود«البته که این رقم در مقابل مصرف 700میلیون متر مکعبی بسیار ناچیز است»اما نکته قابل توجه این که، افزایش قیمت برای مشترکین پرمصرف به گونه ای اعمال شود که در مصرف این افراد اثر گذار باشد، همچنین می توان به منظور کاهش مصرف در فصول سرد سال، افزایش قیمت معقولانه را برای همه ی مشترکان داشت تا در روزهای پیک مصرف با مشکلات یاد شده مواجه نشویم.

میر ترابی در پایان اظهار داشت: یکی دیگر از عوامل افزایش مصرف گاز وجود عادت‌های غلط در بین مردم است در حالی که در بسیاری از کشورهای اروپایی افراد با پوشیدن لباس‌های گرم از افزایش مصرف جلوگیری می کنند، همچنین در ایران به دلیل استاندارد نبودن ساختمان‌ها شاهد هدر رفت انرژی هستیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |