شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 9159 16:07 1393/10/26
سیدهادی خامنه‌ای :  واپسگرایان به دلیل داشتن قدرت٬ غیرقابل انعطاف‌اند/ ممیزین قیم‌مابانه به جای مردم تصمیم نگیرند

سیدهادی خامنه‌ای : واپسگرایان به دلیل داشتن قدرت٬ غیرقابل انعطاف‌اند/ ممیزین قیم‌مابانه به جای مردم تصمیم نگیرند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
سیدهادی خامنه‌ای :  واپسگرایان به دلیل داشتن قدرت٬ غیرقابل انعطاف‌اند/ ممیزین قیم‌مابانه به جای مردم تصمیم نگیرند

سیدهادی خامنه‌ای : واپسگرایان به دلیل داشتن قدرت٬ غیرقابل انعطاف‌اند/ ممیزین قیم‌مابانه به جای مردم تصمیم نگیرند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

پیگیری مطالبات مردمی٬ دلیل مناسبی است تا برادرمان٬ آقای مطهری را هم بتوانیم اصلاح‌طلب بنامیم چراکه ایشان هم٬ پیگیر مطالبات مردمی هستند.

دبیرکل مجمع نیروهای خط امام با تاکید بر اینکه بازگشت به دوران طلایی انقلاب اسلامی٬ هدف جریان اصلاح طلبی است٬ تصریح کرد: بازگشت به دوران طلایی انقلاب اتفاقا‌‌ همان تعبیری است که آقای موسوی نیز داشته‌اند.

حجت‌الاسلام سید هادی خامنه‌ای ضمن حضور در همایش سراسری اصلاح طلبان٬ به سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه اصلاح‌طلبی به معنای پیگیری مطالبات مردمی است٬ افزود: پیگیری مطالبات مردمی دلیل مناسبی است تا برادر عزیزمان٬ آقای مطهری را هم بتوانیم اصلاح‌طلب بنامیم چراکه ایشان هم پیگیر مطالبات مردمی هستند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تشکر برگزارکنندگان این اجتماع که حضور دوباره اصلاح طلبان را در یک جمع ایجاد کردند٬ گفت: اصلاح‌طلبی ریشه و قدمت تاریخ زندگی انسان دارد و مسئله‌ای نو و تازه نیست کسانی که در این حرکت پیشتاز بوده‌اند انبیاء و امامان شیعه هستند.

این عضو مجمع روحانیون مبارز در ادامه گفت: اصلاح طلبی٬ جریانی اجتماعی است٬ نه جریانی ناظر به قدرت بنابراین این جریانبه دنبال مطالبات اجتماعی است.

سیدهادی خامنه‌ای از اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: بازگشت به قانون و بازگشت به اصل انقلاب اسلامی و دوران طلایی انقلاب یکی از اصلیترین اهداف اصلاح طلبی است این تعبیری است که برادرمان میرحسین موسوی نیز داشتند.

وی با اشاره به اینکه قیام تاریخی امام حسین (ع) براساس جریان اصلاح‌طلبی بود٬ گفت: طبیعتا اصلاح طلبی در ماهیت خود بازگشت به اصول و اصالت‌ها را دارد٬ همانطوری که در طول تاریخ همه مصلحان و اصلاح‌طلبان نیز این گونه بوده‌اند؛ امثال سیدجمال‌الدین اسد آبادی، آیت‌الله مطهری و آیت‌الله بهشتی و از میان دانشگاهیان دکتر شریعتی و بازرگان.

خامنه‌ای با اشاره به اینکه اصلاح‌طلبی در فرهنگ اسلامی ریشه در حرکت انبیا دارد٬ افزود: پیامبر مکرم اسلام (ص) نیز در زمان خود به تغییر سنت‌ها در جامعه پرداخت این تلاش تا حدی بود که همه امامان شیعه نیز آن را دنبال کردند و بسیاری از آن‌ها به شهادت رسیدند. این تلاش آن‌ها در جهت تغییر اشرافی‌گری و قدرتی بود که با تغییر در آن زمان مخالف بود و در برابر هر نوع تغییری می‌ایستاد. فساد، ‌تبعیض علیه زنان، شرک و غیره که پیامبر با آن‌ها به مبارزه پرداخت به استناد حرکت پیامبر تاثیری در حرکت اصلاح‌طلبان امروز داشته است.

وی افزود: حرکت پیامبر (ص) تدریجی، پروسه‌ای، ‌اعتدالی و مبتنی بر عقلانیت بود اما گروه‌های واپسگرا به دلیل در دست داشتن منصب و قدرت غیر قابل انعطاف بودند و تلاش آن‌ها در جهت عقبگرد جامعه بود٬ اما پیامبر (ص) و امیر المومنین (ع) این واپسگرایی را محکوم کردند.

وی افزود: پروسه تاریخ نشان‌دهنده رویارویی همیشگی میان اصلاح‌طلبان با کسانی است که به تغییر اعتقادی ندارند و این تقابل همیشه وجود دارد و از بین نخواهد رفت این مبارزه تا زمانی که انسان به ملاقات پروردگار خود نائل شود نیز ادامه دارد.

سید‌هادی خامنه‌ای با اشاره به اینکه اساس حرکت‌های اصلاحاتی مبتنی بر مباحث فرهنگی است٬ گفت: انقلاب اسلامی انقلاب فرهنگی بود و امروز هم حرکت ما حرکت‌هایی فرهنگی است بنابراین سیاسی‌ترین کار‌ها باید کار فرهنگی باشد.

خامنه‌ای افزود: مشکلات سیاسی کشور ما از کمبودهای فرهنگی و نا‌آشنایی با اندیشه نخبگان شکل‌گرفته است این در حالی است که اصلاح‌طلبی شیوه اعتدالی است و بر پایه نظریات نخبگان است.

وی با اشاره به اینکه کارهای فرهنگی که می‌خواهیم انجام دهیم باید در زمینه‌های مختلف از جمله مدیریت جامعه نیز باشد گفت: اصلاح فرهنگ حکمرانی، قانون‌پذیری و... همه و همه نیازمند کار فرهنگی است٬ زیرا همه چیز در فرهنگ٬ ریشه دارد و اگر این اصلاح صورت بگیرد٬ روند‌ها درست می‌شود.

وی بازگشت به قانون و بازگشت به اصل انقلاب اسلامی را از اصلیترین اهداف اصلاح‌طلبی دانست و افزود: همانطور که شاهدیم امروزه افرادی با ریشه‌های مستحکم از لحاظ روابط رنگ اصلاحاتی به خود گرفته‌اند هر چند ممکن است که آن‌ها در رده بندی‌های سیاسی با اصلاح‌طلبان ارتباط کلاسیک نداشته باشند اما از آنجایی که فکر و اندیشه آن‌ها اصلاح طلبی است ما آن‌ها را اصلاح طلب می‌دانیم.

وی تاکید کرد: هر کسی به اصول اصلاحات معتقد باشد اصلاح‌طلب است کسانی که گرایششان اصلاح طلبی باشد اما نام اصلاح طلب نداشته باشند چون شجاعت و شهامت پیگیری خواسته‌های اصلاح‌طلبی را دارند اصلاح طلب محسوب می‌شوند بنابراین می‌توان گفت کسانی چون علی مطهری اصلاح طلبند پس دایره اصلاح طلبی بسیار وسیع است.

سیدهادی خامنه‌ای اضافه کرد: اصلاح‌طلبی با توجه به رابطه‌های خود٬ یک گرایش شامل همه کسانی است که بر لزوم اصلاح و مدیریت تاکید دارد و هدفش از بین بردن همه زشتی‌هاست. اصلاح‌طلبی بیش از هر چیز به تفکر و اندیشه اهمیت می‌دهد حتی به اندیشه مخالفان خود٬ بنابراین در بحث انتخابات از آنجایی که از رای استفاده می‌شود٬ باید اشاره کنم که رای٬ آن چیزی است که هر انسانی با چشمان عقل و اندیشه خود رویت می‌کند٬ بنابراین با شناسنامه دیگران نمی‌توان رای داد. رای باید از روی رویت باشد پس انتخابات در مقوله اصلاح‌طلبانه با ترجمه اسلامی ناظر به رای واقعی مردم است نه ساخته شده است.

وی با اشاره به احترام به رای مردم که از مباحث مهم اصلاح‌طلبی است گفت: زمانی که حضرت علی (ع) بعد از رسیدن به خلافت امور را در دست گرفت پیشبرد کار‌ها را براساس نظر آحاد مردم دانست این یک استراتژی است که از اعتقاد عمیق علی‌بن‌ابی طالب (ع) به مردم بود.

سیدهادی خامنه‌ای با اشاره به جمله رهبری در انتخابات اخیر٬ گفت: رای مردم حق‌الناس است و همه مردم باید در انتخابات شرکت کنند٬ حتی کسانی که ما را قبول ندارند شرکت کنند و به کسی رای دهند که قبولش دارند٬ نه آن کسی که من می‌گویم. وقتی کسانی که مرا قبول ندارند در انتخابات می‌توانند شرکت کنند یعنی ممیزین نباید بیش از حد در صلاحیت و خرد مردم دخالت کنند و قیم‌مابانه به جای مردم تصمیم نگیرند و کار را به مردم واگذار کنند٬ یک ضوابط کلی وجود دارد اما انتخابات واقعی در صورت واگذاری به رای مردم است بنابراین مسئولان بدون آنکه ذکر نام داشته باشند اگر به سخنان رهبری اعتقاد دارند به این صحبت اهمیت دهند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |