پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 13924 13:49 1394/04/14
باروری ابرها؛ طرحی که ناقص ماند

باروری ابرها؛ طرحی که ناقص ماند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
باروری ابرها؛ طرحی که ناقص ماند

باروری ابرها؛ طرحی که ناقص ماند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

سال گذشته رییس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها وعده داد بود که تا سال آینده 12 استان کشور تحت پوشش عملیات باروری ابرها قرار می‌گیرند،

اما اکنون بر اساس آمار این وعده محقق نشده و تنها 10 استان تحت پوشش قرار گرفته‌اند، اما در سال آبی جاری تعداد پروازها نسبت به سال های گذشته افزایش داشته است.

به گزارش ایسنا، فناوری‌های مرتبط با باران‌زایی سابقه 70 ساله دارند. در توضیح این فرایند باید گفت که در حالت طبیعی باروری ابرها بر اثر ایجاد شرایطی در طبیعت و جمع شدن ذرات ملوکول آب صورت می‌گیرد ولی در بارورسازی مصنوعی ابرها با استفاده از "یدید" نقره که از طریق هواپیما و یا از طریق شلیک توپ‌هایی از زمین اقدام به تزریق آن می‌شود، هستکی ایجاد می‌شود تا ذرات بخار آب جمع و تبدیل به بارش شود.

"یونیزاسیون" یکی از روش‌های مطرح در زمینه بارورسازی ابرها است که البته در این زمینه برخی از کشورها چون روسیه پیشتاز هستند؛ اما اکنون آمریکا اقدام به جذب دانشمندان روسیه و تقویت خود در این زمینه کرده و در مواردی از روسیه پیشی گرفته است.

محمدمهدی جوادیان زاده گفته بود که بررسی‎‎ها و ارزیابی‎‎های سالانه نشان می‎‎دهد که اجرای عملیات باروری ابرها در مناطق هدف در کشور به طور متوسط باعث افزایش 15 درصدی بارش شده است.

رییس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها گفت: این مرکز در سال های گذشته در تنگنای شدید مالی قرار گرفته بود بطوری که در سال 91 تنها هفت درصد از اعتبارات پیش‌‏‏بینی شده برای مرکز تخصیص داده شد و همین موضوع باعث شد تا امکان اجرای عملیات در سال آبی 93-92 میسر نشود.

طبق آمار منتشر شده در استان های آذربایجان غربی 12، آذربایجان شرقی 18، یزد 19، فارس 16، اصفهان 14، تهران 7، چهارمحال و بختیاری 16، کرمان 10، خوزستان 6، کهیکویه و بویراحمد 1 عملیات بارورسازی در سال آبی 93- 94 انجام شده است.

تعداد پروازهای عملیاتی در سال‌های 77-78،معادل 80 پرواز همچنین در سال‌های 89-88 تعداد کل پروازها 55، در سال‌های 89- 90، معادل 89 پرواز و در سال‌های 91-92، معادل 79 پرواز بوده است.

در حال حاضر، پروژه ارزیابی بارورسازی ابرها در مناطق هدف در سال آبی 93-94 در دست انجام است و پیش‌بینی می‌شود تا 5 ماه آینده امکان اعلام نتایج ارزیابی وجود داشته باشد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |