پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 198956 18:57 1401/09/09
ایجاد اعتماد بین سرمایه‌گذاران با فرمولی مشخص برای بازه زمانی بلندمدت

ایجاد اعتماد بین سرمایه‌گذاران با فرمولی مشخص برای بازه زمانی بلندمدت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ایجاد اعتماد بین سرمایه‌گذاران با فرمولی مشخص برای بازه زمانی بلندمدت

ایجاد اعتماد بین سرمایه‌گذاران با فرمولی مشخص برای بازه زمانی بلندمدت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

آخرین روز معاملات هفته جاری بازار سرمایه صعودی به پایان رسید و شاخص‌های این بازار سبزپوش شدند.

به گزارش جهان اقتصاد، شاخص کل بورس دیروز با ۳۱۶۷ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۴۱۷ هزار واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هم‌وزن نیز با افزایشی ۴۶۳ واحدی در رقم ۴۱۳ هزار و ۱۱۵ واحد ایستاد. در این بازار ۲۸۳ هزار معامله انجام شد که ۲۸ هزار و ۳۳۱ میلیارد ریال ارزش داشت.

ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری گروه توسعه ملی، معدنی و صنعتی گل گهر، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و پتروشیمی نوری نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل ایران خودرو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

شاخص کل فرابورس نیز با هفت واحد صعود رقم ۱۸ هزار و ۶۹۱ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۱۷۸ هزار معامله به ارزش ۷۳ هزار و ۲۰۶ میلیارد ریال انجام شد.

صنعتی مینو، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر و بیمه دی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل بیمه پاسارگاد، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، پویا زرکان آق دره و بهمن دیزل نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

در همین زمینه، حمیدرضا مهرآور، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با خبرنگار جهان اقتصاد، در مورد علت مثبت شدن بازار سهام اظهار داشت: دلایل زیادی برای مثبت شدن بازار وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ریزش وحشتناک بازار سهام از نیمه دوم سال 1399 تا کنون و جذاب شدن قیمت سهام عموم شرکت‌ها اشاره کرد .

وی با بیان اینکه افزایش قابل توجه قیمت کامادیتی‌ها در هفته گذشته که سبب بهبود چشم‌انداز سودسازی بسیاری از شرکت‌ها شده است دلیل دیگری برای مثبت شدن بازار سهام است گفت: افزایش قابل توجه در نرخ دلار که به صورت مستقیم و غیرمستقیم سبب بهبود چشم‌انداز سودسازی بسیاری از شرکت‌ها شده است از دیگر موارد برای مثبت شدن بازار سهام است.

وی تصریح کرد: جمیع موارد در کنار سیاست‌های حمایتی اتخاذ شده در مجموع باعث شدند که سهامداران بعد از مدتی طولانی سرانجام در هفته گذشته وضعیت خوبی را تجربه کنند.

وی با اشاره به اینکه در ارتباط با وضعیت کلی بازار سهام قابل ذکر است که ریزش وحشتناک بازار در طول تقریبا 2 سال گذشته باعث ناامیدی سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در این بازار شده است عنوان کرد: همین موضوع نیز سبب شده است که‌سرمایه‌گذاران با وجود آگاهی از ارزندگی قیمت سهام بسیاری از شرکت‌ها، تمایل چندانی به سرمایه‌گذاری در این بازار از خود نشان ندهند.

وی در ادامه افزود: هرچند که بازگشت امید و اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سهام کار دشواری است اما تداوم روند صعودی فعلی می‌تواند رفته رفته امید و اعتماد از دست رفته به بازار سهام را برگرداند.

وی خاطرنشان کرد: به علت ارزندگی بالای بخش قابل توجهی از بازار، در صورت بازگشت امید و اعتماد به بازار سهام، می‌توان به تداوم روند صعودی فعلی و حرکت بازار به سمت تعادل خوش‌بین بود.

مهرآور با بیان اینکه برای بازگشت امید و اعتماد به بازار سهام، نیاز به یک شوک پرقدرت حمایتی به شدت احساس می‌گردد بیان داشت: این شوک می‌تواند ترکیبی از موارد مانند تعیین فرمولی مشخص برای قیمت‌گذاری منطقی و عادلانه خوراک باشد «برای پیش‌بینی‌پذیر شدن وضعیت آینده و ایجاد اعتماد بین سرمایه‌گذاران، باید فرمولی مشخص برای بازه زمانی بلندمدت تعیین شود که به راحتی و هر سال قابلیت تغییر نداشته باشد.»

وی از راه‌های دیگر بازگشت امید و اعتماد به بازار سهام را  کنترل انتشار اوراق «با ایجاد قوانینی مشخص، جلوی انتشار بی رویه اوراق گرفته شود» و کنترل نرخ بهره «نرخ بهره بالا به عنوان پاشنه آشیل سرمایه‌گذاری باعث آسیب جدی به طرح‌های توسعه شرکت‌ها می‌شود» و کنترل ورود شرکت‌های جدید به بازار بورس «تا زمانی که بازار بورس از وضعیت نزولی خارج نشده است جلوی ورود شرکت‌های جدید به بازار گرفته شود» و اصلاح قوانین بازارگردانی «بازارگردان‌ها در شرایط فعلی عملا به نوسانگیر تبدیل شده‌اند و تاثیر مثبت قابل توجهی روی بازار ندارند» و اصلاح نحوه قیمت‌گذاری بسیاری از کالاها و حذف قیمت‌گذاری دستوری دانست.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |