جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 144136 21:31 1400/03/18
گسترش بی‌اعتمادی

گسترش بی‌اعتمادی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
گسترش بی‌اعتمادی

گسترش بی‌اعتمادی

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

دکتر داریوش مهاجر -پژوهشگر

یکی از نقاط ضعف بزرگ دولتها در انجام وظایفشان عملکردی است که منجر بی‌اعتمادی مردم به آنها می‌شود و لذا با فروریزی اعتماد، شکاف میان دولت و ملت پدید می‌آید. اینکه این شکاف چه نتایج زیانباری در پی دارد، بحث دیگری است و مقاله‌ی دیگری را می‌طلبد.

نکته‌ی قابل توجه در این یادداشت اشاره به دولت بر سر کار در ایران است. دولتی که ماههای پایانی فعالیتش را می‌گذارند و به رغم تبلیغات گسترده و ادعاهای بی‌اساس عملا نه تنها مشکلات ملت را کاهش نداده بلکه با کارهای اشتباه و اقدامات غیر قانونی و خلاف بر مشکلات مردم به ویژه طبقات فرو دست جامعه افزوده است.

برای نمونه دولت به جای اینکه در شرایط سخت کرونایی و فشار ناشی از تصمیمات غلط در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی، بکوشد همانند بسیاری از دولتها به مردم کمک معیشتی نماید، اقدام به دست بردن به جیب خالی مردم می‌کند. در این زمینه به سه نمونه کوچک که عمدتا مربوط به اقشار آسیب پذبر می‌شود، اشاره می‌گردد.

یکی از این دست بردنها به جیب مردم مربوط به اخذ پول مردم بر اقساط وام بانکی جهت واحدهای مسکن مهر(از جمله در شهر جدید هشتگرد) است. (یعنی مقوله مربوط به وزارت راه و شهرسازی). این در حالی است که واحدهای مسکن اشاره شده هنوز پس از ده سال، حاضر نگردیده و قرار هم نیست ظرف روزها و هفته‌های آینده تحویل مردم شود ولی از شرکت عمران مربوطه با متقاضیان تماس گرفته می‌شود که برای پرداخت اقساط وامشان اقدام کنند؛ در حالی که اول باید واحد ذیربط آماده‌ی تحویل شود و بعد متقاضی اقدام به اخذ وام و پرداخت اقساط آن نماید.

نمونه‌ی دیگر اقدامی است که زیر مجموعه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام می‌دهند. از جمله‌ی آنها اقدام بسیاری از اداره‌های مخابرات در شهرستانها از جمله در شهرستان شفت استان گیلان است. در حالی که مثلا روستایی چون شالده در شهرستان یاد شده بیش از یک سال و نیم است که فاقد تلفن می‌باشد و مشکلات عدیده‌ای از این بابت برای مردم آن روستا پدید آمده، اداره مخابرات شهرستان یاد شده اقدام به صدور قبض و اخذ پول از مردم روستا نموده است؛ در حالی که اصولا قریب دو سال است که این روستا از داشتن تلفن محروم است.

نمونه سوم اعلام پلیس راهور به رانندگان که مثلا در فلان تاریخ شما از بزرگراه قزوین- زنجان عبور کرده و عوارض نداده‌اید در حالی که اصلا آن راننده سفری به آن بزرگراه نداشته و اگر چنین بوده بایستی فیلم آن توسط دوربینهای بزرگراه گرفته شده باشد، در حالی که فیلمی وجود ندارد. والبته بسیاری دیگر. اینها که به عنوان نمونه اشاره شد و بسیاری همانندهای آنها نه تنها موجب فشار بیشتر به مردم به ویژه اقشار فرو دست جامعه و در نتیجه نارضایتی آنها می‌شود بلکه باعث بی‌اعتمادی هر چه بیشتر مردم به دولت می‌گردد که عواقب و عوارض کوچک و بزرگ فراوان دارد. یکی از بزرگترین عوارض بی‌اعتمادی میان ملت و دولت، عدم حمایت ملت از دولت حتا در شرایط سخت است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |