جمعه 31 فروردین، 1403

کدخبر: 113457 17:06 1399/07/06
«گردشگری معدنی» کلید خورد

«گردشگری معدنی» کلید خورد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
«گردشگری معدنی» کلید خورد

«گردشگری معدنی» کلید خورد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مهناز اسماعیلی-وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در سال‌های اخیر سند‌های جدیدی، چون سند توسعه گردشگری و سند برند ملی برای گردشگری تدوین و تنظیم شدند. سند اقدام ملی نیز با همراهی سازمان جهانی در حال تدوین است. مصوبات خوبی نیز در مجلس و دولت داشتیم.

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، علی‌اصغر مونسان در مراسم گرامیداشت روز جهانی گردشگری و با رونمایی از برند گردشگری ایران، نشان سیمرغ و سند راهبردی توسعه گردشگری تصریح کرد: امسال سال متفاوتی است و با توجه به بحران کرونا در بدترین وضعیت گردشگری جهانی قرار داریم. بسیاری از افراد شغلشان را از دست داده‌اند و همه اینها با شرایط سخت اقتصادی در کشور همزمان شده است.

وی افزود: در شرایط فعلی تمام تلاشمان تولید پکیج‌های حمایت بوده است و شاید باید حمایت‌ها بیشتر و پررنگ‌تر باشند، اما بودجه کشور به واسطه تحریم‌های ظالمانه شرایط ویژه‌ای دارد و امیدوارم با تلاش و مهار بیماری کرونا، ایام پررونقی را در گردشگری کشور شاهد باشیم.

مونسان در ادامه گفت: دو اتفاق مهم رخ داده است و مایه خوشحالی است. اول اینکه جایگاه گردشگری در کشور به شدت ارتقا یافته است. مورد دوم همگرایی خوبی است که بین همه بخش‌های گردشگری برقرار شده و بابت این اتفاق از همه فعالان تشکر می‌کنم. خوشبختانه میان ما و نمایندگان‌مان ارتباطی دو طرفه برقرار است و در هر دو بخش شاهد رشد بسیار بوده‌ایم. در بخش نرم افزار و سخت افزار نیز محصصولاتی اضافه شده‌اند. گردشگری و اکوتوریسم در کشور جدی شده و اگر کرونا نبود رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کردیم.

وی افزود: دو سال است که روی «گردشگری معدنی» کار می‌کنیم و در زنجان پروژه‌ای را در این زمینه افتتاح کرده‌ایم و امسال مجوز بازدید از معادن را دریافت می کنیم. کارونسراهای کشور که بناهای تاریخی هستند، در اختیار صنعت گردشگری قرار گرفته‌اند و بسیاری از آنها به بهره‌برداری رسیده‌اند. «بوتیک هتل‌ها» بخش جدید گردشگری کشور هستند و با سرعت خوب در حال ایجاد شدن هستند. سندهایی تهیه شده که امروز از مهمترین‌ آنها رونمایی شد. در تدوین این سند مراحل سختی را پشت سر گذاشتیم و امروز سندی بالا دستی داریم که احکامی را برای هجده دستگاه دولتی دارد. از طرفی سند اقلام ملی با مشارکت سازمان جهانی یونسکو در حال تهیه است و اگر کرونا نبود تا آخر شهریورماه آن را به سرانجام می‌رساندیم. حال نیز تلاشمان این است امور مربوط به این سند تا پایان دولت انجام شود.

مونسان گفت: مصوبات خوبی از مجلس گرفته‌ایم و در بخش سخت‌افزار نیز اتفاقات خوبی رخ داده و 2400 پروژه با ۱۳۷هزار میلیارد تومان اعتبار در حال اجراست.

**مشکل در نگاه جزیره‌ای و سلیقه‌ای سازمان‌های مرتبط است

در ادامه مراسم، جمشید حمزه‌زاده (رئیس جامعه هتلداران کشور) گفت: با اینکه طی چند ماه گذشته با بحران کرونا مواجه بوده‌ایم اما تمام مشکلات و بحران اصلی ما نگاه جزیره‌ای و سلیقه‌ای سازمان‌های مرتبط در کشور است. سازمان‌های مرتبط منافع سازمانی را به منافع ملی ترجیح می‌دهند و در این میان تامین اجتماعی با تعدیل‌شدگان ما برخورد می‌کند. همکاران ما به هر دلیل که تعدیل شده‌اند در تامین اجتماعی تحقیر می‌شوند.

رئیس جامعه هتلداران کشور ادامه داد: وزارت نیرو ناعادلانه تعرفه‌های حاصل از انرژی را افزایش داده و به محض فرا رسیدن تاریخ انقضای قبض‌ها، برق و آب را قطع می‌کنند. به نظرم تا زمانی که به یک همدلی و هم‌افزایی نرسیم بحران‌ها همچنان باقی خواهد ماند.

محمدرضا رضوانی دیگر مسئولی بود که درباره گردشگری روستایی توضیحاتی ارائه کرد و گفت: شعار امسال ما گردشگری و توسعه روستایی است و گردشگری روستایی تعاریف متعددی دارد. برخی می‌گویند هر نوع گردشگری که در حومه روستاها رخ دهد گردشگری روستایی است، اما این مقوله نوعی گردشگری است که معرف زندگی و فرهنگ و هنر مردمان روستا است. در گردشگری روستایی گردشگران برای ارتباط با جامعه روستایی تمایل دارند.

وی با اشاره به اینکه غلبه بر کسب و کارهای خرد در گردشگری روستایی مورد تایید است، گفت: گردشگری روستایی با توجه به ماهیت روستاها انواع دارد و گردشگری کشاورزی، گردشگری فرهنگی، گردشگری غذا، گردشگری خلاق و گردشگری هوشمند برخی از آنهاست.

رضوانی درباره اهمیت و کارکرد گردشگری روستایی گفت: گردشگران جدید به دنبال فضاها و مکان‌های جدید هستند. به طور کلی گردشگری روستایی می‌تواند نقش مهمی در تجدید حیات و بازآفرینی روستا داشته باشد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |