پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 7031 09:21 1393/08/28
کیفیت پایین قیر پروژه های عمرانی را کتمان نمی کنیم

کیفیت پایین قیر پروژه های عمرانی را کتمان نمی کنیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
کیفیت پایین قیر پروژه های عمرانی را کتمان نمی کنیم

کیفیت پایین قیر پروژه های عمرانی را کتمان نمی کنیم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه امورزیرزبنایی: رئیس مرکز تحقیقات راه وشهرسازی در ششمین همایش و نمایشگاه ملی قیر و آسفالت ایران با اشاره به اهمیت قیر در پروژه های عمرانی و راهسازی گفت: ۳۰ درصد از بودجه وزارت راه و شهرسازی و ۸۵ درصد از بودجه عمرانی شهرداری‌ها به تامین قیر و آسفالت در پروژه‌های عمرانی اختصاص می یابد

شکرچی‌زاده با بیان اینکه افزایش سهم قیر از بودجه به افزایش قیمت قیر در اواخر دهه هفتاد برمی‌گردد گفت: در حالی که در سال ۸۸ با ۶۵۰ میلیارد تومان ۲۳ میلیون تن آسفالت قابل اجرا بوددر حال حاضر با دو برابر این مبلغ ۹ میلیون تن قیر در پروژه های راه‌سازی قابل اجراست.

وی با اشاره به اینکه قیر برای وزارت نفت یک محصول جانبی محسوب می شود گفت: هر چند در چند سال گذشته وزارت نفت مسئولیتی را برای کیفیت قیر عهده دار نمی شد اما خوشبختانه در حال حاضر وزارت نفت خود را در افزایش کیفیت قیر تولید شده دخیل می داند.

رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نمی توانیم ورود قیرهای نامناسب را به پروژه های عمرانی کتمان کنیم گفت: در حال حاضر برخی از کارخانجات قیر را از مواد نامناسب و جانبی نفت کوره، لجنات حاصل از تصفیه دوباره روغن و گازوییل تولید می کنند این در حالی است که قیر با کیفیت تنها از نفت خام سنگین باید تولید شود.

وی با اشاره به افزایش تنوع در نوع قیرهای تولید شده با توجه به شرایط آب و هوایی مختلف در کشور تصریح کرد: باید سبدی از محصوبات قیری متنوع با توجه به شرایط آب و هوای کشورمان تولید و توزیع کنیم چرا که در حال حاضر با استفاده از یکی، دو نوع قیر در سطح جاده های کشور عمر مفید آسفالت بسیار کاهش یافته است.

شکرچی‌زاده با تاکید بر ایجاد رقابت بین کارخانه‌های آسفالت و تولیدکننده‌های قیر ادامه داد: باید یک شرایط رقابتی در بازار به وجود بیاید که از این طریق کیفیت قیر هم افزایش می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با بیان اینکه فردا از سامانه قیر و آسفالت رونمایی می شود گفت:یکی از اقدامات مرکز راه‌اندازی کمیته فنی قیر است البته این کمیته در شرایطی احیا و راه‌اندازی می شود که شواهد نشان می دهد در ۶۰ سال گذشته این کمیته در کشور وجود دارد در حالی که بسیاری از کشورها نمی دانستند قیر و رویه اسفالتی چیست.

یک کیلو قیر هم بابت بدهی به پیمانکاران نداده ایم

وزیر راه و شهرسازی هم در حاشیه ششمین همایش و نمایشگاه ملی قیر و آسفالت ایران در جمع خبرنگاران از تدوین لایحه تمهیدات دولت برای جلب سرمایه گذار بخش خصوصی و خارجی در حوزه راهسازی خبرداد و گفت: طبق هدف گذاری ها متوسط عمر آسفالت جاده ها ۱۲ سال پیش بینی شده است.

عباس آخوندی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه فعالان حوزه مدعی اند، وزارت راه با اختصاص قیر باکیفیت دولتی به پیمانکاران بابت بدهی و مطالبات پیمانکاران به دلالی در بازار دامن زده است، اظهار کرد: این ادعاها هیچ پایه و اساسی ندارد و وزارت راه یک کیلو قیر هم به پیمانکاران به جای مطالبات و سهم سرمایه گذاری در پروژه ها نداده است.

وی ادامه داد: قیریارانه ای تنها در اختیار پروژه های اصلی قرار می گیرد و قطعا اگر به پروژه های دیگر فروخته شود، برخورد جدی می شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی به شدت به دنبال افزایش استانداردهای نحوه استفاده از قیر در پروژه ها، حمل و نقل آن و زمان اجرا است، گفت: به دنبال این هستیم که تمام فرآیند را از زمان حمل و نقل تا اجرا را استاندارد کنیم.

آخوندی افزود: با توجه به ارزش قیر، این کالا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و سطح سرمایه گذاری بسیار بزرگی از طریق قیر در صنعت ملی ایجاد می شود؛ بنابراین به دنبال ایجاد بهره وری در استفاده از قیر هستیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در حال بازینی مجدد از راه های کشور برای اتصال جاده های کشور به راه های بین المللی و آسیایی هستیم، اظهار کرد: در حال حال حاضر ۲۰۰ هزار کیلومتر راه در سطح جاده های کشور وجود دارد که این راه های چه شبکه های شمال – جنوب، چه شرق و غرب و چه راه های قطری ارزیابی شده اند که خلا های اتصال این شبکات به راه های بین المللی شناسایی شده است و مقاطعی گلوگاه هایی وجود دارد که باید این نقاط ارتقا پیدا کند.

وی با اشاره به نیاز به حجم سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیاردی در پروژه های راهسازی گفت: پروژه های راهسازی به سرمایه گذاری کلانی نیاز دارد بنابراین قرار است تمهیداتی به صورت یک لایحه به مجلس داده شود که بعد از تصویب، دولت تمهیداتی برای جلب سرمایه گذاری بخش خصوصی و بین المللی برای توسعه شبکه راه ها داشته باشیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |