پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 190591 20:12 1401/05/22
کرمان، غوطه‌ور در بحران آب و ریزگرد

کرمان، غوطه‌ور در بحران آب و ریزگرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
کرمان، غوطه‌ور در بحران آب و ریزگرد

کرمان، غوطه‌ور در بحران آب و ریزگرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-خشکسالی یکی از پدیده‌های محیطی است که خسارات غیرقابل جبرانی رابه دنبال دارد. این پدیده به خصوص مناطق جنوبی کشور که اقلیم خشک و نیمه خشک آن مناطق را در برگرفته و از اکوسیستم‏های شکننده تری برخوردار هستند، نمود بیشتری دارد. استان کرمان نیز از جمله مناطقی است که پدیده خشکسالی در آن به کرات اتفاق افتاده و باعث بروز مشکلات و خساراتی در بخش‏های مختلف از جمله منابع آب و کشاورزی شده است.

به گزارش جهان اقتصاد، رییس جمهور ظهر روز پنجشنبه 20 مردادماه در سی و یکمین سفر استانی خود وارد استان کرمان شد.رییسی گفت که آب این استان مساله مهمی است، تنش‏های آبی شهرهای استان مهم هستند؛ در پیگیری آنها تسریع شود.

خبرنگارجهان اقتصاد نیز درباره این موضوع با محمدرضا محبوب فر، کارشناس محیط زیست و توسعه پایداربه گفتگو پرداخته است که درادامه می‏خوانید:

این کارشناس محیط زیست وتوسعه پایدار اظهارکرد:استان کرمان پناورترین استان کشور است و با بحران آب دست و پنجه نرم می‏کند و افزایش جمعیت در آن اتفاق افتاده و صنایع آب برهم در این استان  ایجاد شده  و افزایش مصرف آب را به دنبال داشته است.

محبوب فر افزود: خارج از توان اکولوژیکی این استان حتی درحوزه کشاورزی و باغات پسته رشد افسار گسیخته ای وجود داشته و اراضی  بیشتری زیر کشت پسته قرار گرفته  است.

وی گفت: بحران آب در استان کرمان  به شدتی است که بسیاری از باغ های پسته خشک شده و اراضی  که به کشت پسته اختصاص یافته بود به کانون‏های  ریز گرد استان‏های همجوارمانند سیستان و بلوچستان، یزد و... تبدیل شده است.

وی بیان کرد: متاسفانه درمنطقه کرمان برروی بسیاری ازرودخانه‏ها سدسازی  و انتقال آب بین حوضه ای انجام شده است.

عضو انجمن آمایش سرزمین ایران گفت: رییس جمهور بهتر است، احیای تالاب هامون و رودخانه‏هایی مانند هیرمند و بسیاری از تالاب‏هایی که در منطقه خشک شدند، را مورد پیگیری قرار دهد.

عضو انجمن مخاطرات محیطی و توسعه پایدار ایران گفت: تشکیل کرمان جنوبی قبلا اجرا شده  و شکست خورده و عملی نیست و صحبت از تشکیل کرمان جنوبی یک اقدام پوپولیستی و شعار گونه است. این استان به عنوان پهناورترین استان روزهای اول بحران خود را از لحاظ ریز گردها و بحران آب را سپری می‏کند و به نظر نمی‏رسد با این صحبت‏های پوپولیستی وضعیت بهبود پیدا کند.

**خشکسالی موجب افزایش کانون‏های گردو غبار در کرمان شده است

مدیرکل منابع طبیعی کرمان از افزایش کانون‏های گرد و غبار در کرمان به دلیل خشکسالی و کاهش پوشش گیاهی خبر داد.

مهدی رجبی زاده در گفتگو با مهر اظهارداشت: آنچه که در کرمان موجب افزایش کانون‌های بومی ریزگردها شده است کاهش رطوبت هوا در پی خشکسالی‌های پیاپی بوده است که منجر به فقر پوشش گیاهی در دشت‌های مختلف استان شده است.

وی تصریح کرد: در کنار کانون‌های فرا استانی بخشی از گرد و غبار در کرمان ناشی از کانون‌های استانی است که برداشت بی رویه آب‌های زیر زمینی و کاهش شدید سطح آب‌ها این مساله را تشدید کرده است.

وی کاهش سطح آب در دشت‌های کرمان را عامل اصلی فقر گیاهی دانست و بیان کرد: در این شرایط با وزش باد شاهد بروز گرد و غبار در استان هستیم.

وی به وجود ۲۸ کانون بحرانی در استان کرمان اشاره کرد و افزود: تلاش‌ها برای جلوگیری از بیابان زایی در استان در حال انجام است که در این مسیر نیازمند بودجه و امکانات هستیم.

**خشکسالی تولید آبزیان را در کرمان کاهش می دهد

رئیس جهاد کشاورزی کرمان با اشاره به اینکه شرایط آب و هوایی تأثیر زیادی در تولید آبزیان دارد و خشکسالی و کمبود آب موجب کاهش تولید آبزیان می‌شود گفت: در صورت ادامه خشکسالی‌ها و کاهش بارندگی‌ها، در سال جاری احتمالاً شاهد کاهش تولید آبزیان در این استان باشیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |