شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 7977 15:25 1393/09/22
کتاب شیخیه و بابیه در ایران به چاپ دوم رسید

کتاب شیخیه و بابیه در ایران به چاپ دوم رسید

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
کتاب شیخیه و بابیه در ایران به چاپ دوم رسید

کتاب شیخیه و بابیه در ایران به چاپ دوم رسید

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

کتاب «شیخیه و بابیه در ایران»، اثر مهدی نورمحمدی، هشت ماه پس از چاپ اول، تجدید چاپ شد.

به گزارش مهر، این کتاب که در 551 صفحه تنظیم شده، دارای 12 فصل است: 1- شیخ احمد احسایی، 2- شهید ثالث (ره)، 3- سیدکاظم رشتی،4- شیخیه بعد از سیدکاظم، 5- سیدعلی‌محمد باب، 6- آثار و احکام باب، 7- شورش قلعۀ طبرسی، 8- فتنۀ دارابی، 9- شورش بابیان در زنجان، 10-قتل عام بابیان، 11- طاهره قره‌¬العین، 12- بابیان پس از باب.

بعد از فصل دوازدهم و در پایان کتاب، تعداد 56 قطعه عکس و سند به چاپ رسیده که از آن میان می‌توان به عکس و دستخط شیخ‌احمد احسایی، سیدکاظم رشتی، سیدعلی‌محمد باب، طاهره قره‌العین و عکس خانۀ قره‌¬العین در قزوین، صحرای بدشت، باغ ایلخانی (محل قتل قره‌¬العین) و محل ضربت خوردن شهید ثالث توسط بابیان، اشاره کرد.

با توجه به اینکه فرقه‌های شیخیه و بابیه، مقدمه تشکیل فرقه بهائیت به شمار می‌روند، از این دو فرقه بیشتر در کتب مربوط به نقد و رد بهائیت سخن رفته و کتابی جامع در این خصوص، کمتر به چاپ رسیده، اما به نظر می‌رسد این نقیصه در کتاب حاضر، جبران شده و به طور مستقل به چگونگی پیدایش فرقه‌های شیخیه و بابیه پرداخته شده است.

از ویژگی‌های این اثر تحقیقی و تاریخی، بهره‌¬گیری از اسناد و منابع منتشر نشده است که بر جذابیت آن افزوده است. برخی از مطالب این کتاب برای اولین بار است که به چاپ می‌رسد. برای مثال، مندرجات فصل 1 و 11 (شیخ احمد احسایی و طاهرۀ قره‌¬العین)، از جمله مطالبی است که کمتر در کتب دیگر به این گستردگی و تفصیل به آنها پرداخته شده است.

چاپ دوم کتاب «شیخیه و بابیه در ایران» از سوی انتشارات نگاه عرضه شده و در کلیۀ کتابفروشی‌ها در دسترس دوستداران کتاب است.

اورهان پاموک آخرین کتابش با نام «بیگانگی در ذهنم» را منتشر کرد

اورهان پاموک نویسنده اهل ترکیه که در سال 2006 اولین جایزه نوبل را برای کشورش به ارمغان آورد کتاب خود را ديروز (سه شنبه) نهم ماه دسامبر منتشر کرد.

به گزارش مهر به نقل از دیلی صباح، روز دوشنبه اعلام شده بود که جدیدترین اثر او که «بیگانگی در ذهنم» نام دارد، بعد از وقفه‌ای شش ساله از زمان انتشار آخرین رمانش، به زبان ترکی منتشر خواهد شد.

انتشارات یاپی کردی همچنین ویدیویی را منتشر کرد که در آن خود پاموک داستان کتاب 480 صفحه‌ای‌اش را تعریف می‌کند. پاموک گفت: «بیگانگی در ذهنم» یک داستان عاشقانه حماسی و در عین حال مدرن است. مِولوت شخصیت اصلی داستان شش سال است که در ذهنم زندگی می‌کند. او بین سال‌های 1969 تا 2012 در خیابان‌های استانبول، بوزا – که یک نوشیدنی محبوب در ترکیه است – می‌فروشد.

به گفته این رمان‌نویس 62 ساله کتاب جدیدش داستان توسعه شهر، کسانی که تازه وارد آن می‌شوند و زندگی روزانه استانبول را تعریف می‌کند. پاموک در مصاحبه خود گفت با فروشندگان خیابانی مصاحبه کرد و داستان‌هایشان را با توجه به بیگانگی‌های موجود در ذهن مولوت بازنویسی کرد.

او اضافه کرد که شخصیت اصلی داستانش هم از جهاتی به او شبیه است و هم از جهاتی کاملا متفاوت و گفت: ما از نظر نحوه و سبک زندگی‌هایمان به هم شبیه نیستم اما من بسیاری از چیزها را با مولوت شریک هستم که از جمله آن‌ها می‌توان به افکار موجود در ذهن‌مان و قابلیت و علاقه موجود برای دلیل‌های فلسفی آوردن برای زندگی در یک خیابان تاریک از طریق توجه به جزییات کوچک اشاره کرد.

کتاب‌های قبلی پاموک از جمله «نام من سرخ» و «برف» بیشترین کتاب‌های ترجمه‌شده و خوانده‌شده ترکی در تاریخ اين كشور هستند. وقتی پاموک سال 2006 برنده جایزه نوبل ادبیات شد آکادمی سوئدی نوبل گفت: او در جستجوی پیدا کردن روح غم‌زده شهر خانگی‌اش سمبل‌هایی جدید برای برخورد و درآمیختگی فرهنگ‌ها پیدا کرده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |