جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 106623 18:29 1399/04/02
کارگران نفت وسفره های خالی از نان!

کارگران نفت وسفره های خالی از نان!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
کارگران نفت وسفره های خالی از نان!

کارگران نفت وسفره های خالی از نان!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

دردل های فعالان نفتی با جهان اقتصاد

صنعت نفت سالهاست مدل‌های «متعددی» از قراردادها را با کارگرانش منعقد کرده است که هرکدام راه و رسم خاصی دارد، «ارکان ثالث»، «پیمانکاری»، «قرارداد مدت موقت»، «قرارداد مدت دائم» و «رسمی» ‌تنها بخشی از مدل‌های قراردادی در این صنعت است که منجر به ایجاد اختلاف‌های میلیونی در میزان حقوق دریافتی کارگران و کارمندان این صنعت شده است.

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، شرایط کار در دمای ٦٢ درجه سانتیگراد، هوایی که در تسخیر آلایندگی مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی است و نفس را تنگ می‌کند، شرایط کار بدون خانواده و سر کردن در کمپ‌های پرازدحام و شلوغ کارگری را می توان از عمده ترین شرایط سخت کارگران نفتی دانست .

بنابراین گزارش از مشکلات بزرگ کارگران پایتخت انرژی کشور (عسلویه) آلودگی بسیار بالای این منطقه هست و به جرأت می توان گفت که نفس کشیدن در این شرایط بسیار سخت و زیان‌آورهست و بنا به گفته برخی کارشناسان، در واقع این حقوقی که کارگران می‌گیرند برای هر ریالش دارند ذره ذره سلامتی خودشان را از دست می‌دهند.

این گزارش حاکی از آن است برآیند تمام این مشکلات تبعات شدید روحی، روانی و نابسامانی در روابط خانوادگی و مشکلات اجتماعی زیاد داشته که قطعاً بازتاب تمام این مشکلات در کار و بهره‌وری و نشاط کاری نمایان خواهد گردید که قطعاً آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری برای وزارت نفت خواهد داشت که شاید قابل‌مقایسه با بار مالی ساماندهی این نیروها نباشد.

چندی پیش خبرنگار جهان اقتصاد با انتشار پستی در فضای مجازی از فعالان صنعت نفت خواست تا مشکلات خود را دراین صنعت بیان کنند، که عمده مسایل مطرح شده از سوی کاربران، درباره کارگران و قراردادهایشان با وزارت نفت بود.

 به گفته یکی از مخاطبان حقوق کارگران مخصوصا کارگرانی که زیر نظر پیمانکار کار می‌کنند بسیار پایین است و مهمترین مشکل همه کارگران شاغل نداشتن امنیت شغلی هست!

به عقیده یکی دیگر ازمخاطبان، واسطه گری و دلال بازی پیمانکاری آن هم در صنعت نفت، صنعتی که از این همه سرمایه برخوردار است که محتاج پیمانکار نباشد تا حق کارگر را پایمال کند از معضلات این حوزه است چراکه عده ای بدون اینکه دخالتی در کار داشته باشند، سود هنگفتی نصیبشان می شود و در همین حال از حق کار گر زده شده و حداقل دستمزد را به کارگر هرزمانی که دلشان خواست پرداخت می کنند.

**معضلی به نام پیمانکار

به عقیده یکی دیگر از کاربران، بزرگ ترین مشکل صنعت نفت معضلی بنام پیمانکار قلمداد شده و تبدیل وضعیت نیروهای پیمانکاری برای آن ها به یک آرزو تبدیل شده است.

یکی دیگر از کاربران ضایع شدن حق و حقوق کارمندان، کارگران و مهندسین را از بارزترین مشکلات صنعت نفت عنوان کرده و گفته است درآمد بسیاری از این افراد زیر خط فقر است؛ این درحالی است که زمانی کارمندان وابسته به صنعت نفت و گاز جزو مرفه ترین اقشار جامعه محسوب می شدند.

به عقیده یکی دیگراز مخاطبان، اجرایی نشدن طرح طبقه بندی مشاغل و برخوردهای سلیقه ای در این حوزه، عدم نظارت در کار پیمانکار، عدم حذف پیمانکار و قرارداد مستقیم و تعویق پرداخت حقوق، از جمله مشکلات صنعت نفت است.

**ورود مجلس یازدهم برای حل معضل مشکلات کارگران نفتی

در همین راستا، سید مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت اقتصادی نامناسب کارگران نفتی، گفته است: با وجود آنکه کارگران نفتی در متمول‌ترین وزارتخانه‌ کشور کار می‌کنند اما در بدترین وضعیت اقتصادی و معیشتی به سر می‌برند و پیمانکار به‌عنوان کارفرما در حق آن‌ها اجحاف می‌کند و کارگران در وضعیت نامناسب اقتصادی کنونی، کمترین حقوق را با تاخیرهای فراوان دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه مجلس احقاق حق خواهد کرد،خاطرنشان کرده آقای ژنرال باید درخصوص وضعیت نامناسب اقتصادی کارگران و نیروهای خود به مجلس و مردم توضیح دهد.

وی به خانه ملت گفته احقاق حق بدین معنا است که پیمانکار از حق کارگر دزدی نکند و بیمه و حقوق آن‌ها را به موقع پرداخت و پاداش پایان سال و عیدی کارگران را به درستی پرداخت کند.

محفوظی با بیان اینکه بسیاری از کارگران پالایشگاه آبادان نیز وضعیت بسیار نامناسبی دارند و بدون قرارداد به کار گرفته شده‌اند، اظهار کرده: هنوز به کارگرانی که بالای 10 تا 15 سال سابقه کار دارند منازل مسکونی تحویل داده نشده و این مسئله برای آن‌ها مشکلاتی ایجاد کرده است. 

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده: تمام دردها و رنج‌های مذکور ناشی از این است که دولت می‌خواهد در هزینه‌های جاری دولت صرفه جویی کند، اما به چه قیمتی؟ به ظاهر صرفه‌جویی می‌شود اما در واقعیت دست در جیب کارگر کرده و حق آن‌ها را تضعیف می‌کند.

در پایان گفتنی است امید است که مسئولان منابع انسانی در مجموعه نفت، در همین ماه‌های پایانی عمر دولت یازدهم، هر چه زودتر به وضعیت کارگران صنعت نفت رسیدگی کنند و تصمیم‌گیری درباره این موضوع را به دولت بعدی واگذار نکنند و در جایی که صنعت نفت کشور در شرایط حساس تاریخی قرار دارد، بیش از هر زمان دیگری به همدلی و همزبانی دولت و ملت نیاز است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |