پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 149156 18:43 1400/05/05
چین می‏تواند برای ایران مسکن بسازد

چین می‏تواند برای ایران مسکن بسازد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
چین می‏تواند برای ایران مسکن بسازد

چین می‏تواند برای ایران مسکن بسازد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گفت‏‏وگوی جهان اقتصاد با کارشناس مسکن درباره جایگاه «مسکن» در توافق‌نامه 25ساله

فریده خدادادی-کشور ایران درسال‏های اخیر با مشکلات اقتصادی دست‌و‌پنجه نرم کرده‏است که منشا بسیاری از آن به تحریم‏های آمریکا بازمی‌گردد، دراین شرایط همگان به نتایج مذاکرات برجام چشم دوخته‌اند که سرانجام شاید فرجی برای اقتصاد ایران حاصل شود. حال دراین شرایط ،ایران با کشورهای همسایه تفاهمنامه همکاری منعقد کرده است که از جمله آن‏ها می‏توان به توافق‌نامه ایران وچین اشاره کرد که شاید بتواند درحوزه مسکن نیز تحولی ایجاد کند.

به گزارش جهان اقتصاد، عصر روز شنبه هفتم فروردین‌ماه سال جاری سند جامع همکاری‌های ۲۵ساله بین ایران و چین پس از رایزنی چندین‌ساله به امضای وزیران امور خارجه دو کشور رسید و به اعتقاد بسیاری از تحلیل‌گران امضای این سند آغازگر فصل نوینی در روابط  تهران و پکن است و این توافق، همکاری‌های بین تهران و پکن را در زمانی که ایران به دنبال راه‌هایی برای تقویت اقتصاد خود در پی تحریم‌هاست، تعمیق می‌کند. با توجه به این که مسکن یک کالای مصرفی در کشور محسوب می‏شود، متاسفانه در سال‏های اخیر با مشکلاتی در این حوزه مواجه بودیم حال شاید بتوان از فرصت به وجودآمده از پس این توافق نامه بتوان فرصت‏هایی را برای بهبود حوزه مسکن کشور رقم زد و حتی به حل معضلات این حوزه کمک کرد.

در این باره با مسعود نجفی قدسی، کارشناس ارشد حوزه مسکن گفت‏وگویی ترتیب داده شده است که در ادامه به اطلاع مخاطبان این حوزه می‏رسد.

این کارشناس ارشد حوزه مسکن اظهار کرد: برای اجرای هر بند توافق‌نامه ایران و چین باید قرارداد نوشته شود و این‌گونه نیست که پس از امضا لازم‌الاجرا باشد و هیچ چیزی درآن مبنی بر صحبت‏هایی که مبنی بر واگذاری قشم و کیش وجود ندارد و اگر صحبتی نیز مطرح شود جوسازی بیش نیست.

وی افزود: پس از توافق‌نامه بیست‌وپنج سال ایران و چین بعضی از افراد صحبت‌هایی را مطرح کردند مبنی بر این که ایران با این قرارداد مستعمره کشورچین خواهد بود و یا قسمتی از خاک ایران جدا می‏شود و... افرادی این مباحث را عنوان می‏کنند که علاقه‌ای به ارتباط با چین ندارند و با قطع شدن ارتباط  ایران با اروپا و آمریکا منافع بسیاری را از دست می‏دهند در نهایت باید گفت، این صحبت‏های مطرح شده فوق در کل نادرست است و بینشی دراین خصوص وجود نداشته است و نگاه اشتباهی نسبت به این قضایا وجود دارد که از چند منظر می‏توان به آن پرداخت از جمله این که تاریخچه کشور ما در مباحث اقتصادی و ملی با غرب و آمریکا گره خورده است و نتایج آن را هم درطی این سال‏ها مشاهده نمودیم به طوری که تحت هرشرایطی اجازه هیچ‌گونه رشدی را به ما نمی‏دادند و حتی در برجام بعضی از بندها اجازه دسترسی را به بسیاری از موارد مربوط به ایران را نمی‏دهند بنابراین به‌نظر می‏رسد ازکشورهای اروپایی عملکرد مثبتی را مشاهده نکردیم و باید به سمت کشورهایی از چین سوق پیدا کنیم و همکاری دوسویه داشته باشیم.

نجفی قدسی افزود: کشور چین مشابهت ‏هایی با کشورایران دارد و جزو کشورهای آسیایی با فرهنگ جنوب شرق آسیا محسوب می‏شود.

به گفته وی، در یک برهه چین تحت نفوذ ژاپن قرارداشت و از استعمارگری متضرر شده بود و این کشور پس از فراز و ‌نشیب‏های متعدد به عنوان اولین قطب اقتصادی جهان مطرح است. از سوی دیگر نوع نگرش چین نسبت به سایرکشورها استعمارگرایانه نیست بلکه کشوری است که خیلی خوب در حوزه اقتصادی عمل می‏کند و از رابطه خوبی نیز با ایران برخوردار است.

این کارشناس ارشد حوزه مسکن گفت: در طول تاریخ، سابقه ارتباط ایران با چین بیش از هر کشوری بوده است به طوری که در زمان‏های گذشته بسیاری از تجارکشور به چین مهاجرت می‏کردند و دادوستد خوبی با چینی‏ها داشتند بنابراین کشوری که ایران ازسابقه خوبی در دادوستد با آن برخورداراست، نمی‏توان همانند کشورهای اروپایی از ناحیه آن احساس خطری کرد.

نجفی قدسی افزود: چین با برخورداری از جمعیت یک میلیاردی با مشکل مسکن مواجه نیست و ایران می‏تواند از تجربیات و امکانات این کشور در حوزه مسکن البته براساس فرهنگ و آموزه‌ها و مباحث جغرافیایی خودمان استفاده کند، از سوی دیگر سرمایه‌گذاری چین در این حوزه با اشکالی مواجه نیست چراکه سرمایه‌گذاری آن استعمارگرایانه نیست البته برد-برد است و به‌واسطه سرمایه‌گذاری سود هنگفتی را نصیب می‏شود اما در مقابل به طرف خود نیز سود می‏رساند و این عرف تجارت دنیاست در نتیجه چین می‏تواند برای ایران مسکن بسازد.

** ساخت مسکن مطابق با فرهنگ ایرانی با همکاری چین

وی اظهار کرد: در هرگونه ساخت و ساز اگر زیرساخت‏های لازم از پیش فراهم نباشد، باطل است بنابراین باید زیرساختهای لازم برای ساخت مسکن توسط چین در ایران فراهم باشد و این مهم را مسیرمفیدی می‏دانم اما به دلیل تفاوت فرهنگ‏های دوکشور شاید یک فرد ایرانی مذاق و نظر یک فرد چینی در ساخت مسکن را نداشته باشد به همین دلیل می توان از تجارب آن‏ها برای ساخت مسکنی مطابق با فرهنگ ایرانی استفاده کرد.

این کارشناس ارشد حوزه مسکن تصریح کرد: همکاری با کشورهایی مانند چین می‏تواند در پیشبرد اهداف اقتصادی کشور به ویژه در حوزه مسکن کمک نماید و حتی می‏توان با ایجاد سیستم پولی دوطرفه بین ایران و چین چه بسا 80 درصد معضلات اقتصادی و روابط تجاری ما با خارج از کشور برطرف شود زیرا چین به نفت و صادرات ما نیاز دارد و بسیاری از کشورها از جمله آمریکا به کالاهای چینی نیاز دارند.

** برطرف کردن بسیاری از مسایل با جایگزین کردن چین در برابر اروپا

نجفی قدسی گفت: با جایگزین کردن چین در برابر اروپا می‏توان بسیاری از مسایل کشور را برطرف کرد و به اقتصاد اروپا نیازچندانی نداریم. تراز تجاری ایران با اروپا وچین خود نشان دهنده واقعیت‏های موجود دراین بخش است و اروپا درتجارت خارجی ایران جایگاهی ندارد و تنها فضای بین‌المللی را علیه ایران ملتهب کردند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |