پنج شنبه 06 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 108206 18:42 1399/05/12
چگونگی سرمایه گذاری 6 شرکت بزرگ نفتی در پروژه های انرژی های تجدیدپذیر

چگونگی سرمایه گذاری 6 شرکت بزرگ نفتی در پروژه های انرژی های تجدیدپذیر

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
چگونگی سرمایه گذاری 6 شرکت بزرگ نفتی در پروژه های انرژی های تجدیدپذیر

چگونگی سرمایه گذاری 6 شرکت بزرگ نفتی در پروژه های انرژی های تجدیدپذیر

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

پس از شروع کرونا و افت شدید تقاضا برای نفت و پایین آمدن بهای این طلای سیاه مدیران شرکت های بزرگ نفتی به این فکر افتادند تا با تامین انرژی های تجدید پذیر و انرژی های با پایداری زیاد تداوم و داشتن یک درآمد همیشگی را برای شرکت های خود به ارمغان بیاورند از این رو در این مقاله به بخشی از این سرمایه گذاری ها می پردازیم . 

برخی از بزرگان صنعت نفت سرمایه گذاری زیادی را در منابع تجدید پذیر مانند باد و خورشید انجام داده اند زیرا آنها به دنبال انتقال از انرژی های فسیلی به سمت منابع انرژی پاک تر هستند . نفت و گاز غالباً به عنوان آلوده ترین بخش صنعت انرژی به حساب می آیند . اما شرکت های بزرگ تلاش برای بهبود اقتصاد و سرمایه گذاری در فن آوری های تجدید پذیر را آغاز کرده اند .

این شرکت های بزرگ نفتی عبارتند از BP/Shell/Chevron/TOTAL/Eni/Exxon بسیاری از این شرکت های میلیارد ها دلار در پروژه های انرژی های تجدید و پاک هزینه کرده اند . اگر چه این سوال همچنان باقی مانده است که آیا آنها به اندازه کافی در این حوزه کار کرده اند .

با وجود رشد در منابع تجدیدپذیر " صنعت نفت " فقط 1% از بودجه ترکیبی خود را صرف برنامه های انرژی سبز در سال 2018 کرده استراتژی های جدید در شرکت های نفتی از استخراج پر هزینه سوخت های فسیلی به انرژی تجدید پذیر تغییر کرده است ، شرکت های نفتی اساساٌ در تلاش اند تا بفهمند چگونه می توان بهترین راه حل  تا رسیدن به سود پایدار برای خود به ارمغان بیاورند یکی دیگر از دلایل این تغییر نگرش در شرکت های نفتی نگرانی های فزاینده در مورد تغییرات آب و هوایی که پس از توافق نامه پاریس محرک دیگری برای چنین راهبردی مدیریت انتقال به سمت سیستم انرژی توزیع شده تری براساس انرژی تجدیدپذیر یک چالش بزرگ برای بخش انرژی است .

بی پی اولین شرکت نفتی است که از سال 1980 به بعد سرمایه گذاری قابل توجهی در پروژه های تجدید پذیر مانند : انرژی های بادی و خورشیدی انجام داده است ، در پی حادثه ریختن نفت در سال 2010 در خلیج مکزیک BP جلوی بیشتر سرمایه گذاری های قبلی در زمینه انرژی های تجدید پذیر گرفت اما این شرکت هنوز بیش از 2200 مگاوات ظرفیت باد دارد و در سال های اخیر شروع به سرمایه گذاری مجدد در منابع تجدید پذیر کرده است . این شرکت در سال 2017 ، 43% از سهام بزرگترین توسعه دهنده انرژی خورشیدی اروپا را خریداری کرده است .

این شرکت دو سرمایه گذاری دیگر برای آماده سازی برای آینده بهتر انجام داد  :

1. باتری های شارژ سریع 

2. سرمایه گذاری در ساخت شارژ های سریع وسایل نقلیه الکتریکی

شل :

هدف سرمایه گذاری شل در پروژه های تجدید پذیر بین 4 تا 6 میلیارد دلار برای دوره 2016 تا پایان سال 2020 تعیین شده است اما با گذشت کمتر از یک سال از زمان استراتژی جدید این شرکت انرژی انگلیسی و هلندی در سال 2016 شامل چندین زمینه از جمله برق ، باد و خورشیدی ، شارژ وسایل نقلیه الکتریکی و ابتکار عمل برای ترغیب استفاده از وسایل نقلیه برقی و ساخت باتری الکتریکی است. این شرکت برای راه اندازی مشاغل تولید انرژی جهت کم کردن دی اکسید کربن و تولید برق در سال 2016 هزینه کرد تا اطمینان حاصل کند که در زمان دقیق به اهداف خود میرسد . در سال های بعد با سرمایه گذاری و خرید تمام سهام بزرگترین شرکت شارژ الکتریکی در اروپا قدم در راه ساخت تجهیزات الکتریکی می گذارد .

در سال 2018 ، شل 44 درصد سهام یکی از شرکت های فعال در حوزه انرژی خورشیدی را خریداری کرد و سپس با سرمایه گذاری در سهام شرکت تجدیدپذیر مستقر در هند مطالعات ، تحقیق و توسعه بر روی انرژی های نو را شروع کرد . 

توتال :

برنامه کلی این غول صنعت نفت فرانسه چیزی جز همراهی با رقیبان خود نیست توتال برای انرژی های تجدیدپذیرها سرمایه گذاری 500 میلیون دلار در سال را در دستور کار خود دارد این رقم در حدود 3٪ از کل سرمایه اصلی این شرکت فرانسوی است و برنامه هایی نظر گرفته شده است که تا 20 سال آینده آن را تا 20٪ افزایش دهد.

توتال با هدف تبدیل شدن به یک بازیگر مهم در انرژی های خورشیدی در حال حاظر با داشتن ظرفیت 1.6 گیگاوات تولید برق قصد دارد تا طی 5 سال آینده آن را به 5گیگا وات افزایش دهد.

در سال 2016 ، توتال شرکت تولید کننده باتری های صنعتی فرانسوی Saft را خریداری کرد تا در آینده نزدیک ما شاهد بالا بردن هرچه بهتر عملکرد باتری ها و هوشمند شدن آنها باشیم . 

انی :

اگرچه شرکت انی با شرکت های نفتی رقیب خود کاملاً فاصله دارد ، اما این شرکت ایتالیایی برنامه هایی ویژه ای برای سرمایه گذاری بیشتر در فناوری های تجدیدپذیر در نظر گرفته است.

در سال 2014 ، اولین بار شرکت انی یک پالایشگاه قدیمی را به یک کارخانه جدید با تکنولوژی های نو جهت تولید سوخت پاک و با کمترین آلایندگی را آغاز کرد.

انی در سال های اخیر همکاری هایی را با شرکت   های فعال در حوزه انرژی های نو فرانسوی و نروژی   با هدف تحقیق و توسعه در خصوص افزایش ظرفیت توربین های بادی و انرژی های نو انجام داد است .

شورون :

سرمایه گذاری های شورون در منابع تجدید پذیر نسبتاً کم بوده است ولی با تغییر رویکرد این ابر شرکت نفتی انتظار آن میرود که همانند صنعت نفت و گاز برنامه های ویژه ای در دستور کار مدیران این مجموعه باشد .  این شرکت طی 20 سال گذشته در پروژه های خورشیدی ، بادی و زمین گرمایی سرمایه گذاری کرده است ، اما پس از بازده کم ، تمرکز بر روی تجارت نفت و گاز خود باقی مانده است.

در سال 2018 ، شورون صندوق انرژی های آینده را تأسیس کرد ، و با تمرکز و سرمایه گذاری بر روی فناوری های و تکنولوژی های جدید دستیابی به موفقیت که باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تأمین انرژی پاکتر می شود را برای خود به ارمغان بیاورد .

اکسون موبیل :

این شرکت علاقه زیادی به سرمایه گذاری در فن آوری های جدید در حوزه انرژی تجدیدپذیر نشان داده است ، استراتژی این شرکت در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ، پیشبرد سوخت های زیستی و جذب ذخیره دی اکسیدکربن است. این شرکت در سال 2019 برنامه ریزی دقیقی را برای توسعه فن آوری نوین در حوزه انرژی های نو را در دستور کار دارد .

نتیجه گیری :

با سرمایه گذاری های روز افزون که در حوزه انرژی های تجدید پذیر صورت می گیرد در آینده نزدیک ما شاهد رشد سریع این شاخه از انرژی هستیم و فراهم آمدن بستری بسیار درآمد زا و بازاری بسیار پر سود برای تمامی شرکت های که وارد این حوزه می شوند .



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |