جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 11088 15:18 1393/12/20
چالش هتلداران با بانکی به‌نام گردشگری

چالش هتلداران با بانکی به‌نام گردشگری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
چالش هتلداران با بانکی به‌نام گردشگری

چالش هتلداران با بانکی به‌نام گردشگری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مسئولان دولتی از گردشگری سهم می‌خواهند

جمعی از هتل‌داران کشور از بانک گردشگری که به تازگی یکی از هتل‌های فرودگاهی‌اش را به بهره‌برداری رسانده، هشدار دادند "در خدمت صنعت گردشگری باشد تا به سرنوشت سایر بانک‌هایی که برای بخش کشاورزی و صنعت راه اندازی شدند‌، دچار نشود".

مدیران عامل گروه‌های زنجیره‌ای و مدیران هتل‌های پنج ستاره در حالی گردهم جمع شدند که بر لزوم تقویت جامعه هتلداران و تشکیل کارگروه هتل‌های یک تا پنج ستاره تاکید کردند. درعین حال بر لزوم همکاری دولت با بخش خصوصی تاکید شد و از سهم خواهی مسئولان دولتی از بخش گردشگری و هتلداری سخن به میان آمد. لزوم استانداردسازی توسط افراد متخصص و درخواست حضور نیروهای خارجی متخصص در هتل‌ها از دیگر خواسته‌های این صنف بود.

به گزارش CHN، نخستین نشست هم‌اندیشی مدیران عامل گروه‌های زنجیره‌آی و مدیران هتل‌های پنج ستاره در حالی عصر روز گذشته گردهم آمدند که بر لزوم تقویت جامعه هتلداران ایران تاکید کردند و از مشکلات و دردسرهای هتل‌ها سخن گفتند.

«جمشید حمزه‌زاده» رئیس جامعه هتلداران ایران صحبت‌های خود را با تاکید بر ثابت بودن نرخ هتل‌ها در نوروز ۹۴ و اعمال نشدن هیچ افزایش قیمتی آغاز کرد.

تمام این صحبت‌ها درحال انجام می‌شود که تمام هتل‌ها در دی ماه سال جاری ۲۰ درصد افزایش نرخ را اعمال کرده‌اند و دیگر برای نوروز جایی برای افزایش نرخ باقی نمانده‌است.

حمزه زاده همچنین به فعالیت‌هایی که در سال ۹۳ به لحاظ معافیت‌ّهای مالیاتی هتلداران انجام شده‌است اشاره کرد و گفت:‌ «هتل‌ها به لحاظ مالیاتی با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند چنانکه در سال گذشته با حذف ۵۰ درصد معافیت مالیاتی هتلداران، این مشکلات بیشتر می‌شد اما با پیگیری‌های انجام شده ۵۰ درصد معافیت مالیاتی هتلداران پابرجا ماند و قرار شده‌است تا مسافران خارجی ۱۰۰ درصد از پرداخت مالیات معاف شوند. همچنین هتل‌هایی که جدید تاسیس شده‌اند در شهرهای بزرگ پنج سال و در شهرهای کوچک تا ۱۰ سال، ۱۰۰ درصد از پرداخت مالیات معاف شدند.»

رئیس جامعه هتلداران کشور در ادامه به تفاوت‌ هتل‌های یک و دو ستاره با هتل‌های چهار و پنج ستاره اشاره کرد و از تشکیل کارگروه‌‌های مختلف برای هتل‌های یک تا پنج ستاره خبر داد و گفت:‌«از آنجا که هتل‌های پنج ستاره بسیار متفاوت‌تر از هتل‌های دو ستاره هستند، بعد از کسب نظرات، سیاست این شد که بتوانیم چند کارگروه برای هتل‌ها تشکیل دهیم. کارگروه هتل‌های پنج ستاره به ریاست یکی از هتلداران تشکیل خواهد شد تا مسائل و کارهای مربوط به هتل‌ها در قالب این کارگروه مطرح شود.»

مباحث مربوط به استانداردسازی، تبلیغ و آموزش، مالیات، بانک‌ها، زمینه‌ّهای مالی، دریافت وام، شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و بهره گیری از تجربیات هتلداران از جمله مسائلی است که قرار است در این کارگروه‌ها مطرح شود.

نیروی خارجی در هتل‌ها

البته حمزه زاده بر لزوم تبیین مشترک منافع هتل‌ها، تفویض تعیین نرخ به جامعه هتلداران و نظارت عالیه سازمان میراث فرهنگی روی آن تاکید کرد و ادامه داد: «هتلداران در بحث استانداردسازی می‌خواهند تا کسانی که به عنوان عامل تطبیق استانداردسازی هتل‌ها معرفی می‌شوند، افرادی باشند که خودشان از تخصص‌های لازم برخوردارند و این استانداردها را به خوبی می‌شناسند. درعین حال حمایت از سرمایه‌گذاری و امکان جلب نیروی متخصص در کشورهای خارجی از دیگر خواسته‌های هتلداران است. ما در این باره مذاکراتی شروع کرده‌ایم تا در بخش هتلداری، هتل‌ها بتوانند از کارگرهای خارجی ماهر استفاده کنند. برای این منظور با وزارت کار و اداره کل اشتغال اتباع صحبت کرده‌ایم.»

هتلداران در برلین حضور نداشتند

«علی رحیم پور»، مدیر گروه هتل‌های هما نیز دیگر سخنران این نشست بود که از خدمات درست هتل‌ها به عنوان راهی برای تغییر تصویر ذهنی جهانیان نام برد و ادامه داد: «با این وجود در نمایشگاه برلین درحالی که ۱۱۰۰ متر غرفه از آن ایران بود اما هتلداران حضور نداشتند. چنانکه بازدید کنندگان از آژانسداران می‌پرسیدند که شما در کشورتان هتل ندارید؟»

به اعتقاد او، هتلداران باید در زمان کم مسافر به تدارک برنامه‌ها و جشنواره‌هایی خاص برآیند تا بتوانند از آن طریق مسافر جذب کنند. از آنجمله می‌توان به برگزاری جشنواره غذاهای ملی و بین‌المللی یا حراجی‌های خاص اشاره کرد.

البته رحیم‌پور به ظرفیت‌های پر هتل‌های اصفهان و شیراز نیز اشاره‌ای داشت و گفت: «هتل های تهران ضرر می‌کنند، چون ما در اصفهان جای خالی نداریم. گردشگر خارجی به دلیل پر بودن هتل‌های این شهرها به ایران نمی‌آیند. این درحالی است که ماه‌ها برای دریافت مجو ساخت هتل در اصفهان درگیر هستیم.»

هتلداران، حاجی بازاری‌های گران فروش نیستند

کشایی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه هتل‌های کوثر نیز بر لزوم تقویت پایه‌های جامعه هتلداران ایران تاکید کرد و ادامه داد: «نگاه‌ها به هتلداران همانند حاجی بازاری‌های گران فروش است این درحالی است که از گرفتاری‌های ما خبر ندارند. با وجود آنکه در اصفهان زمینی دارم که برای ساخت هتل در نظر گرفته‌ام اما تاکنون موفق نشده‌ام مجوز آنرا دریافت کنم.»

مسئولان سهم خواه از هتل‌ها

«مهدی براتی» مدیرعامل هتل پارسیان استقلال نیز به نمایندگی از هتل‌های زنجیره‌ای پارسیان در این جلسه حضور داشت که بر لزوم حمایت دولت از هتلداران تاکید کرد و گفت: «تا زمانی که ما به عنوان کشوری تک محصولی فعالیت می‌کنیم و در صدد فروش نفت برمی‌آییم برگزاری جشنواره غذا و توسعه هتلداری مفهومی نخواهد داشت چراکه مسئولان این حوزه را در مقابل فرهنگ می‌دانند.»

به گفته او، در کشور ما مسئولان دولتی در مقابل گردشگری هستند این درحالی است که مسئولان در کشورهای پیشرفته در کنار گردشگری هستند.

براتی با تاکید برآنکه مسئولان در کشور ما به دنبال دریافت سهم خود از این حوزه هستند تصریح کرد: «اینکه سهم خود را بخواهند موردی ندارد اما به اندازه و این مهم که در کنار صنعت گردشگری قرار بگیرند نه در مقابل آن. اداره اماکن از یک سو و ارشاد از دیگر سو موانعی هستند که برای برگزاری مراسم‌هایی مانند نوروز با آن روبه‌رو هستیم.»

استانداردسازی

«محمود قدیری» مدیر هتل اسپیناس نیز بر لزوم ارائه خدمات کامل از سوی هتل‌های پنج ستاره تاکید کرد و گفت: «یکی از مشکلات محقق نشدن پیشرفت به دلیل کاهش سرویس خدماتی است که باید ارائه دهیم. اما به دلیل گران بودن نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. این درحالی است که اگر قیمتی واحد از سوی اتحادیه و جامعه ابلاغ شود و همه روی آن اتفاق نظر داشته باشیم می‌توان خدمات درست ارائه داد.»

او همچنین به استانداردسازی هتل‌ها اشاره کرد و گفت: «۱۰ سال است که از استانداردسازی سخن می‌گویند اما تاکنون محقق نشده‌است. چراکه افرادی که می‌خواهند استانداردسازی کنند خودشان به آن استاندارد نرسیده‌اند. در این حوزه منابع انسانی از اهمیت بالایی برخوردار است اما مورد توجه قرار نگرفته‌است. در واقع تصور بر آن است که اگر بتوانیم از A تا Z را برای ورود و خروج مسافر طراحی کنیم استاندارد سازی کرده‌ایم درحالی که استانداردسازی این نیست.»

شیراز و اصفهان جا ندارد، ضریب اشغال هتل‌های همدان ۳۳ درصد

«شهرام شیروانی» از گروه هتل‌های باباطاهری نیز با تاکید برآنکه سرمایه‌گذار در حوزه گردشگری وجود دارد اما چون حمایتی از او نمی‌شود وارد حوزه هتلداری نمی‌شود ادامه داد: «سازمان میراث و گردشگری باید نیازسنجی‌های لازم را انجام دهد و اطلاعات مناسب را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد نه آنکه به فاصله چند متر شاهد ساخت دو هتل در کنار یکدیگر باشیم.»

او همچنین خواستار تعیین مقرراتی برای در نظر گرفتن فواصل ساخت هتل در مناطق مختلف شد و تاکید کرد: «هتلدار با هزینه‌های هنگفتی که صرف ساخت هتل می‌کند خواهان بازگشت سرمایه‌گذاری است در این میان تبلیغات می‌تواند بخشی از این امر را محقق کند بهتر است واحدی برای این مهم در نظر گرفته‌شود. اما سلیقه‌ای عمل کردن‌ها سبب بروز مشکلاتی در حوزه هتلداری شده‌است درحالی که هتل‌های اصفهان و شیراز جا نداشتند، ضریب اشغال هتل‌های همدان در سال گذشته ۳۳ درصد بود



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |