جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 13010 13:19 1394/03/09
پیشگیری در جامعه رنگ باخته است

پیشگیری در جامعه رنگ باخته است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
پیشگیری در جامعه رنگ باخته است

پیشگیری در جامعه رنگ باخته است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

هرساله هزینه های درمانی افراد بار مالی زیادی را بر دوش دولت و خانواده های بیماران می گذارد هرچند که با روی کار آمدن دولت جدید سهم مردم از پرداخت هزینه های داروی تا حدی کاهش یافته و طبق گفته کارشناسان در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت، بیش از ۴۰ میلیارد ریال از هزینه‌های درمانی مردم توسط دولت پرداخت شده است، اما با این حال با اقداماتی بسیار کم هزینه می توان این مقدار را نیز کاهش داد.

اقدامات پیشگیرانه در برابر بیماریها موضوعی است که در جامعه و حتی در خانواده ها کمرنگ و چه بسا مغفول مانده است. توجه به این موضوع که در نزد بسیاری از افراد جزء مسایل کم اهمیت تلقی می شود می تواند مزایایی زیادی در ابعاد مختلف برای افراد و همچنین جامعه به همراه داشته باشد که کاهش هرینه ها و  زندگی توام با سلامتی و شادابی شامل این موارد است.

هرچند که بسیاری از افراد معتقد هستند که در طرح تحول سلامت جای پیشگیری خالی مانده است اما حسین شهریاری رییس کمیسون بهداشت و درمان مجلس مخالف این نظر است.

توجه به پیشگیری از بیماریها در الویت قرار دارد

دکتر حسینعلی شهریاری در گفتگو با تامین ۲۴ گفت: سال گذشته بودجه ای را تنها برای درمان در نظر گفتیم اما امسال در لایحه ای که در مجلس تصویب شد یک درصد ارزش افزوده به پیشگیری اختصاص داده شده است و توجه به پیشگیری در بیمارها در الویت قرار دارد.

وی گفت: اقدامات مناسبی در راستای گسترش پیشگیری از بیماریها در شهرها و روستاها در حال اجرایی شدن است به طوریکه در حال حاضر خانه های بهداشت زیادی در روستاها تجهیز و تکمیل شده اند و همچنین در حاشیه شهرهایی مانند تبریز و مشهد نیز به صورت پایلوت در حال انجام است.

شهریاری گفت: طرح تحول سلامت اقدام بزرگی است که نتیجه آن را باید در چند سال آینده مشاهده کرد و خوشبختانه تا کنون نتایج رضایتبخشی داشته است.

سازمان تامین اجتماعی سالیانه برنامه های پیشگیرانه را تدوین و عملیاتی می کند

سازمان تامین اجتماعی با تعامل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مراکز بهداشتی در کلیه مراکز درمانی تابعه مبادرت به شناسایی افراد مبتلا به بیماریهای واگیردار نموده و گزارشات به موقع و به هنگام از ناقلین را در اختیار مرکز اطلاعات آن وزارتخانه قرار می دهد همچنین همواره با انجام واکسیناسیون نوزادان متولد شده در مراکز درمانی در ریشه کنی بیماری های واگیردار و عفونی نقش بسزایی داشته است.

دکتر محمدعلی همتی معاون درمان سازمان تامین اجتماعی ضمن بیان این مطلب در گفتگو با تامین ۲۴ گفت: مبارزه و پیشگیری از  بیماری ها  یکی از تکالیف وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی است که سیاستها و اهداف پیشگیرانه در سطح کشور تدوین و در سراسر کشور عملیاتی می گردد. سازمان تامین اجتماعی نیز براساس دستورالعمل ها و ضوابط وزارت بهداشت حرکت می کند.

همتی افزود: غیر از بیماری های واگیردار که خسارت سنگینی بر جامعه وارد آورده است، شیوع بیماریهای قلبی و عروقی نیز توانسته آمار  زیادی از مرگ و میر مردان و زنان را به خود اختصاص دهد و در همین راستا سازمان تامین اجتماعی با شناسایی بیماران مستعد و غربالگری بیماری های مزمن و اثرگذار و تشکیل پرونده نسبت به گسترش آن اقدامی پیشگیرانه انجام می دهد و با ایجاد سازوکارهای لازم به منظور ارجاع بیماران در سطح مراکز تابعه خدمات تخصصی به موقع به بیمه شدگان ارائه می شود.

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: این سازمان سالیانه شیوع بیماری ها در مراجعین بیماران به مراکز درمانی را استخراج نموده و براساس آن برنامه های پیشگیرانه را تدوین و عملیاتی می کند، همچنین با ساماندهی خانه های بهداشت کارگری و بررسی حوادث ناشی از کار هرگونه خطر و آسیب احتمالی به بیمه شدگان را کاهش می دهد.

وی ادامه داد: در طرح تحول نظام سلامت که در دولت تدبیر و امید به خوبی عملیاتی شده است با همکاری مجلس و دولت موضوعات پیشگیری به منظور اجرا در فازهای بعدی در حال پیگیری است که امیدواریم با پایدار شدن منابع وزارت بهداشت به چشم انداز ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری نایل شویم.

همتی افزود: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یکی از کمیسیونهای تخصصی است که در مجلس شورای اسلامی به موضوعات بهداشت و درمان می پردازد این تعامل در اجرای موفق سطح ۱ طرح تحول نظام سلامت کاملا مشهود است.

وی گفت: به منظور اقدامات پیشگیرانه در زمینه بیماری ها، تمام سازمانها باید با معاونت پیشگیری از بیماری های وزارت بهداشت همکاری و تعامل داشته باشند. سازمان تامین اجتماعی نیز به عنوان دومین متولی درمان با کلیه ظرفیتهای موجود مراکز درمانی در سراسر کشور با سیاستهای پیشگیرانه وزارت بهداشت همگام و همراه بوده است.

باید نوع نگاه ما به تغذیه فردی باشد، نه اجتماعی

دکتر سارا صرافی زاده متخصص تغذیه در گفتگو با تامین ۲۴ گفت: منشاء بسیاری از بیماریها در صورتی که ژنتیک در آن دخیل نباشد به نوع تغذیه مربوط می شود.

صرافی زاده افزود: داشتن رژیم تغذیه ای مناسب نه تنها لذت بخش است بلکه فرد از فواید فوری آن نیز بهره مند می شود.

وی گفت: بسیاری از افراد آگاه نیستند که تغذیه صحیح تا چه اندازه می تواند در کیفیت زندگی افراد موثر باشد به طوریکه پیروی از تغذیه ای ناسالم چه بسا زندگی فرد را مختل کرده و تحت الشعاع قرار می دهد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: افراد نباید گمان کنند که به صرف مفید بودن یک خوراکی می توانند به هر میزان از آن بهره برد بلکه در این میان مقدار مصرف آنها نیز بسیار حایز اهمیت است به طوریکه بی توجهی به آن نیز می تواند خود منشا بیماری باشد. به عبارت دیگر تغذیه مناسب به معنای رعایت تعادل بین مصرف انرژی بدن و مقدار ماده غذایی دریافتی و وارد کردن مقدار مناسب از پروتئین ها، لیپیدها و گلوسیدها به بدن است.

وی با بیان اینکه باید نوع نگاه ما به تغذیه فردی باشد و نه اجتماعی، گفت: بدن و خصوصیات مزاجی هر فرد با دیگری فرق دارد و  بنابراین رفتار تغذیه ای افراد تا حدی با یکدیگر متفاوت است و افراد باید در تنظیم رژیم غذایی مناسب این نکته را نیز مدنظر قرار دهند.

صرافی زاده افزود: متاسفانه بسیاری از افراد در طول زندگی آنقدر  خود را درگیر مسایل کاری می کنند که توجه به سلامتی در حاشیه زندگی آنها قرار می گیرد و زمانی که بیماری به سراغ آنها می رود غافلگیر شده و تمام برنامه های زندگی شان مختل می شود.

وی با بیان اینکه اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماریها از  همان دوران تولد و سپس مدرسه آغاز می شود، گفت: مدارس در شکل گیری نوع تغذیه در کودکان نقش بسزایی دارند و کارشناسان بهداشت مدارس باید آگاه باشند که مسئولیت مهمی را در قبال سلامت کودکان جامعه خود بر دوش می کشند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |