جمعه 10 فروردین، 1403

کدخبر: 141941 18:17 1400/02/28
پررنگ‌تر شدن ردپای سوداگران در نفت

پررنگ‌تر شدن ردپای سوداگران در نفت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
پررنگ‌تر شدن ردپای سوداگران در نفت

پررنگ‌تر شدن ردپای سوداگران در نفت

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در بورس انرژی مردم دخیل نیستند بلکه شخصیتهای حقوقی بیشتر فعالیت دارند که این شخصیت‌های حقوقی بر اساس اطلاعات درونی به بازار ورود و خروج پیدا می کنند و اکنون اطلاعات درونی آن‌ها حاکی از این است که وضع بازار نفت خوب نیست.

محمودخاقانی، کارشناس حوزه انرژی، در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار کرد: در ابتدا در راستای تاسیس بورس بین‌المللی نفت ایران در جزیره کیش مطالعاتی انجام شد به منظور اینکه فرآورده‌های نفتی به آن منطقه هدایت شده تا زمینه تجارت فراهم شود و در دریای خزر نیز پروژه‌هایی مانند ایجاد بندر نفتی نکا مورد توجه قرار گرفت تا نفت خام را معاوضه کنیم یعنی درصدد بودیم که حدود ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز در ایران تصفیه و فرآورده‌های حاصل از آن را در کیش معامله کنیم؛ با معامله کردن فرآورده‌ها و پالایش نفت خام خزر در پالایشگاه‌های ایران می‌توانستیم نفت خام سبک ایران در خلیج فارس را به عنوان یک نفت شاخص تبدیل کنیم که متاسفانه به دلیل منافع گروهی، خیانت‌های بزرگی در این پروژه شد.

وی افزود: با توجه به اساسنامه و سهامداران بورس انرژی می توان به این نکته دست یافت مبنی بر اینکه بورس انرژی یک شرکت سهامی است و ۶۰ درصد سهامداران این شرکت، موسسات مالی و بانکی هستند و مردم به آن صورت در آن سهامدار نیستند بنابراین بورس انرژی که جایگزین بورس بین‌المللی نفت ایران در جزیره کیش شد، یک اشتباه بزرگ بود زیرا اگر بورس بین‌المللی فعال شده بود، در تجارت انرژی دریای خزربه خلیج فارس اتصال پیدا می کرد.

خاقانی عنوان کرد: در کشور ایران مافیاهای مختلفی فعال‌اند و اکنون مافیایی واکسن نیز به آن افزوده شده است، در بورس انرژی مردم دخیل نیستند بلکه شخصیتهای حقوقی بیشتر فعالیت دارند که این شخصیت‌های حقوقی براساس اطلاعات درونی به بازار ورود و خروج پیدا می‌کنند و اکنون اطلاعات درونی آن‌ها حاکی از این است که وضع بازار نفت خوب نیست زیرا موج جدید شروع کرونا به ویژه در کشور هند کاهش مصرف شدیدی را به بازار تحمیل کرده است و قیمت‌هایی که از برنت و WTI مشاهده می‌شود، قیمت های مصنوعی هستند یعنی قیمت‌های واقعی نبوده و یک عده‌ای که مافیای آن بازارها محسوب می‌شوند، صلاح را در آن می‌بینند که قیمت‌ها را بالا نگاه دارند.

وی عنوان کرد: دولت ترامپ سعی کرد که برای دلاری که از طریق نفت یک پشتیبان نفتی ایجاد کند به همین دلیل در 29,ژوئن ۲۰۱۷ سیاست خارجی تسلط بر بازار انرژی را عنوان کرد. بلافاصله چین برای مقابله، بازار بورس شانگهای را فعال کرد و اکنون چین با نفت ارزان ایران ذخایر استراتژیک خود و ظرفیت پالایش نفت خام خود را بالا برده است یعنی برنامه‌ای که ایران از سال 1380 درصدد اجرای آن بود و آمریکا مانع می شد، چین این کار را انجام داد.

 وی بیان کرد: در حال حاضر چین می تواند وارد بازار نفت شده و با استفاده از عرضه فراورده نفتی قیمت نفت را پایین بیاورد. چین نمی خواهد قیمت نفت از مبلغی که اکنون وجود دارد پایین تر کشیده شود.

وی خاطرنشان کرد: روسیه نیز در این بین پیشنهادی به ایران ارائه کرد مبنی براینکه به جای فروش نفت، نفت خود را به یک پالایشگاه عرضه کند و عنوان کند که در نفت با آن پالایشگاه شریک می شود و آن را تصفیه کند و بازار مورد نظر فروش آن را هم با همکاری روسیه پیدا کنند که ایران این پیشنهاد را نپذیرفت و در اصل مافیا نگذاشتند که این پیشنهاد مورد پذیرش ایران قرار گیرد . اکنون روسیه با یونان برای تولید روزانه 150هزار بشکه نفت قرارداد بسته است و نفت روسیه در پالایشگاه یونان تصفیه می شود و فرآورده آن را در بازار به فروش می رسد، بنابراین شرایط بازار نفت کلی تغییر کرده است و بورس‌های انرژی در دنیا در حالت تغییرات بنیادی قرار گرفتند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |